کوفی عنان درگذشت

شبکه تلویزیونی سی ان ان روز شنبه گزارش داد که کوفی عنان دبیرکل اسبق سازمان ملل در سن 80 سالگی درگذشت. به گزارش ایرنا، این شبکه تلویزیونی افزود: عنان پس از مدتی کسالت صبح امروز(شنبه)در سوئیس در گذشت. کوفی عنان هفتمین دبیرکل سازمان ملل بین سال های 1997 تا 2006میلادی (1376- 1385) بود. کوفی عطا عنان در 8 آوریل 1938 میلادی در شهر کوماسی کشور آفریقایی غنا چشم به جهان گشود. وی در کالج مک آلیستر اقتصاد را فرا گرفت و روابط بین الملل را در ژنو و مدیریت را در دانشگاه ام آی تی آمریکا آموخت.  عنان در سال 1962 وارد سازمان ملل شد و در دفتر ژنو سازمان بهداشت جهانی مشغول به کار شد. وی از مارس 1992 تا دسامبر 1996 معاون صلح بانی پطروس غالی دبیر کل مصری وقت سازمان ملل بود. شورای امنیت عنان را در 13 دسامبر 1996 به دبیر کلی سازمان ملل برگزید و پس از تائید در مجمع عمومی نخستین دبیر کل سازمان ملل که از میان کارمندان آن برگزیده شده بود، شناخته شد.

کوفی عنان در سال 2001 برای دومین بار به این سمت انتخاب شد و پس از وی در 1 ژانویه 2007 بان کی مون کره ای جانشین او شد.کوفی عنان پس از پایان خدمت در سازمان ملل، بنیاد کوفی عنان را به منظور مشارکت در توسعه جهانی تاسیس کرد.سازمان ملل واتحادیه عرب در سال 2012 وی را به نمایندگی خود در امور سوریه انتخاب کردند تا راه حلی برای مناقشه آن کشور بیابد.

عنان پس از آنکه سازمان ملل نتوانست پیشرفتی در حل و فصل مناقشه سوریه حاصل کند، از این سمت کناره گیری کرد. عنان در سپتامبر 2016 به ریاست کمیسیون تحقیقات سازمان ملل در بحران روهینگیا انتخاب شد و در 15 اوت 2018 در یکی از بیمارستان های سوییس درگذشت.

    

تحریم واشنگتن علیه تهران وآنکارا به ضرر کلمبو است

رانیل ویکرمسینگ سریسینا، نخست وزیر سریلانکا تاثیر بحران های ناشی از تحریم های اقتصادی آمریکا علیه ایران و ترکیه را بر اقتصاد کشورش منفی ارریابی کرد. به گزارش روزنامه دیلی میرور سریلانکا، وی دیروز در یک مراسم رسمی افتتاحیه در مونِراگالا در این کشور با اشاره به گزارش رسانه های بین المللی در باره روند اجرای تحریم های آمریکا علیه ایران و ترکیه و بحرانی که ایران با آن در این خصوص مواجه است، گفت: از آنجایی که این تحریم ها بر اقتصاد سریلانکا تاکنون تاثیر منفی داشته است دولت و ملت این کشور باید خود را برای مقابله با هر مصیبیت مشابهی آماده کنند.

وی در این خصوص گفت: اگرچه دولت سریلانکا تا سال 2025 بحران بدهی های خارجی خود را حل و فصل خواهد کرد اما از زمانی که دولت فعلی از سال 2015 روی کار آمد به سختی توانست از پس بدهی های بخش خدمات بر آید و لذا این بحران تا 70 درصد از تولید ناخالص داخلی این کشور را تحت تاثیر قرار داده است. سریلانکا بعد از چین، هند، کره جنوبی و ژاپن، پنجمین خریدار آسیایی نفت ایران است چرا که نزدیک به 90 درصد از نیاز نفتی خود را از ایران تامین می کند و در عین حال ایران نیز چهارمین خریدار چای این کشور محسوب می شود. این کشور تا ماه ژوئیه (تیرماه) 250 میلیون دلار بابت خرید نفتی به تهران بدهکار بود که پیشنهاد داد در ازای این بدهی به ایران چای صادر می کند که البته این پیشنهاد مورد توافق تهران قرار نگرفت. دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا در 22 ژوئن گذشته اعلام کرد که از توافق هسته ای ایران خارج می شود و همچنین واشنگتن تحریم های جدیدی علیه تهران وضع خواهد کرد. سریلانکا بار ها به واشنگتن اعلام کرده است که چای یک محصول کشاورزی است و شامل تحریم ها نمی شود و واشنگتن باید سریلانکا را درک و زندگی و منبع درآمد میلیون ها سریلانکایی نباید تحت تاثیر سیاست جهانی قرار گیرد. نخستین مرحله تحریم های آمریکا در چهارم ماه اوت (نیمه مرداد) در ارتباط با قطعات خودرو و تجارت فلزات گرانبها عملی شد. مرحله بعدی بر بخش انرژی و نفت خام و بانک مرکزی ایران متمرکز خواهد شد و آنها از نوامبر (آبان) اجرایی خواهند شد.