نازنین دشتی 

باشگاه استقلال همان‌طور که در تیم مردانش اوضاع خوبی ندارد، به نظر می‌رسد برنامه‌ای برای موفقیت تیم زنانش هم ندارد. درواقع شاید بتوان گفت اگر اجبار کنفدراسیون فوتبال آسیا برای صدور مجوز حرفه‌ای نبود، این باشگاه فعلا سراغ تیمدار در بخش بانوان نمی‌رفت. درنهایت اما آبی‌ها تصمیم گرفتند که کار زنان را از لیگ دسته دو آغاز کنند تا هم قدمی برای دریافت مجوز حرفه‌ای بردارند و هم از نظر مالی چندان به سختی نیفتند. تیم زنان استقلال درنهایت کار خود را در رقابت‌های دسته دو آغاز کرد و در اولین مسابقه به تساوی رسید. این تساوی اما حرف‌های زیادی در دل خود داشت؛ چراکه تیم رقیب یعنی پرسپولیس که کارش را از لیگ دسته اول آغاز کرد، صعودی مقتدرانه به لیگ برتر داشت و جام قهرمانی را هم تصاحب کرد. و این یعنی دو مسیر متفاوتی که رقبای سنتی درباره تیم زنان‌شان در پیش گرفته‌اند. 

اتفاق خوب؛ شکستن طلسم 

فارغ از اینکه تیم زنان استقلال چه شروعی داشت، باید شاکر بود که بالاخره این تیم پس از سال‌ها انتظار تشکیل شد! موضوع تیمداری در فوتبال زنان از زمان مدیریت مصطفی آجورلو در باشگاه آغاز شد. این پروژه در ادامه به دوران چهره‌هایی نظیر علی فتح‌ا...زاده، حجت کریمی، علی خطیر و فرشید سمیعی رسید و سرانجام در دوره علی نظری‌جویباری استارت خورد. البته انتظار می‌رفت که آبی‌ها سطحی بالاتر را برای تیم زنان‌شان فراهم کنند. همان‌طور که پرسپولیسی‌ها این کار را انجام دادند و با خرید امتیاز تیم لیگ یکی، زنان‌شان را در این دسته وارد رقابت‌ها کردند. البته شنیده می‌شود آبی‌ها قصد دارند فصل آینده با خرید امتیاز یک تیم لیگ برتری به بالاترین سطح فوتبال زنان بیایند اما برای اینکه آنها در لیگ برتر حرفی برای گفتن و رقابت جذابی با بزرگان داشته باشند، باید از الان پایه‌های خود را قوی کنند. درست همان کاری که پرسپولیسی‌ها انجام دادند و از ابتدا کار را بر اساس ساختار برنامه‌ریزی  پیش بردند. 

اهمیت خشت اول 

دختران آبی‌پوش برای اینکه به لیگ یک برسند، مسیر پر فراز و نشیبی را پیش رو دارند. اما آنچه مشخص است اینکه استقلالی‌ها فعلا به لحاظ زیرساختی آمادگی لازم را ندارند. به عنوان مثال تیم زنان و مردان استقلال از کیت یکسان استفاده نمی‌کنند و دختران با برندی متفاوت در مسابقات حاضر می‌شوند. حتی روی لباس آنها هم نه تبلیغی دیده می‌شود و نه اثری از مالک باشگاه هست! از سوی دیگر هلدینگ خلیج فارس که مالکیت باشگاه را برعهده دارد، تاکنون نتوانسته حمایت برابری از تیم‌های تحت تکلف باشگاه داشته باشد. البته علی تاجرنیا، رییس هیات‌مدیره باشگاه استقلال که نماینده تام‌الاختیار هلدینگ خلیج فارس در این باشگاه هم محسوب می‌شود، با توجه به بی‌ثباتی‌های سال‌های اخیر، بارها روی بسترسازی و ایجاد ساختاری مناسب تاکید کرده اما اجرایی شدن این وعده‌ها کار آسانی نیست. البته تاجرنیا در اقدامی کم‌سابقه یکی از پنج عضو هیات‌مدیره را از بین چهره‌های فعال در عرصه ورزش زنان انتخاب کرده که اقدامی مثبت اما ناکافی است.

تیم زنان استقلال همچنین طی ماه‌های گذشته در سایه فراموشی و بی‌توجهی مدیران قرار داشتند و این موضوع قطعا تبعاتی را برای آنها به دنبال خواهد داشت. باشگاه استقلال اگر به دنبال داشتن تیمی قوی در فوتبال زنان است، باید خشت اول را به درستی بچیند. آنچه مسلم است اینکه آبی‌ها تا رسیدن به شرایط پایدار و ایجاد وضعیتی برابر میان تیم‌های زنان و مردان، فاصله‌ای معنادار دارند و برای کم شدن این فاصله، باشگاه نباید زمان را از دست بدهد. 

الگوبرداری از رقیب 

در اینجا باید اشاره کرد که هیچ اشکالی ندارد اگر آبی‌ها از رقبای‌شان الگو بگیرند. مدیران باشگاه پرسپولیس به عنوان یک تیم تازه‌وارد در حوزه زنان نمره قبولی گرفته‌اند. آنها توانستند برنامه‌ریزی خوبی برای تیم‌شان داشته باشند، نیازهای تیم زنان را تامین کنند، پاداش‌های ویژه در نظر بگیرند و نتیجه آن را با قهرمانی و صعود به لیگ برتر گرفتند. فراهم‌ کردن امکانات مناسب و جذب اسپانسری هماهنگ با تیم مردان، از جمله دیگر اقدامات مهم باشگاه پرسپولیس در زمینه انجام اقدامات یکسان در حوزه فوتبال زنان و مردان است اما شرایط در استقلال کاملا متفاوت است. اینها مواردی نیست که باشگاه استقلال توانایی انجام آن را نداشته باشد. باید دید تیم زنان آبی‌پوش سرانجام چه زمانی در موقعیت درست قرار می‌گیرد. قطعا حضور آنها همراه با پرسپولیس در کنار خاتون بم و گل‌گهر سیرجان و سپاهان اصفهان در لیگ برتر زنان، جذابیت خاصی به مسابقات می‌بخشد.