تایوان؛ نقطه بروز درگیری در روابط آمریکا و چین
میشل فلورنوی، رئیـــس ســـابق سیاستگذاری پنتاگون گفت، زمانی که ناو هواپیمابر روزولت متعلق به نیروی دریایی آمریکا وارد دریای چین جنوبی درست در همان روز پرواز بمب افکنها و جنگندههای چین در حریم هوایی تایوان شد، این پیام فرستاده شد که دولت بایدن چه کار سختی در تهیه یک سیاست جدید در قبال چین دارد. به گزارش پایگاه میلیتری دات کام، فلورنوی که تا پیش از این بسیاری انتظار انتصابش برای رهبری پنتاگون در دولت جو بایدن را داشتند گفت، در پی تلاشها در آخرین روزهای دولت دونالد ترامپ برای تقویت روابط نظامی با تایوان، «تایوان واقعا تبدیل به نقطه بروز درگیری» در روابط آمریکا و چین شده است.
فلورنوی خاطرنشان کرد، اقدامات دولت ترامپ در این مساله باعث تحریک چین شده و سطح دیگری از تنش را به روابط از قبل دچار تنش شده با پکن اضافه کرد.
همچنین دیوید پترائوس، فرمانده سابق واحد فرماندهی مرکزی ارتش آمریکا هم که به فلورنوی در شرکت در یک نشست مجازی شورای روابط خارجی در خصوص مسائل استراتژیک پیش روی آمریکا در سال 2021 پیوست اظهار کرد، نتیجه این روند «صرف تمامی تمرکز در تمامی زمانها بر چین» در بازبینیهای سیاسی دولت بایدن خواهد بود.
پترائوس خاطرنشان کرد: به وضوح از جمله نقاط بروز درگیری، تایوان است.
روز یکشنبه واحد فرماندهی هند-اقیانوسیه آمریکا اعلام کرد که گروه رزمی ناوهواپیمابر روزولت روز شنبه وارد دریای چین جنوبی شده است؛ همان روزی که تایوان اعلام کرد دست کم هشت بمب افکن و چهار جنگنده چینی وارد حریم هوایی ادعایی آن شدهاند.
این فرماندهی اشارهای به اتهام مطرح شده از سوی تایوان کرد و گفت که حضور ناو روزولت برای «تضمین آزادی در دریاها» و «ایجاد شراکتهایی که امنیت دریایی را تقویت میکنند» است.
ند پرایس، سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا با این حال در بیانیهای گفت، آمریکا از چین میخواهد «دست از فشارهای نظامی، دیپلماتیک و اقتصادی علیه تایوان بردارد و به جایش وارد گفتگوی معنادار با نمایندگان منتخب دموکراتیک تایوان شود.»
فلورنوی در ادامه اظهاراتش گفت، اختلافات در آمریکا در ماموریت بازدارندگی در برابر چین در ضمن جستجوی فرصتها برای همکاری اخلال ایجاد کرده است.
او ادامه داد: من نگران ریسکهای محاسبات اشتباه در بازدارندگی در برابر چین هستم اما چیزی که بیشتر از همه من را نگران میکند وضعیتی است که در آمریکا تجربه کردهایم - سوءمدیریت همهگیری بیماری، تاثیرات اقتصادی به طرز باورنکردنی وخیم که روی ما گذاشته، و اختلافات سیاسی داخلی که در خشونت و حملات به دموکراسی خود ما فوران کرد.
فلورنوی اظهار کرد، این نزاعها «روایت افول آمریکا را تغذیه میکنند».
وی افزود: اگر تلویزیون چین یا روسیه را تماشا کنید تصاویر آشوب در آمریکا را بارها و بارها و بارها میبینید و اگر آنها واقعا شروع به باور کردن پروپاگاندای خودشان درباره ما کنند، این ریسک قبول کردن آنها را میتواند افزایش دهد.
دیدگاه تان را بنویسید