دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی:
تغییر در مصوبه تاثیر قطعی معدل در کنکور، خلاف عدالت است
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: اگرچه مصوبه تاثیر قطعی معدل در کنکور امتیازاتی داشته از جمله اینکه دانشآموزان به مدرسه بازگشتهاند و به کتاب و معلم توجه شده است، اما فشار شدیدی هم به دانشآموزان وارد میشود که پس باید آن را تعدیل کنیم، این موضوع درست است و ما هم آن را قبول داریم.
حجت الاسلام والمسلمین «عبدالحسین خسروپناه» دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی در گفتوگو با خبرنگار ایلنا در واکنش به اینکه اخیرا با قاطعیت اعلام کردهاید که حتی اگر مصوبه تاثیر قطعی معدل در کنکور هم تغییر کند، از ۳ سال دیگر اجرا خواهد شد، در حالی که عضو کمیسیون آموزش بر این نظر است، شورا میتواند مصوبه جدیدی در اصلاح مصوبه قبل خود داشته باشد تا اصلاحیه زودتر از سه سال اجرایی شود، اظهار کرد: اولا مجلس نمیتواند مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی را نقض کند؛ کما اینکه شورای عالی انقلاب فرهنگی نیز نمیتواند مصوبات مجلس را نقض کند و همانطور که مجلس نمیتواند مصوبات شورای عالی امنیت ملی یا شورای عالی فضای مجازی را نقض کند؛ یعنی این سه شورا، شوراهایی حاکمیتی هستند و مجلس نمیتواند مصوبات آنها را نقض کند. کما اینکه مراجع قضایی هم نمیتوانند ورود کنند. بنابراین، این خود شورای عالی انقلاب فرهنگی است که باید تشخیص دهد که میتواند مصوبه را اصلاح کند یا نمیتواند؛ نه کمیسیون مجلس که رأی آن هم مساوی با رأی کل مجلس نیست.
وی ادامه داد: نکته دوم این است که شورای عالی انقلاب فرهنگی حتما با شور و مشورت نخبگان و صاحبنظران تصمیم میگیرد؛ یعنی ما به همین دلیل در بحث تاثیر معدل از کمیسیون آموزش و مرکز پژوهشهای مجلس و همچنین وزارت آموزش و پرورش، شورای عالی آموزش و پرورش و حتی در تحقیقی پیمایشی از خانوادهها، دانش آموزان و معلمان نظرسنجی کردیم و نظرات را گرفتیم فقط برای اینکه تصمیممان کاملا کارشناسانه باشد.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی تأکید کرد: این حرف درست است که شورای عالی انقلاب فرهنگی میتواند مصوب کند که مثلا تأثیر قطعی معدل از پایه یازدهم و دوازدهم باشد یا فقط پایه دوازدهم و هیچ مشکلی ندارد و این در اختیار شورا است. اما آنچه من در گفتوگوی ویژه خبری در تلویزیون گفتم مبنی بر اینکه اگر مصوبه تاثیر قطعی معدل در کنکور هم تغییر کند، از ۳ سال دیگر اجرا خواهد شد، به این دلیل بود که غیر از این خلاف عدالت است، چرا که به هرحال عدهای از دانش آموزان امسال زحمت کشیدهاند و امتحانات پایه دهم را دادهاند و سال بعد به پایه یازدهم و دو سال بعد به پایه دوازدهم میروند و امتحان این پایهها را نیز خواهند داد.
خسروپناه گفت: بنابراین با این زحمتی که بچهها کشیدهاند، درس خواندهاند و امتحان دادهاند که تأثیر قطعی بر کنکورشان داشته باشد، اگر ما ناگهان مصوبه را لغو کنیم؛ هم وزارت آموزش و پرورش هزینه سنگینی داده، چرا که نیروهای زیادی وقت گذاشتهاند و هم خود دانشآموزان همانطور که اشاره کردم زحمت زیادی کشیدهاند. بنابراین اگر بخواهیم عدالت آموزشی را رعایت کنیم باید اجازه بدهیم، دو سال دیگر از این تاثیر معدل استفاده کنند. بنابراین من با قاطعیت گفتم این خلاف عدالت است.
درباره تاثیر معدل پایههای دهم و یازدهم اختلاف نظر است
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی تصریح کرد: البته تصمیم با اعضای شورای عالی انقلاب فرهنگی است؛ اگر شورا تصمیمی بگیرد -ولو خلاف عدالت باشد- و مصوب شود، همه باید تبعیت کنند. البته قطعا طبق نظرسنجیهایی که گرفتیم، اصلاحاتی در این مصوبه صورت میگیرد. این را هم بگویم که ممکن است در نهایت اکثریت اعضای شورا بر همین مصوبه قبلی تأکید کنند و من اطلاعی در این مورد ندارم تا نظر بدهم. اما با نظرسنجیهایی که دیدیم به نظر میرسد، روی پایه دهم نظراتی باشد. البته روی پایه یازدهم هم نظراتی هست. وی خاطرنشان کرد: هم شخص وزیر آموزش و پرورش و هم عزیزانی که در این زمینه ذینفع هستند در جلسه شورا حضور مییابند و نظرات کارشناسیشان را مطرح میکنند. قطعا همه دوستان دلسوزانه نظر میدهند. من اینجا خواهش میکنم به این نکته توجه داشته باشیم که افراد را متهم نکنیم. بدون شک نظرات مختلف که داده میشود بر اساس دلسوزی و کار کارشناسی است. ما نیز ان شاءالله طبق آن نظرات کارشناسی، جمعبندی شورا را خواهیم داشت.
دانش آموزان فراوانی التماس کردهاند که مصوبه کنکوری شورا لغو نشود
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی در پاسخ به این سوال مبنی بر اینکه وزیر آموزش و پرورش مصوبه کنکوری شورا را باعث افزایش استرس دانشآموزان دانستهاند و از طرفی اعضای کمیسیون آموزش هم خواهان لغو این مصوبه هستند تا جایی که رییس مجلس آقای قالیباف نیز خواهان بازنگری این مصوبه شدهاند، علت پافشاری شورا بر این مصوبه علیرغم این مخالفتها چیست؟ گفت: برخی افراد نسبت به بخشها یا حتی کلیت مصوبه ممکن است اعتراض داشته باشند و البته افراد زیادی چه در مجلس و چه در بین صاحبنظران و مسئولان تعلیم و تربیت کشور هم موافق آن هستند که مناسب است نظرات آنها نیز منتشر شود، ما باید به دو نکته توجه کنیم؛ یکی اینکه معلمان و دانش آموزان فراوانی به من نامه نوشتهاند، امضاء، نامه و پیامهای آنان موجود است که التماس کردهاند که این مصوبه لغو نشود. از رسانهها درخواست دارم که نظرات طرفین را منتشر کنند.
دیدگاه تان را بنویسید