معاون وزیر صمت:
خام فروشی مواد معدنی به نفع صنعت نیست
معاون امور معادن و صنایع معدنی وزارت صنعت، معدن و تجارت در بازدید از غرفۀ فولاد مبارکه در نخستین نمایشگاه فرصتهای ساخت داخل و رونق تولید گفت: این وزارتخانه با خامفروشی موافق نیست و در سال رونق تولید حتما باید مواد معدنی را در داخل کشور به ارزشافزوده تبدیل و سپس صادر کنیم.
جعفر سرقینی، ضمن قدردانی از عملکرد مثبت این شرکت در افزایش تولید داخل و گسترش بازارهای صادراتی کشور، گفت: برگزاری چنین نمایشگاههایی در حوزه صنایع بزرگ کشور باید تداوم داشته باشد. اگر عمل به ساخت داخل پیگیری شود، صنعت کشور بهخصوص صنایع معدنی و فولادی، علاوه بر توسعه به ثبات هم خواهد رسید.
وی افزود: در چند سال اخیر، وزارت صمت اقداماتی برای جلوگیری از خامفروشی مواد معدنی انجام داده که مهمترین آن ایجاد محدودیت قانونی برای صادرات مواد خام معدنی بود و به این منظور معافیتهای مالیاتی صادرات مواد خام معدنی برداشته شد؛ بدین ترتیب از طریق قانون و وضع عوارضِ حداقل ۵ درصدی بر صادرات مواد خام برای سال ۹۷ و ۸ درصد برای امسال و ۱۰ درصد برای سال آینده، خامفروشی کنترل شد.
برای تولید فولاد موردنیاز، به حداقل ۱۴۰ میلیون تن سنگآهن نیاز داریم و تأمین آن یکی از مشکلات اصلی ماست. برای حل این مشکل یا باید ذخایر جدید کشف کنیم یا واردات انجام دهیم؛ بهعبارتدیگر صادرات سنگآهن الآن به نفع کشور نیست
تأمین سنگآهن یکی از مشکلات اصلی ما است
معاون امور معادن و صنایع معدنی وزارت صنعت، معدن و تجارت با اعلام اینکه در بحث مواد اولیه در صنعت فولاد راهکارهای مناسبی در پیش گرفته شده است، گفت: برای تولید فولاد موردنیاز، به حداقل ۱۴۰ میلیون تن سنگآهن نیاز داریم و تأمین آن یکی از مشکلات اصلی ما است.
برای حل این مشکل یا باید ذخایر جدید کشف کنیم یا واردات انجام دهیم؛ بهعبارتدیگر صادرات سنگآهن الآن به نفع کشور نیست.
سرقینی در ادامه گفت: پیش از این، تولید هر تن فولاد در کشور ۱۰۰ دلار هزینۀ ارزی داشت که سال گذشته این میزان به ۸۰ دلار کاهش یافت.
وی با اشاره به الکترود گرافیتی و فروآلیاژها بهعنوان منابع و مواد ارزبر و افزایش نرخ آنها تصریح کرد: باید به جایی برسیم که صادرات زیاد و واردات کمی داشته باشیم؛ همچنان که آلمان ۱۲۰۰ میلیارد دلار صادرات و ۲۰۰ تا ۳۰۰ میلیارد دلار واردات دارد.
دیدگاه تان را بنویسید