ظریف:
دوستان در مجمع بدانند تصمیم آنها چه آثاری دارد
وزیر امور خارجه در پاسخ به پرسشی درباره سرنوشت لوایح پالرمو و CFT در مجمع گفت: دوستان هر تصمیمی بگیرند ما تبعیت میکنیم، اما خوب بدانند که تصمیم آنها چه آثاری دارد.
به گزارش ایرنا، «محمد جواد ظریف» در حاشیه همایش «چندجانبه گرایی در سیاست خارجی ایران ظرفیتها و راهبردها» در جمع خبرنگاران درباره تمدید مهلت ایران از سوی گروه ویژه اقدام مالی (FATA) گفت: دوستان واقعیات را نگاه کنند و تصمیم بگیرند. هر تصمیمی هم بگیرند ما تبعیت میکنیم، اما خوب بدانند که تصمیم آنها چه آثاری دارد.
وزیر امور خارجه افزود: دوستان ما نگاه کنند و بر اساس واقعیات تصمیم بگیرند، تا حالا میگفتند که «اتفاقی نمیافتد، اتفاقی نمیافتد» حالا دارند میبینند.
ظریف خاطرنشان کرد: دو سال است از فرصتی که توافق کرده بودیم، گذشته است. ما به حرف آنها و آنکه چه گفتند، کاری نداریم، بلکه بحثمان درباره به ارتباطات کشور خودمان است.
لوایح پالرمو و CFT در نوبت رسیدگی در مجمع تشخیص مصلحت نظام است.
ظریف همچنین در همایش «چندجانبهگرایی در سیاست خارجی ایران، ظرفیتها و راهبردها» با اشاره به این که یکی از شعارهای اصلی انقلاب اسلامی ایران در عرصه سیاست خارجی، استقلالطلبی بوده است و این موضوع در سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران نیز پیگیری شده است، گفت: استقلال به این معناست که درون زا باشیم نه اینکه از دنیا منفک باشیم و با دنیا و دیگر کشورها تعامل نداشته باشیم.
وی اظهار کرد: به نظر بنده انقلاب اسلامی ایران ارتباط بسیار تنگاتنگی با سیاست خارجی داشت و در واقع یکی از حوزههای اصلی انقلاب اسلامی ایران بحث سیاست خارجی بود.
ظریف در تشریح علت این موضوع گفت: یکی از نگرانیهای عمده مردم ایران قبل از پیروزی انقلاب اسلامی که از آن میتوان به عنوان یک نگرانی تاریخی یاد کرد مداخلات خارجیها در امور داخلی کشور بوده است، چنانکه مشاهده میکنید در دوره قاجار بسیاری از تصمیم گیریها در ارتباط با ایران در سفارتخانه چند کشور خارجی انجام میشد و در دوران حکومت قبلی نیز ایران در قالب یک نظام دو قطبی تعریف میشد.
این دیپلمات عالی رتبه کشورمان در تعریف استقلال در عرصه سیاست خارجی گفت: منظور از استقلال این است که درونزا باشیم نه اینکه از دنیا منفک باشیم. منظور از استقلال این است که ما برای ادامه حیات و زندگی خود متکی به داخل باشیم. البته در کنار آن مناسبات و تعاملات بینالمللی را نیز داشته باشیم.
ظریف با بیان اینکه چندی پیش لیندسی گرام یکی از سناتورهای آمریکایی حرفی در مورد سعودیها زده بود مبنی بر اینکه اگر حمایتهای آمریکا نبود سعودیها ظرف یک هفته مجبور بودند به زبان فارسی صحبت کنند، ادامه داد: این سناتور روز گذشته نیز این صحبت خود را تکرار کرد. برخی از دوستان میگویند که ترامپ و دار و دستهاش جزو صادقترین افراد در میان حکومت داران آمریکایی هستند چرا که آنچه را که در دل دارند بیان میکنند و به صراحت میگویند عربستان سعودی به حمایتهای آمریکا نیازمند است و اگر حمایتهای آمریکا نباشد آنها دچار مشکل میشوند. موضوعی که شاید مقامات پیشین آمریکایی به این صراحت بیان نمیکردند.
ظریف خاطرنشان کرد: ما ۴۰ سال بدون حمایت آمریکا زندگی کردیم. ۴۰ سال است علی رغم فشارهای آمریکا در حال زندگی کردن هستیم. این سخن من به معنای درگیری و دعوا داشتن و یا جدا شدن از دنیا نیست. بلکه به این معناست که ما انتخاب کردهایم و میخواهیم که برای ادامه حیات خود وابسته به دیگران نباشیم. البته من یک بار این حرف را زدم. برخی در این ارتباط مطالبی را مطرح کردهاند ولی منظور این است که ما انتخاب کردهایم که برای ادامه حیات خود به دیگران وابسته نباشیم و این موضوع مهم است که اصل این خواستن به معنای دعوا و یا دادن بهانه به دیگران نیست که بتواند از آن بهانه علیه ایران استفاده کند و یک چهره امنیتی از ایران در عرصه بینالمللی ارائه کند به مانند آنچه که در موضوع هستهای رخ داد.
وی با اشاره به پرونده هستهای ایران و اینکه ایران در ذیل فصل ۷ منشور سازمان ملل متحد قرار گرفت ادامه داد: لازمه استقلال به این معنا نیست که به شورای امنیت برویم و یا درگیری پیدا کنیم. لازمه استقلال این بوده که ما میتوانیم بدون حمایت آمریکا و غرب و حتی زیر فشار آنها روی پای خود بایستیم. قطعاً حرکت در این مسیر سختیها و دشواریهایی را نیز خواهد داشت ولی با این استقلال و ایستادن روی پای خود دیگر کسی نمیتواند بگوید که اگر ما نبودیم ظرف یک هفته ایرانیها مجبور بودند مثلاً چینی یا روسی صحبت کنند. ما در حال تجربه کردن درون زایی هستیم که البته در کنار این درون زایی باید با دنیا نیز تعامل داشته باشیم و این سخن به معنای جدا شدن از دنیا نیست.
بنابراین گزارش، همایش «چندجانبهگرایی در سیاست خارجی ایران، ظرفیتها و راهبردها» دیروز از سوی دانشکده مطالعات جهان دانشگاه تهران برگزار شد. در این همایش یک روزه، تعدادی از کارشناسان برجسته مسائل بینالملل سخنرانی کردند.
کنتستانتین زاتولین، عضو دومای روسیه و مهدی سنایی، سفیر ایران در روسیه از جمله مهمانان این مراسم بودند.
دیدگاه تان را بنویسید