ثبت رکورد تولید ماهانه در شرکت فولاد سفیددشت

کارکنان پرتلاش شرکت فولاد سفیددشت چهارمحال و بختیاری با حمایت‌های بی‌دریغ فولاد مبارکه در تأمین گندله، توانستند در پایان هشتمین ماه از سال رونق تولید به رکورد دیگری در تولید آهن اسفنجی دست یابند.

رئیس واحد آهن‌سازی فولاد سفیددشت ضمن اعلام این خبر گفت: رکورد جدید با تولید 70 هزار و 303 تن آهن اسفنجی در  30 روز کاری به دست آمد.

اکبر اسکندری با تأکید بر این‌که به‌ موازات این افزایش کمیت، کیفیت آهن اسفنجی تولید شده نیز افزایش یافته است، گفت: درصد فلزشدگی آهن اسفنجی در این ماه به بیش از 93 درصد رسید.

در همین خصوص جمشید علی بابایی، مدیر واحد عملیات و سرپرست تکنولوژی و توسعه شرکت نیز ضمن قدردانی از تلاش کارکنان و پیمانکاران در دست‌یابی به این رکورد، ابراز امیدواری کرد با حمایت‌های بیشتر فولاد مبارکه و ایمیدرو، پروژه فولادسازی این شرکت که تاکنون به پیشرفت 79 درصدی رسیده است، در سال 1399 به بهره‌برداری برسد.

    

به‌سفارش فولاد مبارکه هد جوش لیزری در داخل‌تولید می‌شود

مدیر ناحیه نورد سرد فولادمبارکه گفت: هد لیزر ماشین‌های جوش لیزری که جزو اقلام تحریمی و در عین حال استراتژیک است، با همکاری فولادمبارکه و مرکز تحقیقات علوم و فنون لیزر ایران بومی‌سازی و به بهره‌برداری می‌رسد.

بهزاد بهادرانی، در تشریح ساخت هد لیزر ماشین های جوش لیزری گفت: ما در خطوط اسیدشویی شماره ۲ و خط نورد پنج قفسه‌ای پیوسته‌ ماشین‌های جوش‌ لیزری از شرکت می‌باخ آلمان داریم که هد لیزر آنها از سوی شرکت ترامپ آمریکا تامین می‌شود و با توجه به تحریم‌ها عملا ارتباط می‌باخ آلمان با کشورمان به صورت کامل قطع شده است. با توجه به اینکه هد این لیزر یا مغز آن برای ما تولید اشعه می‌کند امکان هیچگونه دسترسی وجود ندارد.

وی گفت: خطوط اسیدشویی شماره ۲ و خط نورد پنج قفسه‌ای پیوسته‌ جزء ۲خط استراتژیک فولاد مبارکه هستند و در صورتی که برای هد ماشین‌های جوش لیزری ما در این ۲خط مشکلی پیش‌ بیاید عملا تولید متوقف خواهد شد و ریسک استراتژی بالایی دارد.

مدیر ناحیه نورد سرد فولادمبارکه در پاسخ به این سوال که همکاری فولاد مبارکه با مرکز تحقیقات علوم و فنون لیزر ایران در چه زمینه هایی بود گفت: با توجه به احتمالات خرابی و از کار افتادن ماشین‌های جوش لیزری، سال قبل نمایشگاه بومی‌سازی در برج میلاد برگزار شد و در آنجا فولاد مبارکه با مرکز علوم و فنون لیزر آشنایی پیدا کرد.  در نهایت با بازدیدهایی متقابلی که صورت گرفت، این مرکز برای ساخت هد ماشین‌های جوش لیزری به روش فیبری با توان ۱۰ کیلووات که مطابق با توان لیزر فعلی ما هست اعلام آمادگی کرد.

وی افزود: در مرحله اول این طرح به صورت موازی صورت می‌پذیرد و در صورتی که پاسخگوی نیاز ما باشد کاملا از فیبر لیزری استفاده خواهد شد.

بهادرانی به این سوال که عملکرد ماشین‌های جوش لیزری چگونه است، گفت: برای تولید ورق سرد و ادامه سیکل لازم است تا ابتدا و انتهای ورق جوش بخورد و خط تولید به صورت پیوسته به کار خود ادامه دهد و این مستلزم جوش دقیق است. در صورتی که این اقدام صورت نگیرد عملا تولیدی وجود نخواهد داشت.

بهادرانی در پایان گفت: میزان سرمایه‌گذاری از سوی فولاد مبارکه برای ساخت این هد لیزری حدود ۶ میلیارد تومان است و قرار است این محصول تا اواسط سال آینده به فولاد مبارکه تحویل داده شود.