گروهی از روزنامه‌نگاران مصری مخالفت خود را با استقبال از محمد بن‌سلمان در روز دوشنبه (پنجم آذر ماه) در قاهره اعلام کردند و دلیل خود را نابودی ارزش‌های انسانی از سوی ولیعهد سعودی از جمله نابودی حق زندگی شهروندان کشورش عنوان داشتند.

۱۰۰ تن از روزنامه‌نگاران مصری مخالفت خود را با استقبال از محمد بن‌سلمان ولیعهد سعودی در قاهره اعلام کردند.

آنها در بیانیه‌ای تاکید کردند، از بن‌سلمان به دلیل اینکه ارزش‌های انسانی از جمله حق زندگی شهروندانش را نابود کرده، استقبال نمی‌کنند.

روزنامه‌نگاران مصری گفتند، به دلایل انسانی،‌ حرفه‌ای، انجمنی و ملی و نیز به دلیل روابط عربستان با اسرائیل، جنگ یمن و قتل خاشقجی مخالف این سفر هستند و جای بن‌سلمان در قفس اتهام در برابر دادگاه بین‌المللی است.

آن‌ها قتل جمال خاشقجی، روزنامه‌نگار منتقد سعودی در کنسولگری عربستان در استانبول را جنایتی علنی و به معنای واقعی کلمه دانستند.

همچنین سیاست‌مداران و روزنامه‌نگاران از جمله اعضای انجمن روزنامه‌نگاران مصری مخالفت خود را با سفر روز دوشنبه (پنجم آذرماه) بن‌سلمان به مصر اعلام کردند و تاکید داشتند نباید سفر این متهم به قتل خاشقجی به مصر بدون موضع‌گیری باشد. آن‌ها از تمام روزنامه‌نگاران مصر و سراسر جهان خواستند نظام‌ سعودی را به‌طور کامل محکوم کنند، چرا که آن‌ها دشمن آزادی هستند.

به گزارش شبکه الجزیره، در این بیانیه آمده است،‌ اظهارنظر دونالد ترامپ، مبنی بر این‌که اگر عربستان نبود اسرائیل در بحران بزرگی افتاده بود، تصادفی نیست و از ولیعهد سعودی در مصر استقبال نمی‌شود.

جنبش مدنی دموکراسی مخالف که شامل ۹ حزب و شخصیت سیاسی است، با سفر ولیعهد سعودی به قاهره شدیدا مخالفت کرد. اعضای حزب در بیانیه‌ای تحت عنوان -لا أهلا ولا سهلا- (خوش‌ نیامده است) ولیعهد سعودی را یکی از طراحان موضوع دو جزیره تیران و صنافیر مصر و واگذاری آن به عربستان دانستند.

این جنبش، سفر بن‌سلمان به قاهره را تلاشی برای خوب جلوه دادن وجهه مخدوش شده‌اش به دلیل قتل خاشقجی عنوان کرد، چرا که دلایل بر این‌که او آمر این قتل بوده است، اشاره دارند.

علاوه بر روزنامه‌نگاران مصری، احزاب و شخصیت‌های حقوقی و فعالان تونسی، الجزائری و موریتانیایی نیز مخالفت خود را با سفر ولیعهد به کشورشان ابراز داشته و آن را عادی سازی غیرمستقیم روابط با اسرائیل خواندند.

۱۱ حزب و سازمان تونسی در اعتراض به سفر بن‌سلمان به کشورشان در روز سه‌شنبه (ششم آذر ماه)  بیانیه‌ای صادر کردند.

همچنین تعدادی از اعضای پارلمان تونس مخالفت خود را با سفر او به کشورشان اعلام کردند و این سفر را لکه ننگی برای کشورشان خواندند.

حقوق‌دانان الجزایری نیز مخالفت خود را با سفر بن‌سلمان ابراز کردند و آن را عادی سازی غیرمستقیم روابط با رژیم صهیونیستی خواندند.

قرار بود عبدالفتاح السیسی،‌ رئیس‌جمهور مصر دوشنبه در کاخ الاتحادیه در قاهره میزبان ولیعهد سعودی باشد. سفر بن‌سلمان به کشورهای عربی از امارات و بحرین شروع شده و تا کشورهای مغرب عربی از جمله موریتانی، تونس و الجزایر ادامه خواهد داشت.