نگاهی به خوبهای نیمفصل اول لیگ بیستوچهارم
پدیدههای جوان
آریا طاری
معمولا ترکیب بهترین بازیکنان و بهترین مربیان، یک تیم جذاب و تماشایی را میسازد. اما این ترکیب، چیزی نیست که همیشه دیده شود و همواره وجود داشته باشد و یک تیم تاریخی و ماندگار را بسازد. به همین دلیل هم هست که اغلب در پایان مسابقات که بهترینها انتخاب میشوند، نامهای مختلفی از تیمهای متفاوت روی میز قرار میگیرند. در این بین اما همیشه معرفی کردن پدیدههای مسابقات جذابیت خاص خودش را داشته است. البته از آنجایی که لیگ برتر ایران همواره بازیکنان جوان کمی داشته و بیشتر مربیها هم ترجیح میدهند از بازیکنان باتجربهتر استفاده کنند، پدیدههای زیادی به فوتبال معرفی نمیشوند. این در حالی است که در اروپا خلاف این موضوع جریان دارد و تیمهای بزرگ ستارههایی دارند که پیش از 20 سالی نهتنها در ترکیب خود میدرخشند که جزو بازیکنان مهم تیم نیز به شمار میروند. نیمفصل اول لیگ برتر در فصل بیستوچهارم هم بازیکنان مهم و تاثیرگذاری داشت اما اگر بخواهیم پدیدهها را از دل این مسابقات بیرون بکشیم، درنهایت به نام چهار بازیکن میرسیم.
رضا غندیپور، مهاجمی با بال سفید
بدون شک یکی از مهمترین بازیکنان این فصل رقابتها، رضا غندیپور است. مهاجم 18 سالهای که در ترکیب ملوان خوش درخشیده و با به ثمر رساندن پنج گل برای قوهای سپید، یکی از بهترین بازیکنان این تیم و نیمفصل اول به شمار میرود. بازیکن اهل بهبهان ملوان که پیراهن تیم ملی جوانان را هم به تن دارد، بازیکن پیکان است و به دلیل گذراندن خدمت سربازی ابتدای فصل به ملوان پیوست. او که سابقه حضور در آکادمی سپاهان را هم دارد، از همان ابتدا نگاه مازیار زارع را سمت خود داشت. رضا از همان هفته اولی که برای تیم زارع به میدان رفت، خوش درخشید و اثرگذاریاش را در تیم آغاز کرد. او البته اوسط نیمفصل برای مدتی کوتاه افت کرد اما خیلی زود به اوج بازگشت و به همان بازیکن اثرگذاری تبدیل شد که از ابتدای فصل نشان داده بود. او علاوه بر پنج گل زده، دو پاس گل داده و یک پنالتی هم در بازی اول تیمش در مصاف با گلگهر گرفت تا با شایستگی یکی از شگفتانههای این فصل نام بگیرد. شاید اگر این مهاجم دچار افت نمیشد، حالا با تعداد گلهای بیشتری دور رفت رقابتها را به پایان میبرد اما همین عملکرد هم کافی بود تا ستاره جوان انزلیچیها توجه تراکتورسازی و استقلال را به خود جلب کند و این دو باشگاه بزرگ را در صف مشتریهای خود ببیند.
هرچند غندیپور با یک مانع بزرگ برای پوشیدن پیراهن یکی از این دو تیم روبهرو است. همانطور که اشاره شد او برای گذراندن دوره خدمت سربازی راهی ملوان شده و در حال حاضر نیز بازیکن سرباز ملوان است و تا انتهای فصل نمیتواند از این تیم جدا شود. موضوعی که به مدیران استقلال و تراکتور هم اعلام شده است. در نتیجه او تا پایان فصل در ملوان حضور خواهد داشت مگر این که مدارکی برای گرفتن کسری خدمت ارائه کند که بعید به نظر میرسد. با این حال او با درخششی که از خود نشان داده و در صورت ادامه این مسیر، با پایان دوره سربازی حتما جایگاه ویژهای در تیمهای بزرگ لیگ برتر خواهد داشت.
بدون شک یکی از مهمترین بازیکنان این فصل رقابتها، رضا غندیپور است. مهاجم 18 سالهای که در ترکیب ملوان خوش درخشیده و با به ثمر رساندن پنج گل برای قوهای سپید، یکی از بهترین بازیکنان این تیم و نیمفصل اول به شمار میرود
بهرام گودرزی؛ از واقعیت تا رویا
آلومینیوم اراک در فصل جاری نسبتا تیم جوانی را در بین رقبای لیگ برتریاش دارد. با این حال درخشش یک جوان دهه هشتادی در این تیم حائز اهمیت است. بهرام گودرزی فولبک 19 ساله ایرالکو کسی که است در تیم جوان مجتبی حسینی خودنمایی کرد و به یکی از بهترینهای این تیم در نیمه نخست مسابقات تبدیل شد. او هم درست مثل غندیپور فصل را توفانی آغاز کرد و رفته رفته در مسیر افت قرار گرفت. بهرام اما اجازه نداد این زمان برایش طولانی شود و خیلی زود به اوج برگشت. او در مصاف این تیم با استقلال که به تساوی دو تیم انجامید، توانست به بهترین شکل ممکن رامین رضاییان را کنترل کند و یکی از بهترین مسابقاتش را پشت سر بگذارد. بهرام در نیمفصل اول سه پاس گل برای همتیمیهایش فرستاد و بیشترین میانگین دریبل موفق را به ثبت رساند. شاید او همان بازیکنی باشد که بتواند پس از مدتها دوباره فوتبال ایران را صاحب یک مدافع چپ مطمئن کند.
