یازدهمین بازیکن ازبکستانی لیگ برتر؛ ماشاریپوف، امید نکو!
آریا طاری
بالاخره علی خطیر یک خرید بزرگ برای استقلال انجام داد و با جلالالدین ماشاریپوف قرارداد امضا کرد. ستاره این روزهای فوتبال ازبکستان، سابقه بازی در النصر و چند باشگاه مهم دیگر در فوتبال آسیا را دارد. جلالالدین البته جام ملتها را با خراب کردن یک پنالتی بسیار حساس روبهروی قطر به پایان رسانده اما خیلی زود باید از چنین فرمی عبور کند و کیفیت واقعیاش را در استقلال به نمایش بگذارد.
زینالدین، زیدان نبود!
اولین بازیکن ازبکستانی تاریخ فوتبال ایران، سال 2007 به صبا پیوست. زینالدین تاجیاف که در خط حمله به میدان میرفت، 10 بار برای این تیم بازی کرد و توانست دو گل برای صبا بزند. دوران کوتاه حضور او در فوتبال ایران، خیلی زود به پایان رسید و این بازیکن نتوانست خرید موفقیتآمیزی در لیگ برتر ایران باشد.
شهباز پرواز نکرد
دومین ازبکستانی تاریخ لیگ برتر ایران، شهباز آرکینوف بود که به پاس ملحق شد و دو فصل برای این تیم به میدان رفت. این مهاجم آمار گلزنی بسیار خوبی در پاس داشت اما در فوتبال ایران ماندگار نشد. او در 31 بازی توانست 15 گل برای پاس به ثمر برساند. آرکینوف تقریبا به ازای هر دو بازی در فوتبال ایران، یک بار دروازه رقبای پاس را باز کرد.
سختترین اسم لیگ برتر
تلفظ اسم سومین ازبکستانی تاریخ لیگ برتر، اصلا کار سادهای به نظر نمیرسید. یاروسلاو کروسلنیتسکی در سال 2012 به مس رفسنجان پیوست و فقط دو بار در خط دفاعی این تیم به میدان رفت. او یکی از خریدهای ازبکستانی ناامیدکننده فوتبال ایران محسوب میشد.
فاضل موسییف
این مدافع میانی تنومند، دو فصل برای سپاهان به میدان رفت و در این مدت 40 بازی برای این تیم انجام داد. موسییف یکی از ازبکستانیهای درجه یک فوتبال ایران به شمار میرفت و عملکرد بسیار خوبی در سپاهان از خودش به جا گذاشت. هواداران سپاهان هم علاقه زیادی به این بازیکن داشتند.
بهادر نسیماف
حدود هفت سال قبل، وینگر ازبکستانی بهادر نسیماف به شهرخودرو پیوست و در این تیم موفقیت خاصی را تجربه نکرد. بهادر در یک فصل فقط 17 بار برای تیم مشهدی به میدان رفت و در این مدت نتوانست بیشتر از یک گل به ثمر برساند. آمار او در این یک سال اصلا آمار درخشانی به نظر نمیرسید و به هیچ وجه قابل دفاع نبود.
رسلان ملزدینوف
ازبکستانی بعدی لیگ برتر هم اصلا دوام چندانی در فوتبال ایران نداشت. این هافبک میانی تنها 10 بار برای نفت مسجدسلیمان به زمین مسابقه رفت و سپس از این باشگاه فاصله گرفت. او پس از آن نیز دیگر هرگز به فوتبال ایران برنگشت و جایی در
فوتبال ایران نداشت.
الکساندر لوبانوف
سنگربان باتجربه ازبکستانی برای مدت کوتاهی به پرسپولیس برانکو پیوست تا شاید در این تیم جانشینی برای سوشا مکانی شود اما آنقدر دچار تزلزل و اشتباه شد که قرمزها دوباره سوشا را به به ترکیب تیم برگرداندند. این یک خرید بسیار تلخ و ناامیدکننده برای پرسپولیسیها به شمار میرفت. این گلر در زمان ورود به فوتبال ایران حتی اضافهوزن هم داشت و از وضعیت بدنی مطلوبی برخوردار نبود. الکساندر تنها هشت بازی برای تیم فوتبال پرسپولیس در ایران انجام داد.
سرور جپاروف
بدون هیچ شک و تردیدی جپاروف بهترین بازیکن ازبکستانی است که تجربه بازی در فوتبال ایران را دارد. او در گذشته مرد سال فوتبال آسیا هم شده است. جپاروف یک فصل آرمانی را در استقلال سپری کرد و بهترین بازیکن این تیم به شمار میرفت. او سپس برای مدتی به سپاهان نیز پیوست اما دورانی طولانی در این باشگاه نداشت و به سرعت در مسیر ترک باشگاه اصفهانی قرار گرفت.
عزیزبک آمانوف
داستان آمانوف در فوتبال ایران، یکی از عجیبترین داستانهای ممکن به شمار میرود. او در تیم فرهاد مجیدی خودش را جا انداخت و با این تیم قهرمان رقابتهای لیگ برتر ایران نیز شد. با این حال، عزیزبک همواره مهره مغضوب ساپینتو بود و در این تیم اصلا فرصتی برای بازی پیدا نکرد. او در فهرست خروج این مربی قرار گرفت اما خودش بود که با فسخ قرارداد با استقلال، راهی فوتبال ازبکستان شد و به لحاظ مالی نیز شرایط دشواری برای آبیهای فوتبال ایران ساخت.
شرزود تمیروف
او را میتوان بدترین بازیکن ازبکستانی تاریخ فوتبال ایران دانست. یک گلنزن واقعی که اصرار داشت مدام از وسط زمین اقدام به شوتزنی کند. تمیروف واقعا فوتبالیست عجیبی بود. بازیکنی که در پرسپولیس موفق نشد و در پیکان هم یک دوران کابوسوار را گذراند. هیچ تیمی در این فوتبال دیگر خواهان جذب این بازیکن نبود و او چارهای جز ترک لیگ برتر ایران پیش روی خودش نمیدید. تمیروف خریدی است که قرمزها هنوز هم به خاطرش پشیمان به نظر میرسند.
دیدگاه تان را بنویسید