حمله به کنسولگری ایران چه کسانی را خرسند کرد؟
نگاه شبکه های اجتماعی بویژه در عراق به بحران اخیر در بصره بر حسب گرایش های سیاسی متفاوت بوده است.
به گزارش خبرنگار ایرنا، کاربران سعودی و شیخ نشین های حوزه خلیج فارس خصوصا طیف وهابی به طور گسترده تصاویر آتش زدن کنسولگری ایران در بصره را بازتاب داده و مدعی شده اند که این نشانه دوری مردم عراق از سیاست های ایران در منطقه و عراق است.
در مقابل کاربران عراقی برخلاف سعودیها، مواضع کاملا متفاوتی نسبت به کل حوادث بصره داشته اند و عده ای عامل مشکلات و معضلات بصره را دولت و عده ای نیز کل طبقه سیاسی حاکم دانسته اند.
حنان الفتلاوی رییس جنبش اراده و نماینده سابق پارلمان عراق که از فعالان در شبکه های اجتماعی است، به طور ویژه حیدر العبادی را مقصر دانسته و خواستار استعفای او شده است.
الفتلاوی نوشته است که حیدر العبادی باید از اهالی بصره عذرخواهی کرده و از سمت نخست وزیری استعفا و اعلام کند که بار دیگر نامزد این پست نمی شود و به همان کشوری برگردد که از آن آمده است.
اشاره الفتلاوی به کشور انگلیس است که گفته می شود حیدرالعبادی دارای تابعیت آن است و کل دوره معارضه عراقی ها با صدام را در این کشور سپری کرده است.
اما احمد ملال طلال مجری معروف برنامه سیاسی در شبکه تلویزیونی الشرقیه (نزدیک به حزب منحله بعث و محور سعودی) کل طبقه سیاسی حاکم در عراق را در قبال معضل بصره مقصر دانسته است.
ملال طلال نوشته است که بصره الگوی آشکاری از ناتوانی و فساد طبقه سیاسی و نظام حاکم در عراق است و هر طرف می کوشد گلوله آتش بصره را به سمت دیگری پرتاب کرده و او را مقصر بداند.
وفیق السامرایی تحلیلگر سرشناس سیاسی و مسائل راهبردی در عراق نیز در یادداشتی از بعضی جریان های سیاسی که به گفته او منتطر گذشت زمان هستند تا مشکل بصره به تدریج حل بشود انتقاد کرده است.
وی گفته است: آنهایی که در قضیه بحران بصره منتظر گذشت زمان هستند، در محاسبات خود دچار اشتباه بزرگی
شده اند.
اما سالم مشکور نگاه کاملا خوشبینانهای به اوضاع بصره داشته و نوشته است که طرح جنگ شیعه ـ شیعه در بصره
ناکام ماند.
این روزنامه نگار برجسته عراقی با اشاره به بازگشت آرامش به بصره از شب شنبه نوشته است که آرامش در بصره، طرح جنگ شیعه ـ شیعه را ناکام گذاشت و اکنون زمان آن است که با جدیت برای حل تمامی مشکلات بصره تلاش شود.
وی اضافه کرده است که باید تمامی عوامل تخریبگر در بصره شناسایی شده تا جلوی تکرار این بحران در آینده گرفته شود.
با وجود این کاربران سعودی و کشور حاشیه خلیج فارس مانند شبکه تلویزیونی وصال وهابیت و شبکه خبری العربیه و العربیه حدث و رسانه های سعودی دیگر همچنان در شبکه های اجتماعی حمله به کنسولگری ایران را بازتاب می دهند و نسبت به آن ابراز خرسندی می کنند.
به رغم این ادعاهای کاربران سعودی، اما اکثر افکار عمومی عراق از اقدامات تخریبگر و آتش افروزی ها در بصره انتقاد کرده و آن را کار افراد نفوذی دانسته اند.
برخی از کاربران عراقی با انتشار نمونههایی از دیدگاه های افراط گرا در حمایت از خشونت های بصره، گروه های منحرف یمانی ها، صرخی ها و حتی جماعت یاسر حبیب (طیف شیرازیها در انگلستان) که از این اقدامات تخریبگر حمایت کرده اند، مقصر دانسته اند.
دیدگاه تان را بنویسید