وزارت دفاع آمریکا این روزها مهمان‌هایی نامعمول داشت؛ آنتونی فائوچی و دبورا بروکس، مشاوران اصلی دونالد ترامپ در حوزه کروناویروس که تبدیل به چهره‌های دولت در این بحران شده‌اند؛ ماسک به صورت زده و در اتاق کنفرانس امن پنتاگون به نام تانک حضور یافتند. آنها به آنجا رفتند تا با ژنرال مارک میلی، رئیس ستاد مشترک ارتش آمریکا و ژنرال جان هایتن، معاون وی درباره تلاش‌های ارتش برای مدیریت شیوع کروناویروس و دانش کارشناسی پزشکی لازم برای محافظت از ۱.۴ میلیون پرسنل نظامی ارتش آمریکا به بحث بپردازند. به گزارش شبکه خبری سی.ان.ان،  این نشست یک مساله مهم امنیت ملی آمریکا را مورد تاکید قرار داد که تا کنون به صورت دقیق و علنی توسط رئیس جمهور آمریکا مورد بحث قرار نگرفته است: چالش تضمین آماده بودن ارتش برای به کارگیری قوایش در مبارزه با شیوع ویروس. همچنان که آمریکا خود را برای موج دوم احتمالی شیوع کروناویروس در پاییز سال جاری میلادی آماده می‌کند موانع عمده‌ای در پیش روی پنتاگون قرار دارد. این موانع عبارتند از تجمیع قابلیت‌های قدرتمند اجرای آزمایش‌ها و تست‌ها تا تأمین تجهیزات محافظت شخصی به شکلی مناسب و مداوم ضمن ادامه تامین پرسنل پزشکی برای حمایت از نظام بهداشت و درمان غیرنظامی. فراتر از حفظ کارکردهای ارتش، این تلقی وجود دارد که شیوع ویروس می‌توانند ژئوپلیتیک را دگرگون کرده و تهدیدهای غیرقابل پیش بینی و جدیدی را برای امنیت ملی آمریکا به وجود بیاورد. یکی از واضح‌ترین نشانه‌های نگرانی بالای پنتاگون این حقیقت بود که مارک اسپر، وزیر دفاع آمریکا محدودیت‌های شدیدی را بر حجم اطلاعاتی که در اختیار عموم مردم آمریکا قرار داده می‌شود قرار داده است. در حالی که ارتش آمریکا اطلاعاتی را که معتقد باشد ضعف‌های مربوط به آمادگی آمریکا را فاش خواهد کرد منتشر نمی‌کند

این احساس که پنتاگون شفافیت به خرج نمی‌دهد روز جمعه هر چه بیشتر تشدید شد. جمعه فاش شد که مارک اسپر وزیر حاضر به پذیرفتن این توصیه که کاپیتان برت کوزیر مجدداً به فرماندهی ناو تئودور روزولت بازگردد نبوده است. این ناو بعد از شیوع گسترده ویروس در میان پرسنلش به حاشیه رفت هر چند که اسپر گفت خواستار قرائت کل تحقیقات قبل از پذیرفتن این تصمیم است.

 با ادامه بحران شیوع کروناویروس دلایل مختلفی برای نگران بودن وجود دارد. ارتش آمریکا از مدت‌ها پیش طرح‌هایی اساسی را برای چگونگی واکنش به زمان بحران شیوع ویروس  آماده کرده بود. زمانی که نخستین بار ویروس کرونا شیوع و گسترش پیدا کرد پنتاگون هزاران تن از کارمندانش را برای دورکاری به خانه فرستاد و فرماندهان ارشد آن نیز شروع به پوشیدن ماسک و اجرای تدابیر فاصله‌گذاری اجتماعی کردند. تیم های بحران در مراکز بسیار ایمن فرماندهی در پنتاگون و همچنین فرماندهی شمالی در کلورادو تجمع کردند اما با احتیاط تضمین دادند که  چنانچه شیوع ویروس در آنجا اتفاق بیفتد در مناطقی مجزا کار کنند. ویروس کرونا ارتش آمریکا را بر آن داشت که رزمایش‌های خود را لغو کند، موقتاً پروسه وارد شدن استخدامی‌های جدید را متوقف سازد  و ناو هواپیمابر تئودور روزولت را بعد از تایید ابتلای بیش از ۸۰۰ تن از ملوان هایش به کرونا و مرگ یکی از آنها در اثر این بیماری در بندر حفظ کند. در حال حاضر بیش از ۴۰ کشتی جنگی نیروی دریایی آمریکا دست کم یک یا تعداد بیشتری از ملوانهای با آزمایش مثبت ابتلا به کرونا دارند. روز جمعه شبکه سی ان ان دریافت دست کم ۱۸ مورد از این مبتلایان در ناو یو اس اس کید که در دریا در حوزه شرق اقیانوس آرام است وجود دارند و حالا باید بندری پیدا شود تا این ناو بتواند به آن بازگردد. طبق اعلام نیروی دریایی آمریکا تعداد این موارد در این ناو تا روز شنبه به ۳۳ تن رسیده است.