در سومین روز اعتراضات در رام الله علیه ترور نزار بنات، فعال سیاسی توسط دستگاه‌های امنیتی تشکیلات خودگردان، هزاران تن در شهرهای کرانه باختری به ویژه رام‌الله و الخلیل تظاهرات کردند.

به گزارش ایسنا، در این تظاهرات معترضان دست نوشته‌ها و پلاکاردهایی را علیه محمود عباس، رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین و درخواست برای برکناری وی حمل می‌کردند.

شاهدان عینی گفتند به دنبال مداخله نیروهای امنیتی  تشکیلات خودگردان فلسطین برای متفرق کردن معترضان  درگیری‌هایی میان دو طرف رخ داد که در پی آن شماری از فعالان و معترضان زخمی و بازداشت شدند.

شبکه روسیا الیوم هم گزارش داد نیروهای امنیتی با باتوم و پرتاب گاز اشک‌آور تلاش کردند تا تظاهرات‌کنندگان را متفرق کنند. معترضان هم متقابلا با پرتاب سنگ به سمت نیروهای امنیتی به این حملات پاسخ دادند.

«عیسی عمرو»، یک فعال اجتماعی فلسطینی در واکنش به کشته شدن بنات گفت: افراد مخالف تشکیلات خودگردان احساس می‌کنند که در معرض ترور و قتل قرار دارند.

وی گفت: همه ما تهدیداتی از سوی دستگاه‌های امنیتی وابسته به تشکیلات خودگردان دریافت می کنیم، ما احساس می‌کنیم هیچ قانون یا دستگاهی نیست که ما را از اقدامات طرف‌های قانون‌شکن حفظ کند، قتل بنات به معنای قتل دموکراسی و آزادی بیان در فلسطین است.

ایاد الشوربجی، رئیس پژوهش‌های راهبردی فلسطین درخصوص رویکرد ترور مخالفان سیاسی نیز تاکید کرد: این رفتار زشتی که تشکیلات خودگردان در تعامل با مخالفان در پیش گرفته، به وضوح نشانگر ذهنیت امنیتی است که تشیکلات برای سرکوب هر گونه صدای مخالف بکار می گیرد.

الشوربجی اظهار داشت جنایت قتل نزار بنات حاوی این پیام تشکیلات خودگردان به همه مخالفان و منتقدان است که تشکیلات با منتقدان برخوردی شدید خواهد داشت به خصوص پس از رسوایی واکسن‌های تاریخ گذشته که با موجی از خشم مردمی علیه این تشکیلات همراه شد.

واکنش‌ها

 از سوی دیگر گروه‌های فلسطینی سرکوب تظاهرات فلسطینیان در رام‌الله و الخلیل در محکومیت ترور نزار بنات را به شدت محکوم کردند.

جنبش حماس تاکید کرد که سرکوب وحشیانه تظاهرات‌های کرانه باختری توسط سرویس‌های امنیتی تشکیلات خودگردان یک اقدام جنایتکارانه و به دور از ارزش‌های اخلاقی و ملی است.

حازم قاسم سخنگوی حماس تصریح کرد که اینگونه اقدامات پیامدهای خطرناکی به دنبال دارد.

وی خواستار توقف فوری حملات سرویس‌های امنیتی رام الله علیه فلسطینیان شد و مسئولیت این تجاوزات را متوجه مسئولان تشکیلات خودگردان دانست. جبهه خلق برای آزادی فلسطین هم ضمن محکوم کردن سرکوب تظاهرات فلسطینیان، تاکید کرد که سرویس‌های امنیتی تشکیلات خودگردان از جنایت ترور شهید نزار بنات درس نگرفته‌اند و بر ادامه تجاوزات خود اصرار دارند. جبهه دمکراتیک برای آزادی فلسطین هم خواستار عذرخواهی رسمی تشکیلات خودگردان شد و تاکید کرد که سرویس‌های امنیتی عباس به جای سرکوب فلسطینیان، باید به فکر حمایت از ملت فلسطین و عزت و کرامت آنان باشند. نزار بنات ، فعال ۴۳ ساله فلسطینی ، یکی از شدیدترین منتقدان تشکیلات خودگردان فلسطین و محمود عباس بود که ساعاتی پس از دستگیری در روز پنجشنبه توسط اعضای سرویس‌های امنیتی تشکیلات خودگردان در گذشت. پس از انتشار خبر مرگ بنات در شهر رام الله تظاهراتی برگزار شد و تظاهرکنندگان خواستار افشای حقیقت مرگ وی شدند. همزمان آمریکا، اتحادیه اروپا و سازمان ملل متحد مرگ بنات را محکوم کرده و خواستار «فوری تحقیقات کامل ، مستقل و شفاف» شدند.

محمد آشتیه نخست وزیر فلسطین پس از آن از آغاز تحقیقات در مورد این پرونده خبر داد و اعلام کرد کمیته‌ای در این خصوص تشکیل شده است اما حماس و خانواده نزار بنات اعلام کردند به این کمیته اعتمادی ندارند.