آمریکا ۱۴۰۰۰ گلوله تانک برای اسرائیل ارسال کرد
وزارت دفاع آمریکا اعلام کرد که دولت بایدن از اختیارات اضطراری برای فروش 14 هزار گلوله تانک به اسرائیل استفاده کرده است. این اقدام دولت بایدن بدون مراجعه به کنگره برای گرفتن تاییده انجام شده است. پنتاگون اعلام کرد که وزارت خارجه این کشور از اختیارات اضطراری تحت قانون کنترل صادرات تسلیحات استفاده کرده است. وزارت دفاع آمریکا افزود: بلینکن توجیه مفصلی برای لزوم ارائه فوری گلوله تانک به اسرائیل به کنگره ارائه کرده است. آمریکا بزرگترین حامی اسرائیل در جنگ همه جانبه این رژیم علیه نوار غزه به شمار میآید. ایالات متحده آمریکا بامداد شنبه قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل متحد برای برقراری آتشبس فوری در غزه را وتو کرد. ۱۳ عضو شورا به این قطعنامه رأی موافق دادند. انگلیس به آن رأی ممتنع داد و آمریکا آن را وتو کرد. بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل روز شنبه در سخنانی از اقدام آمریکا در وتوی قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل برای آتشبس در غزه قدردانی کرد.
بعد از وتوی قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل برای آتشبس در غزه، گیلاد عردان، نماینده اسرائیل طی پیامی در شبکه اجتماعی ایکس از دولت جو بایدن بابت «حمایت قاطع از اسرائیل» تشکر کرد. او قطعنامهای را «تحریفشده» توصیف کرد و مدعی شد که آتشبس تنها زمانی ممکن خواهد بود که همه اسرا در غزه آزاد شوند و حماس نابود شود. دیمیتری پولیانسکی معاون نماینده روسیه در سازمان ملل نیز گفت که انفعال این شورا باعث ویرانیهای گسترده در غزه و فاجعه انسانی شده است. پولیانسکی تصریح کرد: یکبار دیگر دیپلماسی آمریکا در حال به جا گذاشتن زمین سوخته و ویرانی است. محمود عباس، رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین نیز اقدام آمریکا در وتوی قطعنامه شورای امنیت را محکوم کرد و گفت که موضع آمریکا خصمانه و غیر اخلاقی و نقض صریح تمامی ارزشها و اصول انسانی بود.
این در حالیست که دبیرکل سازمان ملل در نشست «انجمن دوحه» تاکید کرد هرگز از فراخوان خود برای برقراری آتشبس انساندوستانه در غزه دست نخواهد کشید. «آنتونیو گوترش» دیروز (یکشنبه) و در نشست دوحه گفت به تلاشهای خود برای برقراری آتشبس در غزه ادامه خواهد داد. گوترش اواخر هفته گذشته با استناد به ماده ۹۹ منشور سازمان ملل، از شورای امنیت خواست تا در مورد جنگ غزه اقداماتی انجام دهد. این اقدام کمسابقه در حالی صورت میگیرد که شورای امنیت هنوز قطعنامهای مبنی بر آتشبس میان رژیم صهیونیستی و مقاومت فلسطین تصویب نکرده است. ماده ۹۹ منشور سازمان ملل متحد به دبیرکل این اختیار را میدهد که نظر شورای امنیت را به هر موضوعی که به عقیده او ممکن است حفظ صلح و امنیت بینالمللی را تهدید کند، جلب کند. پس از این درخواست، شورای امنیت تشکیل جلسه داد اما در میانه موافقت ۱۳ کشور و رای ممتنع انگلیس، وتوی امریکا باعث شد پیشنویس قطعنامه آتشبس بشردوستانه در غزه رأی نیاورد.
گوترش در سخنرانی خود در نشست دوحه اظهار کرد: اقتدار و اعتبار شورای امنیت به دلیل ناتوانی در اجرای قطعنامه آتشبس غزه ضعیف شد. وی با اشاره به اینکه احتمال فروپاشی ساختار انسانی در نوار غزه وجود دارد، تاکید کرد: هرگز از فراخوانم برای برقراری آتشبس انساندوستانه در غزه دست نخواهم کشید.
محمد بن عبدالرحمن آلثانی نخستوزیر و وزیر خارجه قطر نیز در این نشست اظهار کرد: مایه تاسف است بهانههایی که برای هدف قرار دادن غیرنظامیان مطرح میشوند، از نظر برخی پذیرفته هستند. آلثانی گفت: محکومیت کشتار و محاصره غیرنظامیان موضعیگیری ثابتی است که از آن عدول نمیکنیم. نخستوزیر قطر در ادامه تاکید کرد: باید با بازنگری ساختار بینالمللی و انسانی خود شروع کنیم به شکلی که زور و تبعیض هیچ امتیازی نداشته باشد.
دیدگاه تان را بنویسید