تیم ملی ایران با اینکه برخلاف پیش‌بینی‌ها نتوانست طلسم صعود به مرحله حذفی را بشکند و در پایان دور مقدماتی با مسابقات وداع کرد، یک آمار مثبت در مقایسه با دو تیم آسیایی ثبت کرده است. گروه مطالعات فنی فیفا متشکل از ونگر، کلینزمن و سایر چهره‌های شناخته شده فوتبال، تحلیل‌های خود از دور گروهی این مسابقات را در شاخصه‌های مختلف اعلام کردند که بر این اساس تیم ملی ایران در بین سه تیم نخست مسابقات از حیث بیشترین دوندگی قرار دارد.

ملی‌پوشان ایران با پوشش ۱۲۰ کیلومتری بر زمین بازی، بعد از آمریکا با ۱۲۳ کیلومتر و استرالیا با ۱۲۰ کیلومتر در رتبه سوم مرحله گروهی جام جهانی قرار دارند. آلمان، صربستان، اسپانیا، انگلیس، فرانسه و سایر تیم‌های بزرگ جهان از این حیث بعد از تیم ملی ایران قرار دارند. رتبه آخر هم به آرژانتین اختصاص دارد که فقط ۱۰۵ کیلومتر از زمین بازی را در حین بازی‌های خود با دوندگی بازیکنانش پوشش داده است.

یکی دیگر از شاخصه‌های این تحلیل، استفاده از بازیکنان در طول سه بازی مرحله گروهی بود. ایران هم که با تصمیم کی‌روش به جای ۲۶ نفر، ۲۵ نفر را با خود به قطر برد، از چهار ملی‌پوش در هیچ‌کدام از بازی‌ها استفاده نکرد و فرصت حضور در چمن سبز به ۲۱ بازیکن رسید. این در حالی است که برزیل در مرحله گروهی از هر ۲۵ بازیکن خود استفاده کرده است. پرتغال و فرانسه نیز با استفاده از ۲۴ بازیکن در رتبه‌های دوم و سوم هستند. کرواسی هم کمترین بهره را از لیست خود برده و فقط از ۱۶ بازیکن خود در دیدارهایش استفاده کرده است.

تیم ملی ایران علاوه بر میزان دوندگی، در یک شاخصه دیگر هم آمار بهتری نسبت به رقبا از جمله ژاپن و استرالیا که به یک‌هشتم راه یافتند، ثبت کرد. ایران از نظر تلاش برای گلزنی در این رقابت‌ها صاحب رتبه یازدهم شده و بالاتر از تیم‌هایی همچون بلژیک، اروگوئه، کرواسی و هلند قرار دارد. ایران با ۳۵ تلاش برای گلزنی بعد از کره جنوبی (با ۳۹ تلاش برای گلزنی) است و ژاپن (با ۳۰ تلاش برای گلزنی)، عربستان (با ۲۹ تلاش برای گلزنی)، قطر (با ۲۱ تلاش برای گلزنی) و استرالیا (با ۲۰ تلاش برای گلزنی) در رده‌های بعدی ایستاده است. جالب این که آلمان که نتوانست به مرحله حذفی راه یابد با ۶۷ تلاش برای گلزنی بهترین تیم این رده‌بندی است، کاستاریکا هم با ۱۱ تلاش برای گلزنی، تیم آخر این رده‌بندی لقب گرفت.