او فوتبال را از تیمهای پایه ذوبآهن آغاز کرده و دو سال پیش بعد از تمرین با آلومینیوم اراک، به این تیم ملحق شد و برای تیم امید آلومینیوم به میدان رفت. او حالا به ستاره مجتبی حسینی تبدیل شده و در عین حال که بازیکن رویاپردازی نیست، برای رسیدن به جایگاههای بالاتر تلاش میکند. شاید او را در آیندهای نهچندان دور در تیم ملی ببینیم و حتی در لباس تیم مورد علاقهاش چلسی!
وقتی که احمد گوهری از جمع اراکیها جدا شد، مجتبی حسینی تصمیم گرفت به جای اینکه جای گوهری را با یک دروازهبان جدید پر کند، فرصت بازی را به گلر جوان تیمش بدهد. محمد خلیفه هم توانست پاسخ اعتماد حسینی را به خوبی بدهد و نمایش خوبی در چارچوب تیمش داشته باشد
محمد خلیفه؛ گلری مطمئن برای حال و آینده
از آنجا که آلومینیوم اراک تیم جوانی دارد، طبیعی است که پدیده بعدی مسابقات هم از دل این تیم انتخاب شود. وقتی که احمد گوهری از جمع اراکیها جدا شد، مجتبی حسینی تصمیم گرفت به جای اینکه جای گوهری را با یک دروازهبان جدید پر کند، فرصت بازی را به گلر جوان و خوشاستیل تیمش بدهد. محمد خلیفه البته فصل قبل هم چند باری به صورت محدود فرصت بازی پیدا کرد اما امسال همه چیز برای او متفاوت بود. او حالا باید به عنوان دروازهبان اول تیم درون چارچوب میایستاد و توانست پاسخ اعتمادی که به او شده بود را هم به خوبی بدهد. گلر 20 ساله تیم اراکی در 15 بازی این فصل 6 بار دروازهاش را بسته نگه داشته و درمجموع توانسته نمایش خوبی درون چارچوب تیمش داشته باشد و یکی از بهترینهای ایرالکو در نیمفصل نخست باشد. این گلر 20 ساله سابقه حضور در آکادمی پرسپولیس را هم دارد و اگر در نیمفصل دوم هم به روند درخشان خود ادامه دهد، هیچ بعید نیست که سرخها را مجاب کند دوباره سراغ این جوان آیندهدار بروند.
محمدمهدی زارع؛ مدافع گمنام
مهدی تارتار خوششانس بود که دست سرنوشت یک مدافع گمنام را در تیمش روی کار آورد و به یکی از بهترینهای این تیم تبدیل شد. محمدمهدی زارع 21 ساله در حالی راهی گلگهر شد که قرار نبود جایی در ترکیب اصلی داشته باشد اما بعد از مصدومیت یکی، دو مدافع در گلگهر فرصت بازی به این مدافع رسید و چنان عملکردی از خود به نمایش گذاشت که تارتار را مجاب کرد جایگاه ویژهای برای او در تفکراتش اختصاص دهد. زارع به عنوان جانشین مسیح زاهدی به زمین رفت و زوج خوبی را با عثمان اندونگ ساخت و بخشی از بهترین خط دفاع لیگ برتر شد.
او بازیکن آکادمی استقلال بود و زمانی که ریکاردو ساپینتو هدایت این تیم را برعهده داشت، به تمرین اصلی هم رسیده بود. این مدافع شیرازی فصل گذشته عضو پارس جنوبی جم بود و با توصیه امیدرضا روانخواه به لیگ برتر آمد. نمایش خوب از یک سو و فیزیک مناسبش از سوی دیگر حتی کادر فنی تیم ملی را مجاب کرد که دعوتنامه تیم ملی را برای او هم ارسال کنند. هرچند او هیچوقت فرصت بازی در تیم ملی را پیدا نکرد اما دعوت به این تیم در این سن و سال انگیزه و اعتماد به نفس زیادی را برایش به همراه داشت. از سوی دیگر شنیده میشود تیم فوتبال اورنبرگ روسیه که پیش از این سعید سحرخیزان را از گلگهر جذب کرده بود، علاقهمند به جذب این بازیکن است و خود زارع هم بدش نمیآید که فوتبالش را در اروپا دنبال کند. البته گفته میشود باشگاه در حال حاضر قصدی برای فروش مدافع جوانش ندارد. با این حال زارع با انگیزه به کارش در سیرجان ادامه میدهد؛ چراکه درنهایت لژیونر شدن چندان از این بازیکن آیندهدار دور نیست.
جوانهایی که باید بیشتر بدرخشند
در پایان باید اشاره داشت که به جز این نفرات، چند بازیکن جوان دیگر هم بودند که در رقابتهای امسال فرصت بازی برای تیمهایشان را به دست آوردند و اتفاقا عملکرد خوبی هم داشتند. این عملکرد خوب یا محدود به یک یا چند بازی بوده یا هنوز از نظر فنی به نقطهای نرسیدهاند که بتوانند جای خود را در فهرست پدیدههای فصل باز کنند. مثلا یکی از این بازیکنان ادیب زارعی دروازهبان جوان فولاد بود که در دیدار مرحله یکشانزدهم جام حذفی درون چارچوب قرار گرفت و با مهار پنج پنالتی نام خود را سر زبانها انداخت. درمجموع این بازیکنان باید بیشتر فرصت بازی پیدا کنند و نیاز است که زمان بیشتری را برای قضاوتشان سپری کرد.
دیدگاه تان را بنویسید