بررسی‌های آماری نشان می‌دهد تورم تولیدکننده بخش صنعت در سال گذشته از ۲۸ درصد عبور کرده است. بیشترین تورم سالانه اجزای این بخش مربوط به «ساخت تجهیزات برقی» و کمترین آن مربوط به «منسوجات» بوده است.

به گزارش اکوایران،  مرکز آمار ایران در تازه‌ترین گزارش خود وضعیت تورم تولیدکننده بخش صنعت در سال ۱۴۰۳ را اعلام کرد. بر اساس این آمار تورم تولید سالانه این بخش از مرز ۲۸ درصد عبور کرده است. تورم سالانه 7 گروه از تورم کل بالاتر بوده که شاخص‌ترین آن‌ها گروه تجهیزات برقی، تجهیزات حمل و نقل، مواد شیمیایی و ماشین‌آلات هستند.

طبق این آمار تورم تولید سالانه این بخش به ۲۸.۶ درصد رسید. به عبارتی هزینه تولید بخش صنعت در سال ۱۴۰۳ حدود ۲۸.۶ درصد افزایش قیمت را تجربه کرده است. با دقت در اجزای بخش صنعت می‌توان فهمید وضعیت صنایع مختلف از تجربه تورم تولیدکننده متفاوت بوده است. بررسی آمار تورم تولیدکننده سالانه اجزای بخش صنعت در سال ۱۴۰۳ نشان می‌دهد وضعیت «ساخت تجهیزات برقی» از سایر صنایع نامناسب‌تر بوده است. تورم تولید سالانه این بخش در سال گذشته حدود ۴۰.۷ درصد بوده که بدترین وضعیت را در مقایسه با سایر صنایع تجربه کرده است. صنایع «ساخت انواع آشامیدنی‌ها» و «ساخت مواد شیمیایی» نیز پس از «ساخت تجهیزات برقی» نامناسب‌ترین وضعیت را متحمل شده‌اند. در سوی دیگر صنعت «منسوجات» قرار گرفته که تورم تولیدکننده سالانه‌ای معادل ۱۷ درصد را تجربه کرده است. وضعیت این صنعت در مقایسه با سایر صنایع مساعدتر بوده است. در کنار این صنعت، صنایع «کاغد و محصولات آن» و «محصولات فلزی بجز ماشین‌آلات» نیز وضعیت خوبی را در سال ۱۴۰۳ تجربه کرده‌اند.

گفتنی است، تورم تولیدکننده بخش صنعت نشان‌دهنده تغییرات قیمت کالاها و خدماتی است که توسط تولیدکنندگان صنعتی عرضه می‌شود. این شاخص یکی از مهم‌ترین معیارها برای سنجش روند هزینه‌های تولید در کشور است و معمولاً پیش‌نگر تورم مصرف‌کننده محسوب می‌شود. افزایش تورم تولیدکننده به معنای بالا رفتن هزینه‌های مواد اولیه، انرژی یا دستمزدهاست که می‌تواند در نهایت به افزایش قیمت کالاهای نهایی منجر شود. تورم بالا در بخش صنعت ممکن است باعث کاهش سودآوری، کاهش سرمایه‌گذاری و تضعیف رقابت‌پذیری محصولات داخلی در بازارهای داخلی و خارجی شود؛ اما کنترل آن برای ثبات اقتصادی ضروری است.