معاون وزیر صمت:

 رفع ظرفیت معطل تولید در فولادمبارکه با نورد گرم 2

غریب پور، معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت و رئیس هیئت عامل ایمیدرو در غرفه فولاد مبارکه در نمایشگاه ایران متافو در پاسخ به نگاه معاونت صنعت، معدن و تجارت به توسعه فولاد مبارکه اظهار کرد: نگاه ما به شرکت فولاد مبارکه همسو با توسعه است. بر این اعتقاد هستیم که هم طرح نورد گرم2  فولاد مبارکه باید اجرا شود و هم اینکه فولاد مبارکه طرح های توسعه فولاد هرمزگان و فولاد چابهار را نیز در دستور کار خود قراردهد. فولاد مبارکه از واحدهای بزرگی است که دانش فنی زیادی را در مجموعه مهندسی خود جای داده و همین عامل باعث شده تا فولادمبارکه نقش تکنولوژیکی هم ایفا نماید. معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت افزود: علاوه بر آن ما پیگیر هستیم ، فولادمبارکه به معدن وصل شود یعنی فولادمبارکه واحدهای بزرگ تولید کنسانتره وگندله را خریداری نموده و به زنجیره تولید خود اضافه نموده و شعار از سنگ تا رنگ خود را مدیریت و مالکیت کند. ما در فولاد مبارکه همانگونه که به دنبال تامین پایدار مواداولیه هستیم ، به دنبال توسعه نورد این شرکت هم هستیم،  اینکه تولید محصولات پایین دستی فولادمبارکه که محصولات با ارزشی هم هست، در زنجیره تولید این شرکت کامل شود.

غریب پور با اشاره به اینکه فولاد مبارکه برای پاسخگویی صنایع پایین دستی خود و افزایش اشتغالزایی  نیاز به راه اندازی نورد گرم 2 دارد، تصریح کرد: پر واضح است که این راه اندازی با مشکلات و موانعی نیز همراه است ، اما ما در وزارت صمت از این طرح حمایت خواهیم کرد. ما در تامین موارد مالی، موارد فنی و تکنولوژی، پیشبرد مراحل اجرایی پروژه و حمایت سهام‌داری به فولادمبارکه کمک می‌کنیم و بر این باور هستیم که این حمایت ها و اراده فولاد مبارکه در کنار هم باعث خواهد شد، طرح نوردگرم2  اجرا شود. رئیس هیئت عامل ایمیدرو خاطرنشان کرد: تکمیل نورد گرم 2 ، علاوه بر بی نیازی کشور به ورق های جدید و جلوگیری از خروج ارز از کشور، موجب خواهد شد ظرفیت  سه میلیون تنی معطل تولید در میان خط  فولادمبارکه نیز کامل و به محصول نهایی تبدیل شود. غریب پور در تصریح کمک به صنایع پایین دستی با راه اندازی خط نوردگرم2 افزود: فولادمبارکه یک صنعت مادر است و با تامین نیازهای صنایع وابسته، موجب رونق تولید در کشور میشود. با راه اندازی و تکمیل این پروژه، علاوه بر اینکه صنابع پایین دستی نیز منتفع خواهند شد، رونق تولید، که منطبق بر منویات مقام معظم رهبری نیز هست، محقق میشود. علاوه بر این، نقش تکنولوژیکی این پروژه با دانش فنی موجود در فولاد مبارکه نیز قابل تامل است.

    

افزایش سطح کیفی تختال‌های فولاد مبارکه

با پایان یافتن تعمیرات اساسی ماشین ریخته‌گری شماره 2، کیفیت تختال‌های تولیدی در این ماشین ازنظر به حداقل رسیدن عیوب سطحی و داخلی محصول افزایش یافت. کامران مرادی، رئیس تعمیرات ریخته‌گری، با اعلام این خبر افزود: به‌منظور دستیابی به اهداف شرکت در تولید محصولات کیفی و حفظ و افزایش قابلیت صادراتی محصول و نظر به اینکه تولید عمدۀ تختال‌های خاص و صادراتی با ماشین شماره 2 ریخته‌گری انجام می‌پذیرد، برنامه تعمیرات اساسی ماشین در دستور کار قرار گرفت. در همین خصوص کارشناس تعمیرات ریخته‌گری نیز گفت: لوله‌های مدار آب ثانویه ماشین به دلیل PH بالای آب و به‌مرور زمان دچار گرفتگی و کاهش قطر شده بودند که این امر موجب عدم تأمین میزان مناسب آب در سرعت‌های زیاد و اثرگذاری بر شمش تولیدی و کاهش کیفیت آن می‌شد. مهدی کریمی در همین خصوص افزود: به‌دلیل دسترسی نامناسب به لوله‌های آب ثانویه با برنامه‌ریزی قبلی و آماده‌سازی انجام‌شده، لوله‌های مذکور تعویض شد.  وی با بیان این‌که این فعالیت به‌صورت شبانه‌روزی و در زمان پیش‌بینی‌شده انجام شد، گفت: تعمیر اساسی اسیلاتورهای هر دو خط، سرویس کلیه سگمنت‌ها، الاینمنت خط غلتکی، سرویس اساسی ماشین‌های برش و مارک‌زنی از دیگر فعالیت‌هایی بود که در این برنامۀ تعمیراتی انجام شد. رئیس تعمیرات ریخته‌گری در خاتمه از همۀ کارکنان تولید و تعمیرات ناحیۀ فولادسازی و ریخته‌گری مداوم و همچنین از پیمانکارانی که در اجرای تعمیرات مساعدت کردند، تشکر و قدردانی نمود.