ذوب آهن مجوز ورود ۱.۷۵ میلیون تنی سنگ آهن را گرفت
مدیرعامل ذوب آهن با تشریح عملکرد سال گذشته از اخذ مجوز ترک تشریفات از هیات دولت برای ورود ۱.۷۵ میلیون تن سنگ آهن خبر داد و علت عدم رشد قیمت سهم و چالشهای پیش رو را اعلام کرد.
منصور یزدی زاده در مجمع سالانه دیروز ذوب آهن درخصوص گزارش عملکرد هیات مدیره در دوره مالی سال ۹۷ گفت: فرایند تولید این شرکت به روش کوره بلند است اما سایر تولیدکنندگان از انرژی گاز استفاده میکنند که بر این اساس، تفاوت مصرف گاز یارانهای ذوب آهن با دیگر شرکت ها بیش از ۷۰۰ تومان در هر کیلو است. اگر «ذوب» طبق برنامه سال جاری ۳ میلیون تن چدن تولید کند، فقط ۲.۱ هزار میلیارد تومان ناشی از یارانه گاز از دست میدهد.
مشکلات و موانع سال گذشته
وی درخصوص مشکلات و موانع سال سال گذشته هم توضیح داد: محدودیت شدید در تامین مواد اولیه آهن دار از جمله سنگ آهن یکی از این چالش ها است که با عمومیت آن، سایر شرکت ها از جمله فولاد مبارکه هم در این مورد دچار مشکل خواهند شد و دلایل آن به صادرات سنگ آهن، کنسانتره و گندله برمی گردد که اگر جلوی آن گرفته نشود،تبدیل به بحرانی طی یک تا دو سال آینده خواهد شد. این مقام مسئول با بیان اینکه ذوب آهن سهمیه گندله ندارد، ادامه داد: اعمال تحریمها بر واردات و صادرات زغال و کک شرکت های فولادی ،بالا بودن هزینه های تولید به روش کوره بلندی در مقایسه با قوس الکتریکی، عدم توازن در توزیع منابع زنجیره ارزش تولید، عدم پوشش تولید ۴ میلیون تن چدن مذاب، بروز خشکسالی و تاثیر بر میزان تولید، تحمیل بخشی از کسری منابع صندوق بازنشستگی فولاد به شرکت، اعتصاب کامیونداران و توقف حمل مواد اولیه و افزایش هزینه حمل، مشکل ترخیص مواد اولیه وارداتی از طرف گمرک، منفی بودن سرمایه در گردش و وجود زیان انباشته، تحمیل هزینه مابه تفاوت ارز به میزان ۱۱۰ میلیارد تومان که از طریق بانک رفاه در حال پیگیری است نیز از دیگر چالش های موجود طی سال گذشته بوده است.
اخذ مجوز ورود 1.75 میلیون تن سنگ آهن از هیات دولت
یزدی زاده درخصوص ذخیره روزانه مواد اولیه اصلی از اخذ مجوز ترک تشریفات از هیات دولت برای ورود یک میلیون و ۷۵۰ هزارتن سنگ آهن از چاه گز و سنگان خبر داد و گفت: در اجرای این مصوبه، تشریفاتی وجود دارد که در صورت اجرا، بخشی از کمبود سنگ آهن سال جاری را جبران خواهد کرد اما برای اجرا، چند شرط گذاشته شده که اگر سال ۹۸ حاصل شود، می تواند تا ۵ سال ادامه داشته باشد.
وی درباره وضعیت نیروی انسانی و سرانه تولید نیز گفت: درحال حاضر ۱۳۴۰۰ نفر نیروی انسانی در این شرکت مشغول به فعالیت هستند که سال جاری با بازنشسته شدن تعدادی، افراد شاعل به ۱۳۰۰۰ یا کمتر میرسد. همچنین سرانه تولید اکنون ۱۶۱ تن است که باید به ۲۵۰ تن برسد و این در صورتی است که برنامه تولید ۳ میلیون تن چدن تحقق یابد.
نرخ فروش محصولات اصلی
مدیرعامل ذوب آهن درباره میانگین نرخ فروش محصولات اصلی گفت: در سه ماهه اول سال گذشته نرخ فروش ۲۳۶۳۵ ریال، سه ماهه دوم ۳۲۱۵۵ ریال، سه ماهه سوم ۳۷۵۶۷ ریال و سه ماهه چهارم ۳۴۵۳۱ ریال بوده است.موازنه ارزی ذوب منفی است و این بدان معنا است که هرچقدر صادرات انجام شده باز هم به میزان ۶۰ تا ۷۰ میلیون نیازمند دریافت ارز از شبکه بانکی هستیم در نتیجه نرخ تسعیر ارز در سیستم مالی باید به شکلی در نظر گرفته می شود که موازنه آن منفی نشود. یزدیزاده گفت: بیش از ۵۰ درصد نرخ فروش از صادرات حاصل شده که از دو اتفاق کاهش نرخ صادراتی در بازار جهانی و نرخ تسعیر ارز تاثیر پذیرفته است. اگر نرخ تسعیر ارز بر اساس نرخ ارز در دسترس گذاشته شود مطمئنا از ۳۷۰۰ تومان بالا می زند و به تبع هزینه ها هم افزایش می یابد چراکه دوگانه نمی توانیم عمل کنیم یعنی در درآمد نرخ تسعیر را براساس نرخ در دسترس در نظر بگیریم اما در هزینه بر اساس نرخ نیما.
نرخ بهای تمام شده و EPS پیش بینی شده
وی درخصوص میانگین نرخ بهای تمام شده و EPS پیش بینی شده نیز گفت: افزایش این نرخ ناشی استفاه از گندله به جای سنگ آهن،افزایش قیمت زغال و کک و افزایش ۷۸ درصدی نرخ گاز است. حاشیه سود شرکت نیز از ۶۵۲۷ ریال در سه ماهه اول سال ۹۷ به ۴۳۶۴ ریال رسید که اگر نرخ تسعیر ارز را براساس نرخ در دسترس بگیریم چون صادرات بیش از فروش داخلی بود این سود می تواند افزایش پیدا کند ولی EPS پیش بینی شده محقق شده و علاوه برآن برای نخستین بار گزارش تلفیقی مثبت بود و به ازای هرسهم ۲ تومان به قیمت سهم اصلی اضافه شد.در واقع EPS تلفیقی ۱۳۶ ریال و شرکت اصلی ۱۲۱ ریال محقق شده است.
دیدگاه تان را بنویسید