سفیر اتحادیه اروپا در روسیه:
سازوکار مطمئنی را برای همکاری با ایران ایجاد کردهایم
سفیر اتحادیه اروپا در روسیه اعلام کرد: اتحادیه اروپا سازوکار مطمئنی را برای همکاری با ایران ایجاد کرده است که بزودی راهاندازی میشود.
به گزارش ایرنا، «مارکوس ادرر» سفیر اتحادیه اروپا در مسکو، در گفتوگو با خبرگزاری اینترفاکس خاطرنشان کرد: گفتوگو درباره شاخصهای فنی این سازوکار ادامه دارد و من معتقدم که بزودی آغاز به کار خواهد کرد.
وی ادامه داد: سازوکار جدید همکاری با ایران با توجه به اینکه آمریکا تحریمهای جدید علیه ایران وضع کرده است اجرایی خواهد شد.
به گفته سفیر اتحادیه اروپا در مسکو، سازوکار همکاری با ایران باید از کانالهای پرداخت مالی با ایران برای صادرات محصولات صادراتی این کشور ازجمله نفت و واردات کالاهای اروپایی حمایت کرده و آن را توسعه دهد.
گفتنی است، وزیران خارجه و دارایی آلمان، انگلیس و فرانسه به همراه مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا روز جمعه در بیانیهای مشترک با اشاره به پیشرفت چشمگیر سازوکار مالی ویژه این اتحادیه برای ایران گفتند: ما برای تکمیل این سامانه عزمی راسخ و مشترک داریم.
در این بیانیه که به امضای فدریکا موگرینی، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا، ژان ایو لودریان، هایکو ماس و جرمی هانت وزیران خارجه فرانسه، آلمان و انگلیس و برونو لومر، اولاف شولتز و فیلیپ هاموند وزیران دارایی این سه کشور اروپایی رسیده، آمده است: ما عمیقا از بازگشت تحریمهای ایالات متحده به دلیل خروج آن از برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) متاسفیم.
این بیانیه پس از آن منتشر شد که دولت دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا اعلام کرد دور دوم تحریمهای واشنگتن علیه ایران از دوشنبه 5 نوامبر (14 آبان ماه) اجرایی میشود.
گفتنی است، دونالد ترامپ رئیسجمهوری آمریکا 18 اردیبهشت ماه گذشته خروج آمریکا از برجام را اعلام کرد اما بلافاصله دیگر کشورهای امضاکننده این توافق یعنی انگلیس، فرانسه، آلمان، چین و روسیه ضمن محکوم کردن خروج این کشور از این توافق چندجانبه بینالمللی، تاکید کردند که به برجام پایبند مانده و از تجارت شرکتهایشان با ایران حمایت میکنند.
ترامپ با حربه تروریسم اقتصادی و تحریمهای یک جانبه غیرقانونی و فشار به جامعه جهانی به دنبال ایجاد جنگ روانی و القای انزوای ایران است اما تجربه ماههای اخیر و همراهی نکردن جهان با آمریکا نشان داد که این کشور هیچگاه به هدف خود دست نخواهد یافت.
تحریمهایی که آمریکا یکجانبه علیه ملت ایران اعلام میکند، از مدتها قبل شروع شده و جامعه جهانی با آنها همراهی نکرده تا جایی که ترامپ مجبور شده است از برخی از آنها عقبنشینی کند. در این مورد میتوان به اظهارات رئیسجمهوری، وزیر امور خارجه و رئیس بانک مرکزی ایران اشاره کرد.
حسن روحانی، رئیسجمهوری اسلامیایران تاکید کرده است هیچ تحریمی نیست که آمریکا بخواهد بعدا انجام دهد، بعضی از افرادی که در آمریکا به دنبال تحریم ایران بودند بیشفعال بودند؛ بنابراین هیچ چیز جدیدی برای نوامبر ( 13 آبان ماه) وجود ندارد که انجام دهند و این یک موضوع کاملا تبلیغی و روانی است.
محمدجواد ظریف، وزیر امور خارجه ایران، هم درحاشیه نشست سهجانبه وزرای امور خارجه ایران، ترکیه و جمهوری آذربایجان در استانبول گفت: آمریکاییها با تحریمهای غیرقانونی علیه ایران به هدف پیشبینی شده خود نرسیدند.
عبدالناصر همتی، رئیس بانک مرکزی نیز با اشاره به عقبنشینی دولت آمریکا از ادعای خود برای به صفر رساندن فروش نفت ایران، خاطرنشان کرد: دولت آمریکا هر کاری که میخواست، انجام داد و بعد از چهارم نوامبر اتفاق خاصی نخواهد افتاد.
کارشناسان و ناظران منطقهای و بینالمللی تاکید دارند که آمریکا هرگز قادر نیست خرید نفت از ایران را با اعمال تحریمها به صفر برساند و حتی وزیر نفت سعودی اعتراف کرده است که عربستان قادر نیست با افزایش صادرات خود مانع افزایش بهای نفت در بازار جهانی شود.
درراستای مقابله با تحریمهای غیرقانونی آمریکا علیه ایران، اتحادیه اروپا ضمن فعال کردن قانون انسداد برای حمایت از فعالیت شرکتهای خود در ایران، اعلام کرد که سازوکار مالی برای ادامه تجارت شرکتهای خارجی با ایران و همچنین فروش نفت ایران و امکان مبادله تجاری ایران با جهان ارائه میکند.
بسیاری از ناظران سیاسی و تحلیلگران اقتصادی بر این باورند که تحریم نفت ایران در بلندمدت همراه با افزایش بهای نفت به تضعیف دلار در سطح بینالمللی منجر شده و به شکست و عقبنشینی آمریکا میانجامد، روندی که بخشی از آن در صحبتهای برخی مقامات آمریکا دیده میشود.
«جان بولتون»، مشاور امنیت ملی رئیسجمهوری آمریکا با لحنی که حاکی از ناکامی آمریکا در تحریم ایران است، به همراهی نکردن شرکای تجاری مهم تهران در تحریمهای یکجانبه کاخ سفید علیه ایران اعتراف کرد.
وی که سخنانش در موسسه آمریکایی «همیلتون» بیانگر عقبنشینی آمریکا از راهبرد به صفر رساندن صادرات نفت ایران است، برای توجیه این عقبنشینی و عدم همراهی کشورها گفت که قصد نداریم به دوستان و همپیمانان خود آسیبی بزنیم.
خبرگزاری بلومبرگ در گزارشی با اشاره به مخالفت کشورها با تحریمهای یکجانبه آمریکا علیه ایران نوشت: بسیاری از کشورهای خریدار نفت ایران آشکارا تحریمهای آمریکایی را نقض میکنند یا خواستار معافیت از تحریمهای ضدایرانی آمریکا هستند.
آخرین خبرها حاکی هستند که آمریکا تاکنون مجبور شده است دستکم هشت کشور را از تحریم نفتی علیه ایران معاف کند.
دیدگاه تان را بنویسید