جتهای روسی وارد عمل شدند
اشغال «نیمی از شهر حلب» توسط شورشیهای مخالف اسد
بهگفته دیدهبان حقوق بشر سوریه که در بریتانیا مستقر است، شورشیان تحت رهبری هیات تحریر شام کنترل «بیش از نیمی از حلب» را بدون هیچ مقاومتی از سوی نیروهای دولتی به دست گرفتهاند.
بر اساس گزارش این دیدهبان، تعداد کشتهشدگان درگیریهای اخیر به ۳۱۱ نفر رسیده است که شامل ۱۸۳عضو شورشی از هیات تحریر الشام و شاخههای تحت حمایت ترکیه، ۱۰۰ سرباز و نیروی طرفدار دولت مرکزی سوریه و ۲۸ غیرنظامی میشود.
سه منبع نظامی به خبرگزاری رویترز اطلاع دادند که در پی ادعای شورشیان مخالف بشار اسد مبنی بر نفوذ آنها به قلب شهر حلب، مقامات سوری روز شنبه ۳۰ نوامبر (۱۰ آذر) فرودگاه و جادههای منتهی به این شهر را بستند و همه پروازها را لغو شدند.
هزاران نفر از شورشیان مخالف رئیس جمهوری سوریه به رهبری گروه شبهنظامی اسلامگرای هیات تحریر الشام، این هفته یک عملیات غافلگیرانه را در شهرهای مختلف تحت کنترل دولت سوریه انجام دادند و توانستند تقریباً 10 سال پس از عقبنشینی از حلب، بار دیگر خود را به این شهر در شمال سوریه برسانند.
پشتیبانی هوایی روسیه
این در حالی است که تلویزیون دولتی سوریه روز جمعه رسیدن شورشیان به شهر حلب را تکذیب کرده بود و تاکید داشت که روسیه به ارتش سوریه پشتیبانی هوایی میرساند.
دیدهبان حقوق بشر سوریه مستقر در بریتانیا که به شبکهای از منابع محلی در سوریه متکی است، گزارش داد که «جنگندههای روسیه شبانه به شهر حلب یورش بردند که اولین حمله از این دست از سال ۲۰۱۶ به این شهر» بود.
ارتش سوریه نیز اعلام کرد که در حال مقابله با این حمله است و خسارات سنگینی به شورشیان در حومه حلب و ادلب وارد کرده است. دولت دمشق هنوز درباره وضعیت حلب اظهار نظر نکرده است.
گروه هیات تحریر الشام، یک گروه افراطی است که دولت آمریکا در سال ۲۰۱۸ آن را به عنوان یک سازمان تروریستی معرفی کرد. هیات تحریر شام شاخهای از جبهه النصره است که ایالات متحده آن را وابسته به القاعده میداند.
دو منبع نظامی آگاه در گفتگو با رویترز گفتند که روسیه به عنوان یکی از متحدان کلیدی بشار اسد، به دمشق قول کمک نظامی بیشتر برای خنثی کردن شورشیان داده است و افزودند که ادوات نظامی جدید در ۷۲ ساعت آینده به دستشان میرسد.
هجوم این شورشیان در روز چهارشنبه ۲۷ نوامبر (هفتم آذر ۱۴۰۳) آغاز شد و آنطور که اتاق عملیاتی این گروه ادعا میکند، آنها تا شامگاه جمعه (نهم آذر) موفق شدند محلههای مختلف حلب را درنوردند.
فرماندهی نظامی شورشیان اوایل روز جمعه نیز مدعی کنترل شهر سراقب، مرکز مهم شورش علیه اسد و یک مکان استراتژیک در تقاطع دو بزرگراه اصلی در شمال غربی شد.
این نخستین بازگشت شورشیان به شهر حلب از سال ۲۰۱۶ میلادی است. حلب پس از اعتراضات سال ۲۰۱۱ به نماد شورش علیه بشار اسد، رئیس جمهوری سوریه تبدیل شده بود و مخالفان در سال ۲۰۱۲ بخش هایی از شهر را تصاحب کردند. تا اینکه دولت سوریه در سال ۲۰۱۶ با حمایت روسیه، ایران و شبه نظامیان شیعه متحد، شهر حلب را پس از یک محاصره طولانی مدت و بمباران بیامان پس گرفت.
شورشیان مخالف گفتهاند که کارزار آنها در پاسخ به حملات شدید هفتههای اخیر علیه غیرنظامیان توسط نیروی هوایی روسیه و سوریه به مناطق تحت کنترل شورشیان در ادلب و برای جلوگیری از هرگونه حمله ارتش سوریه بوده است.
حملات اخیر به ادلب بزرگترین نمونه از مارس ۲۰۲۰ به حساب میآید، زمانی که روسیه و ترکیه برای کاهش درگیری به توافق رسیدند. تقریباً ۳۰ درصد از سوریه خارج از کنترل اسد است که توسط ترکیبی از جناح های مخالف و نیروهای نظامی خارجی اداره می شود. ایالات متحده حدود ۹۰۰ سرباز را در شمال شرق سوریه، دور از حلب، مستقر کرده است تا از ظهور مجدد داعش
جلوگیری کند.
دیدگاه تان را بنویسید