فرمانده انتظامی جزیره کیش در گفتوگو با ایلنا:
جزیره کیش مبدا و مقصد قاچاق نیست
فرمانده انتظامی جزیره کیش با اشاره به اینکه خوشبختانه در کیش بحث قاچاق کالا وجود ندارد، گفت: در بحث قاچاق سوخت، جزیره کیش نه مبدأ است نه مقصد اما حوزه دریایی ما محل گذر قاچاق سوخت است و قایقها و لنجهایی که از مبادی دیگر سوخت قاچاق را به مقاصدی دیگر حمل میکنند ناگزیرند تا از حوزه دریایی کیش عبور کنند و امسال با تدابیری که انجام دادیم توانستیم حدود 311 هزار لیتر قاچاق سوخت را کشف کنیم که نسبت به شش ماهه مشابه در سال گذشته 74 درصد افزایش داشته است.
سرهنگ علیاصغر جمالی در گفتوگو با خبرنگار ایلنا گفت: یکی از موضوعات مهم در جزیره کیش بحث کاهش سرقتهاست که خوشبختانه با برنامهریزیهای انجام شده، میزان سرقتها نسبت به مدت مشابه در سال قبل تا 7 درصد کاهش داشته و میزان کشفیات نیز 6 درصد افزایش پیدا کرده است. وی ادامه داد: هرچند مشکلات اقتصادی باعث شده تا آمار سرقتها زیاد شود اما خوشبختانه توانستیم با تدابیر انجام شده و تاکیداتی که فرماندهی محترم کل نیروی انتظامی داشتند میزان سرقتها را کاهش بدهیم.
جمالی با اشاره به سرقتهای سایبری و اینترنتی گفت: خوشبختانه امسال در بخش جرائم سایبری حدود 55 درصد کاهش داشتیم و در بخش کشف جرائم سایبری در 6 ماهه 100 درصد رشد داشتم. این راه اقدامات پیشگیرانه و اطلاعرسانیهایی که پلیس فتا انجام داده تاثیر زیادی داشته است و در این راه صدا و سیما کمک شایانی کرد و همچنین تاکید بانکها بر استفاده از رمز پویا بسیار موثر بود و در این بخش نیز توانستیم 85 درصد جرمهای واقع شده را کشف کنیم.
وی ادامه داد: در بخش مواد مخدر نسبت به سال قبل میزان کشفیات 9 درصد افزایش داشت و از آنجایی که جزیره کیش به عنوان یک جزیره پاک شناخته میشود همه تلاشها میشود تا در حوزه مواد مخدر به حداقل ممکن برسد و خوشبختانه مبادی رسمی برای ورودی مواد مخدر نداریم و از همه مبادی کنترل به صورت 100 درصدی انجام میشود و هم در فرودگاه و هم در بنادر به شدت افراد و اتومبیلها کنترل میشوند و خوشبختانه کیش محلی برای دپو و ترانزیت مواد مخدر نیست و اگر موادی نیز وارد میشود از راههای غیر رسمی و برای مصارف شخصی است.
وی با اشاره به اینکه در بخش راهنمایی و رانندگی جزیره کیش یک الگوی مناسب برای کل کشور میتواند باشد، افزود: امروز فرهنگ ترافیک کیش یک جاذبه برای گردشگران داخلی و خارجی است البته این فرهنگ براساس همان قوانینی ایجاد شده که در سرزمین اصلی اجرا میشود و تعداد تصادفات در شش ماهه ابتدای امسال نسبت به سال گذشته 9 درصد کاهش داشته و یکی از دلایل اصلی آن آموزش فرهنگ ترافیک کیش به مسافرانی است که با خودروهای شخصی و یا وسیله عمومی به کیش میآیند. جمالی افزود: وضعیت وقوع تصادفات فوتی 50 درصد کاهش داشته است و ما از اول سال تا به امروز فقط یک مورد تصادف داشتیم که منجر به فوت شده است.
وی با اشاره به اینکه حدود 21 هزار خودرو در کیش هماکنون تردد میکنند و در ایام نوروزی و جشنوارههای مختلف این تعداد به 36 هزار خودرو میرسد، افزود: یکی از مشکلاتی که در جزیره کیش وجود دارد طراحیهای هندسی خیابانها و میادین است که باید اصلاح شود و ما قرار است یک لیستی را از تمام مکانهایی که استانداردهای لازم در آنها رعایت نشده و یا ایمنی ندارند را تهیه کنیم و به سازمان منطقه آزاد ارائه کنیم تا این مشکلات حل شود. وی همچنین درباره حضور اتباع خارجی و کارگران افغانستانی در جزیره کیش گفت: از سال 92 بحث ساماندهی اتباع خارجی مجاز و غیرمجاز را آغاز کردیم و مشخص کردیم افرادی که پاسپورت دارند با پاسپورت خود مجوز کار بگیرند و فعالیت کنند و امروز 85 درصد کارگران خارجی فعال در جزیره کیش پاسپورت دارند و تعداد کارگرانی که پاسپورت ندارند کمتر از 10 درصد است. وی درباره مباحثی که پیرامون پوشش و حجاب در کیش مطرح میشود، گفت: نوع پوشش در قانون جمهوری اسلامی ایران مشخص است و همه ما باید از آن تبعیت کنیم و این موردی نیست که من بتوانم تعریف کنم که مثلا یک خانم باید چه پوششی داشته باشد اما اینکه گفته میشود مثلا برخوردهای پلیس و اماکن باعث کاهش حضور گردشگر در کیش شده قابل قبول نیست و پلیس نه بالاتر از قانون و نه پایینتر در این حوزه ورود نمیکند بلکه در چارچوب قانون فعالیت میکند و در بحث حجاب ما با همکاری پلیس افتخاری به افرادی که قانون را نقض کنند تذکر میدهیم.
وی ادامه داد: طبیعی است که نوع پوشش در مکانهای تفریحی با نوع پوششی که در سطح شهر استفاده میشود متفاوت است و قوانین آنها نیز تفاوت دارد. البته عفت و پاکدامنی و رعایت عفاف و حجاب فقط مختص زنان نیست بلکه مردان هم ملزم به رعایت آن هستند و در کاهش نارضایتی های اجتماعی سهیم خواهند شد.
دیدگاه تان را بنویسید