شانس در خانه قایقرانان

دومین روز از سی‌وسومین دوره بازی‌های المپیک برای کاروان ایران کمی خلوت به پایان رسید. ایران در این روز در سه رشته قایقرانی، تیراندازی و تنیس روی میز نماینده داشت و هنوز برای اینکه سهمی از مدال‌های پاریس داشته باشد، باید منتظر بماند.

نگار رشیدی

 

شانس مجدد قایقرانی 

در ابتدای روز دوم این فاطمه مجلل بود که قایقش را به آب انداخت و برای رسیدن به یک مرحله جلوتر پارو زد. ملی‌پوش روئینگ و پرچمدار ایران در مراسم اختتامیه که در پایان مرحله گروهی به شانس مجدد راه یافته بود، توانست با زمان ۷ دقیقه و ۵۶ ثانیه و ۴۸ صدم ثانیه در گروه خود اول شود و به یک‌چهارم نهایی صعود کند. مجلل روز گذشته با قایقرانان کشورهای سنگاپور، ترکیه و الجزایر رقابت کرد و در پایان دو قایق اول راهی مرحله یک‌چهارم نهایی شدند و بقیه قایق‌ها به نیمه‌نهایی E و F رفتند. مجلل حالا باید سه‌شنبه 9 مرداد در یک‌چهارم نهایی رقابت خود را ادامه دهد. 

مهسا جاور و زینب نوروزی نیز دیگر قایقرانان ایران بودند که روز گذشته به آب زدند. زوج‌ تاریخ‌ساز ایران در بازی‌های آسیایی هانگژو در مرحله در مرحله گروهی روئینگ دونفره سبک وزن زنان با زمان ۷ دقیقه و ۳۵ ثانیه و ۹۷ صدم ثانیه در گروه خود چهارم شدند تا به جای صعود مستقیم به نیمه‌نهایی، به مرحله شانس مجدد بروند. قایق ایران در نخستین تجربه در قایق دو نفره در المپیک، با کشورهای ژاپن، پرو، رومانی و آمریکا رقابت کرد. دو قایق اول به نیمه‌نهایی A و B رفتند و بقیه قایق‌ها راهی شانس مجدد شدند. جاور و نوروزی امروز باید در شانس مجدد به آب بزنند و امیدوارند با داشتن قرعه خوب، به کارشان در المپیک پاریس ادامه دهند. آنها برای رسیدن به نیمه‌نهایی باید جزو سه قایق اول باشند. 

تک‌مسابقه نیما در پاریس 

نیما عالمیان با حضور در سومین المپیک خود، یکی از باتجربه‌های کاروان ایران به حساب می‌آمد. اما رقابت نیما در این دوره از بازی‌ها به یک مسابقه محدود شد و او وداع زودهنگامی با این رقابت‌ها داشت تا خاطره تلخ المپیک توکیو برای او بازسازی شود. البته نخستین بازی نیما حکم مرگ و زندگی را برای او داشت چراکه ملی‌پوش کشورمان یا باید کائو که نفر ۳۲ جهان است را از پیش رو برمی‌داشت یا چمدان‌هایش را خیلی زود برای بازگشت به کشور ببندد. درنهایت هم این «کائو چنگ جوی» از چین‌تایپه بود که با برد چهار بر یک، راهی مرحله بعد شد. عالمیان نتیجه گیم‌های اول، دوم و چهارم را به ترتیب با نتایج ۱۱ به ۷، ۱۱ به ۲ و ۱۱ به ۵ واگذار کرد و تنها در گیم سوم به برتری ۱۱ بر ۹ دست یافت. ناگفته نماند نیما سال گذشته حریف چین‌تایپه‌ای خود را شکست داده بود اما او در المپیک انتقامش را گرفت و ملی‌پوش کشورمان را از مسابقات حذف کرد.

مهسا جاور و زینب نوروزی دیگر قایقرانان ایران بودند که روز گذشته به آب زدند. زوج‌ تاریخ‌ساز ایران در بازی‌های آسیایی هانگژو در مرحله در مرحله گروهی روئینگ دونفره سبک وزن زنان با زمان ۷ دقیقه و ۳۵ ثانیه و ۹۷ صدم ثانیه در گروه خود چهارم شدند تا به جای صعود مستقیم به نیمه‌نهایی، به مرحله شانس مجدد بروند

البته نیما معتقد است که تیم کشورمان طلسم شده است. او بعد از پایان کارش در المپیک، با اقرار به اینکه حریفش شایسته پیروزی بود، عنوان کرد:«نمی‌دانم چرا اما‌ انگار طلسم شده‌ایم. اخیرا در بازی‌های آسیایی مدال گرفتیم، در قهرمانی آسیا و انتخابی المپیک بازی کردیم و نتایج خوبی گرفتیم، اما در المپیک نمی‌شود.» هرچند عالمیان بهتر از هر کسی می‌داند برای شکسته شدن این طلسم چه کارهای اساسی باید انجام بشود. تنیس روی میز ایران با رقبای خود فاصله بسیار زیادی دارد و برای مدعی بودن نیاز به سال‌ها تلاش و برنامه‌ریزی مستمر است. 

نوشاد عالمیان و ندا شهسواری دو نماینده دیگر ایران در المپیک هستند که نوشاد در مرحله یک سی و دوم مقابل «اولاجید اوموتایو» به برتری رسید اما شهسواری در نخستین دیدار مقابل «پریتیکا پاواده» از فرانسه شکست خورد و حذف شد. به این ترتیب نوشاد عالمیان تنها پینگ‌پنگ‌باز باقی مانده در المپیک است که امروز رقابت سختی در مرحله یک‌شانزدهم نهایی مقابل هاریموتو ژاپنی دارد.

تفنگ‌هایی که به هدف شلیک نکرد 

بعد از هانیه رستمیان که به فینال تپانچه بادی نرسید و در رده بیست‌ودوم ایستاد، فاطمه امینی و شرمینه چهل‌امیرانی هم نتوانستند به فینال برسند تا فعلا هیچ‌کدام از تیرهای تیراندازان کشورمان به هدف نخورده باشد. امینی و چهل‌امیرانی روز گذشته در خط آتش تفنگ بادی ایستادند. درنهایت چهل‌امیرانی با رکورد ۶۳۰ در رده یازدهم و فاطمه امینی با رکورد ۶۲۶.۲ در رده بیست و ششم ایستادند و از رسیدن به فینال این ماده بازماندند. نام این دو تیرانداز در ماده سه‌وضعیت تفنگ نیست تا به این ترتیب پرونده ورزشکاران ایران در تفنگ بسته شود. دلیل شرکت نداشتن آنها در تفنگ سه‌وضعیت این است که چهل‌امیرانی دیگر در مسابقات برون‌مرزی در این ماده حضور ندارد و امینی هم رکورد لازم را برای شرکت در سه‌وضعیت ثبت نکرده است. حالا هانیه رستمیان در تپانچه ۲۵ متر و محمد بیرانوند در تراپ تنها نمایندگان تیراندازی ایران هستند. بیرانوند که با کسب سهمیه ماده تراپ تاریخ‌سازی کرد و با 15 سال سن جوان‌ترین تیرانداز حاضر در المپیک پاریس است، از صبح امروز کار خود را در مرحله مقدماتی آغاز می‌کند.