فرزاد ارزانی:
بومیسازی اولویت نخست فولاد هرمزگان است
شرکت فولاد هرمزگان با ظرفیت فولاد ۱.۵ میلیون تن تختال در نیمه نخست امسال با تولید ۹۸۰ هزار تن به اهداف خود دست یافته است. این شرکت با ایجاد یک دپارتمان بومیسازی در داخل شرکت، توجه به این امر مهم را در برنامههای خود قرار داده است. همچنین شرکت فولاد هرمزگان به عنوان یک شرکت توانمند قصد حضور در نخستین نمایشگاه و جشنواره بومیسازی صنعت فولاد را دارد. در این باره صمت با فرزاد ارزانی، مدیرعامل فولاد هرمزگان گفتوگویی انجام داده که در ادامه میآید.
نمایشگاه و جشنواره بومیسازی فولاد که قرار است در تهران برگزار شود را چگونه ارزیابی میکنید؟
نمایشگاه و جشنواره بومیسازی صنعت فولاد، ابتکار بسیار خوبی است که انجمن تولیدکنندگان آن را برگزار میکند. طبیعی است زمانی که شرکتهای فولادی دور هم جمع میشوند، بهتر میتوانند نیازهای خود را مطرح کنند و شاهد توانایی همدیگر هستند یعنی میتوانند همافزایی ایجاد کنند و اتفاقهای خوبی برای تعامل بیشتر به وجود خواهد آمد. البته تواناییهای بسیاری در شرکتها وجود دارد که به دلیل دوری کارخانهها برای همدیگر شناختهشده نیستند. در کل اجتماع خوبی است که فولادیها دور همدیگر جمع شوند تا از نزدیک تبادل اطلاعات کنند. به نظر میرسد این گردهمایی، اقدام بسیار مثبتی است. فولاد هرمزگان نیز سعی میکند با توان بالا در این نمایشگاه شرکت کند. در حقیقت تحریم فرصت مناسبی برای بومیسازی قطعات، تجهیزات و ماشینآلات فراهم کرده زیرا بهواسطه بومیسازی میتوان نیازها را بر مبنای تواناییهای موجود برطرف کرد. هماکنون تواناییهای بسیار خوبی برای ساخت داخل کردن قطعات و تجهیزات مورد نیاز در کشور وجود دارد اما به دلیل پراکندگی، اطلاعاتی از آنها در دست نیست و این نمایشگاه میتواند چنین فرصتی را مهیا کند.
شرکت فولاد هرمزگان چه اندازه تجهیزات و قطعات خود را بومی کرده است؟
شرکت فولاد هرمزگان، دپارتمان بومیسازی را پیش از اینها تشکیل داده بود. وظیفه این دپارتمان، شناسایی قطعات و مواد اولیه و مواد مصرفی شرکت است که در قالب گروههای کاری، با گروه بهرهبرداری و بخش خرید و R&D همکاری کرده و سعی میکند با همکاری شرکتهای دانشبنیان و صنایع داخلی کشور نیازهای داخلی شرکت را برطرف کند. ما در نمایشگاه سعی خواهیم کرد هم توانایی شرکت را به نمایشگاه بگذاریم و هم کارهایی که در زمینه بومیسازی در کارخانه انجام شده است را نشان دهیم.
تولید شرکت فولاد هرمزگان در ۸ ماه نخست امسال چقدر بوده است؟
در ۸ ماه امسال، شرکت فولاد هرمزگان ۹۸۰ هزار تن تولید داشت و تا پایان سال به اهداف خود در این زمینه دست خواهیم یافت. البته با توجه به محدودیتهایی که در نیمه دوم سال با آن روبهرو شدهایم، روند کار و تولید تا حدی سختتر از نیمه نخست سال شده است.
اهداف صادراتی شرکت فولاد هرمزگان تا چه اندازه محقق شده است؟
صادرات شرکت تا اندازهای تحت تاثیر تحریمها قرار گرفته است، البته به دنبال راهکارهایی هستیم که محدودیتهای تحریم را کم کنیم و صادرات مانند گذشته ادامه یابد.
سال گذشته فولاد هرمزگان یکی از شرکتهای سودده بود. فکر میکنید این شرکت امسال تا چه اندازه میتواند سودده باشد؟
امیدواریم که این شرکت سودده باشد اما تحریمها نیز ممکن است در این زمینه تاثیرگذار باشند، البته در این بابت به زمان نیاز داریم که جلوتر برویم تا افقهای روشنتری را ببینیم اما تمام سعی ما این است که با استفاده از امکانات داخلی بتوانیم تولید را سرپا نگه داریم و صادرات نیز پیگیری شود تا سودآوری همچنان حفظ شود.
شرکت فولاد هرمزگان با مشکل تامین مواد اولیه روبهرو نیست؟
در تامین برخی مواد اولیه با مشکل روبهرو هستیم، حتی در تامین برخی موادی که در داخل تامین میشود نیز با مشکل روبهرو هستیم. از این رو باید برای تامین مواد اولیهای که وارد میشود و به ماده دیگری تبدیل میشود، فکری کرد. برای مثال برخی نسوزها وارداتی هستند که باید آنها را وارد و فرآوری کرد. بنابراین باید به مواد اولیهای که پایه کار کارخانههای دیگر است، توجه کنیم چراکه این شرکتها هستند که این مواد اولیه را فرآوری میکنند و به فولادیها میدهند تا بتوانند به تولید خود ادامه دهند. در هر حال در زمینه تامین مواد اولیه میتوان کارگروههایی در سطح وزارت صنعت، معدن و تجارت تشکیل داد و در زمینه تامین برخی مواد اولیه فولادسازان از جمله الکترود گرافیتی و برخی نسوزها که در تولید و کیفیت تولید اثرگذار هستند، فعالیت کرد تا بتوان آنها را در داخل یا خارج به طریقی تهیه کرد.
دیدگاه تان را بنویسید