بازتاب گسترده تصویب CFT در رسانه های خارجی
تصویب کنوانسیون مقابله با تامین مالی تروریسم (CFT) توسط مجلس شورای اسلامی ایران بازتاب گسترده ای در رسانه های خارجی داشت و این رسانهها آن را تغییر در جهت همسو شدن باهنجارهای بینالمللی ارزیابی کردند.
خبرگزاری رویترز در گزارش خود نوشت: مجلس ایران اقدامات جدیدی را برای مقابله با پولشویی و مبارزه با تروریسم در روز یکشنبه تصویب کرد؛ تغییراتی که به گفته مقامات، تهران را به هنجارهای جهانی نزدیک تر می کند. این خبرگزاری افزود: ایران تلاش کرده استانداردهای بین المللی تعیین شده توسط گروه ویژه اقدام مالی (FATF) را اجرا کند به این امید که تهران از فهرست سیاهی که برخی از سرمایه گذاران خارجی را نسبت به معامله با این کشور دلسرد می کند، خارج کند. این گزارش اضافه کرد: بحث ها و رایگیری نمایندگان به طور زنده از رادیو و تلویزیون ایران پخش شد. این تغییرات قبل از این که به قانون تبدیل شود باید توسط یک نهاد متشکل از روحانیون تصویب شود. خبرگزاری آسوشیتدپرس نیز گزارش داد: ایران به الحاق به توافق مبارزه با تامین مالی تروریسم رای داد. این گزارش افزود: پارلمان ایران به پیوستن به کنوانسیونی جهانی رای داد که تامین مالی تروریسم را مسدود میکند. این کشور امیدوار است با تصویب این کنوانسیون، از تحریمهای بینالمللی بیشتر جلوگیری کند. این رسانه مدعی شد: ایران از حزبالله لبنان و گروههای مسلح فلسطینی که غرب آنها را گروههای تروریستی قلمداد میکند، حمایت میکند. تندروها در ایران با پیوستن به CFT مخالفت کردهاند و معتقدند این کنوانسیون حاکمیت ملی ایران را تهدید میکند.
آسوشیتدپرس نوشت: «دونالد ترامپ» رئیس جمهوری آمریکا ماه می (اردیبهشت) گذشته از توافق خارج شد و وعده داد در صورتی که تغییرات چشمگیری در سیاستهای ایران ایجاد نشود، تحریمهای این کشور را افزایش میدهد. این خبرگزاری همچنین به تلاش کشورهای اروپایی برای حفظ توافق هسته ای اشاره کرد. روزنامههای مهم آمریکایی از جمله نیویورک تایمز، واشنگتن تایمز و روزنامه انگلیسی تلگراف، گزارش آسوشیتدپرس درباره الحاق به CFT را بازنشر کردند. خبرگزاری فرانسه دیروز از تهران گزارش داد که علیرغم مخالفت شدید برخی نمایندگان، مجلس با لایحه مبارزه با تامین مالی تروریسم موافقت کرد. این خبرگزاری افزود: محافظهکاران به شدت با این لایحه که برای نجات توافق هستهای با شرکای اروپایی و آسیایی حیاتی است مخالف بودند. این لایحه یکی از لوایحی است که دولت برای اجابت خواسته های FATF ارائه کرده است. خبرگزاری ترند جمهوری آذربایجان هم نوشت: «پارلمان ایران لایحه تاریخی درباره الحاق به CFT را تصویب کرد.» این گزارش افزود: ایران بحث در این زمینه را صبح یکشنبه با حضور 268 نماینده آغاز کرد. گروه ویژه اقدام مالی در سی ام ژوئن گفت که ایران تا اکتبر وقت دارد تا اصلاحاتی را تکمیل کند که این کشور را «در راستای هنجارهای جهانی قرار می دهد یا باید با تبعات خودداری از اجرای اصلاحات مواجه شود.» ترند نوشت: دولت «حسن روحانی» رئیس جمهوری ایران چهار لایحه را برای تصویب به پارلمان پیشنهاد داده بود که هنوز درباره دو لایحه از جمله کنوانسیون پالرمو ( کنوانسیون ملل متحد علیه جرائم سازمانیافته فراملی) تصمیم گیری نشده است. این خبرگزاری افزود: مجلس ایران در ماه مه اصلاحات پیشنهادی دولت در زمینه مبارزه با پولشویی را به عنوان بخشی از تلاش ها برای ارتباط با نظام تجاری و بانکداری بین المللی تصویب کرد. با وجود تصویب مجلس، این لوایح هنوز لازم الاجرا نیستد زیرا شورای نگهبان باید آن را تصویب کند. این شورا اشکالاتی در این لوایح پیدا کرد و آن را برای بررسی دوباره به مجلس فرستاد. این لوایح برای تصویب نهایی به مجمع تشخیص مصلحت نظام ارجاع شده اند. روزنامه صهیونیستی هاآرتص نیز با بازنشر گزارش رویترز درباره تصویب CFT افزود: تهران می گوید تلاش می کند استانداردهای بینالمللی مقابله با پولشویی و تامین مالی تروریسم را که در FATF تعیین شده است، اجرا کند. این روزنامه نوشت: تندروها درمجلس مخالف تصویب این قانون بودند و چنین استدلال می کنند که تصویب آن مانع حمایت مالی ایران از متحدانش از جمله حزب الله میشود که آمریکا سازمانی تروریستی قلمداد می کند.
دیدگاه تان را بنویسید