روزنامه فرامنطقه ای رای الیوم نوشت: تحریم ها و محاصره های اقتصادی همزمان آمریکا علیه چند کشور ، موجب انزوای بیشتر واشنگتن و تشکیل ائتلاف های جدید سیاسی و اقتصادی در جهان شده است.

عبدالباری عطوان سردبیر این روزنامه و تحلیلگر مسایل عرب افزود: «دونالد ترامپ» رئیس جمهوری آمریکا با سیاست های خود در واقع در حال دشمن تراشی و بحران آفرینی برای متحدانش است و همزمان چندین جنگ اقتصادی به راه انداخته است و به زودی تنها متحدانش اسرائیل و عربستان 

خواهند بود.

ترامپ تحریم های اقتصادی سختی علیه ترکیه اعمال و محاصره شدیدی را ضد ایران آغاز کرد، هرگونه تعاملات با روبل روسیه را ممنوع ، تحریم ها ضد کره شمالی را شدیدتر ، و عوارض گمرکی را بر صادرات چین که مبلغ 400 میلیارد ریال است اعمال کرد. این مجازات مشمول کشورهای اروپایی که به آمریکا صادرات دارند نیز 

خواهد بود.

اما ترامپ با جنگ اقتصادی ضد روسیه، ترکیه و ایران؛ اتحاد سه کشور عضو نشست‌های سوچی درباره سوریه را بیشتر می کند و به این کشورها می توان چین، پاکستان و هند را نیز اضافه کرد که عدم پایبندی خود به تحریم های امریکا را اعلام و قصد مقابله به مثل با آن ها را دارند.

رئیس جمهور آمریکا هم اکنون ناخواسته باعث وحدت دو کشور بزرگ در جهان اسلام یعنی ترکیه و ایران شد در حالی که پیش از این می خواست با کشور های اسلامی ناتوی عربی ضد ایران تشکیل دهد.

پاکستان نیز در دوره عمران خان نخست وزیر جدید این کشور دیگر تحت اطاعت امریکا نیست. «محمد فیصل» سخنگوی وزارت خارجه این کشور اعلام کرد که اسلام آباد به تحریم های آمریکایی ضد ایران پایبند نخواهد بود و روابط تجاری خود را همچنان حفظ خواهد کرد و سیاست های این کشور با توجه به منافع ملی آن اتخاذ خواهد شد و نه دیکته های آمریکا .

این موضعگیری غیر منتظره پاکستان به معنای خروجش از اردوگاه عربستان و کشورهای حاشیه خلیج فارس و ایستادن در کنار ایران برای مواجهه با ترامپ و دولت آن است.

انتظار می رود به زودی مالزی که ائتلاف نظامی عربستان را ترک کرد و گام نخست را با خارج کردن نیروهایش از یمن برداشت به این گروه بپیوندد. این کشور حتی مرکز مبارزه با افراط گرایی که سعودی در کوالالامپور ایجاد کرده بود را بست. 

این در حالی است که «سلمان بن عبدالعزیر» پادشاه عربستان خود شخصا سال گذشته میلادی در افتتاح این مرکز شرکت داشت. چه بسا اندونزی هم در آینده همین موضع را اتخاذ کند.

محاصره ای که ترامپ علیه ایران و متحدان منطقه ای آن آغاز کرد، آنها را به زانو در نخواهد آورد، دیگر دوران سرنگون کردن دولت های مرکزی در کشورها منقضی 

شده است. 

سوریه هفت ساله در برابر دخالت های نظامی آمریکا که 70 میلیارد دلار در آن هزینه کرد و 300 هزار نیروی آموزش دیده و تجهیز شده خود را به کار گرفته و با 70 کشور ائتلاف کرد ایستادگی کرد و دیگر تجربه لیبی، عراق، یمن و افغانستان تکرار نشد.

کشورهای چین، روسیه و هند اکنون به عنوان قدرت های نوظهور در برابر زورگویی های آمریکا ایستاده و سرکشی خود را در برابر تحریم های آمریکا اعلام کرده اند چه بسا کشورهای اروپایی نیز در آینده نزدیک همین موضع را اتخاذ کنند.

رای ال یوم افزود: چه بسا عدو سبب خیر شود و این فشارها و تحریم های آمریکا موجب بیداری جهانی و تشکیل نظام اقتصادی جدید و مستقل از واشنگتن ودلار در جهان گردد.