هند به دنبال تخفیف تحریم‌ها

براساس گزارش بلومبرگ هند تلاش می‌کند تا با کاهش 50 درصدی واردات نفت از ایران، آمریکا را متقاعد کند تا این کشور را از تحریم‌های نفتی ایران معاف کند.  هند دومین مقصد صادراتی نفت ایران است و پس از چین بیشترین حدود 23 درصد از صادرات نفت ایران را به خود اختصاص می‌دهد.  بنا به گزارش‌های موجود مقامات آمریکا در سفر ماه پیش خود در دهلی نو موضوع تخفیف‌های موردی تحریم‌های اقتصادی علیه ایران را مطرح کردند، البته آمریکایی‌ها خواهان مخفی نگه‌داشتن چنین امکانی بودند و علاقه‌ای به رسانه‌ای شدن این موضوع ندارند. هند اعلام کرده است که نمی‌تواند واردات نفت از ایران را به طور کامل متوقف کند زیرا قیمت نفت ایران برای آنها بسیار مناسب است. دهلی نو تا یک ماه آینده منتظر پاسخ آمریکا به این درخواست بود. 

کاخ سفید تصمیم گرفته تا با اعمال فشار بر هند و چین، واردات نفت این کشورها از ایران را متوقف کند. اما این دو کشور که مجموعا نیمی از نفت صادراتی ایران را خریداری می‌کنند اعلام کرده‌اند که نمی‌توانند واردات نفت ایران را متوقف کنند. بنابراین آمریکا با عقب‌نشینی از موضع قبلی قبول خواهد کرد تا این دو کشور تنها واردات خود را تا ماه نوامبر به نصف کاهش دهند.  آمریکا در گام اول توانست کره‌جنوبی و ژاپن را قانع کند تا واردات نفت از ایران را متوقف کنند اما اتحادیه اروپا در برابر این درخواست مقاومت کرده است. بنابراین آمریکا تصمیم گرفته به صورت موردی کشورهای مختلف را از تحریم‌های نفتی معاف کند و معتقد است با کاهش صادرات نفت ایران هم می‌تواند ضربه محکمی به اقتصاد کشور وارد کند.  هند حتی پس از ماه می و خروج ترامپ از برجام هم واردات نفت خود از ایران را ادامه داد. شرکت نفت هند بزرگترین پالایش‌کننده و یکی از بزرگترین واردکنندگان نفت خام ایران است و براساس قراردادهای سالانه از ایران نفت می‌خرد. بنا به اعلام سنجیف سینگ، مدیرعامل شرکت نفت هند، این شرکت تا ماه سپتامبر محموله‌های وارداتی را رزرو کرده است.  هند در دوازده ماه گذشته حدود 22.6 میلیون تن نفت از ایران خریداری کرده است. رقم واردات در سال پیش از آن 27.2 میلیون تن بود. خریداران جنوب شرق آسیا در سال‌های 2016 و 2017 بیش از 11 میلیون تن نفت خام از ایران خریداری کردند. این کشورها پس از برجام به سرعت واردات نفت خود از ایران را افزایش دادند.  هند در تلاش است تا جایگزینی برای نفت ایران پیدا کند اما در هر صورت این کار برای هند هزینه ترابری بیشتری در پی خواهد داشت و دیگر نمی‌تواند از قراردادهای بازپرداخت طولانی مدتی که ایران به این کشور پیشنهاد داده بود استفاده کند.  هند سومین مصرف‌کننده بزرگ نفت جهان است و حدود 80 درصد از احتیاجات خود را از طریق واردات تامین می‌کند. ایران نیز سومین صادرکننده بزرگ نفت به این کشور است و پس از عراق و عربستان سعودی قرار دارد. در مجموع ایران حدود 10 درصد از نفت مصرفی هند را تامین می‌کند. 

    

دیپلمات آمریکایی: 

راه حل بحران آنکارا 

مذاکره است

سفیر پیشین آمریکا در ترکیه اعلام کرد: بحران به وجود آمده میان دو کشور باید از طریق مذاکره حل شود. به گزارش ایسنا، راس ویلسون، سفیر پیشین آمریکا در آنکارا در گفت‌وگو با سایت خبری هابرترک درباره بحران دیپلماتیک اخیر میان آمریکا و ترکیه گفت: واشنگتن نباید آنکارا را از دست دهد زیرا برای منافع آمریکا در منطقه و سوریه باید روابط با ترکیه را بهبود بخشیم. او که در دوران ریاست جمهوری جورج دبلیو بوش در سال ۲۰۰۵ به عنوان سفیر آمریکا در آنکارا انتخاب شد، در اوایل حضور حزب عدالت و توسعه در قدرت، سفیر آمریکا در ترکیه بود. وی درباره روابط دو کشور گفت: از دوران باراک اوباما، رییس جمهور پیشین آمریکا همواره اختلاف‌نظرهایی میان آمریکا و ترکیه وجود داشت اما رفته رفته این اختلاف نظرها پیچیده‌تر شده و راه حل آنها سخت تر شده است. برای آمریکا اکنون مشکل بازداشت شهروندان آمریکایی و برانسون، کشیش بازداشتی در این کشور است. حل نشدن این مساله به طور عمیق واشنگتن را مایوس کرده است.  به طور حتم آنکارا نیز در برخی مسائل دیگر مایوس و ناامید شده است.

این دیپلمات آمریکایی در ادامه افزود: برانسون تنها یکی از اختلافات میان آمریکا و ترکیه است. من فکر نمی‌کنم که دونالد ترامپ و مایک پنس، رئیس‌جمهور و معاون اول رئیس‌جمهوری نسبت به ترکیه دشمنی داشته باشند.