با افزایش قیمت برنج درکشور و در پی آن شعله‌ور شدن انتقادات و اعتراضات، رئیس اتحادیه برنج بابل گفت: مصرف‌کننده مدت‌ها پیش برنج را با قیمت‌های ۱۴۰ هزار تا ۱۵۰ هزار تومان خریداری می‌کرد، اما اکنون قیمت‌های فعلی به دو سال پیش برگشته و با 130 هزار تومان معامله می‌شود.

حسن تقی‌زاده در گفت‌وگو با تجارت‌نیوز، درباره قیمت برنج تشریح کرد: تفاوت زیادی بین قیمت مبدا و مقصد برنج وجود دارد که این ناشی از عدم نظارت صحیح و عدم توجه به قوانین تجارت است. در حال حاضر، بازار دست افرادی است که چند سالی است وارد این صنعت شده‌اند و نه‌تنها در برنج، بلکه در دیگر کالاها هم همین مشکل وجود دارد. در اواخر سال ۱۴۰۱ و اوایل ۱۴۰۲، برنج به قیمت ۱۳۰ هزار تومان رسید و بعد از آن افت کرد. دولت مجبور شد وارد عمل شود و به فروشگاه‌ها تسهیلاتی بدهد تا برنج داخلی بخرند و برنج خارجی وارد کنند.

او با تأکید بر دلالی‌ها در بازار، اظهار کرد: سود واقعی در این شرایط نصیب کسانی می‌شود که برنج را ارزان خریداری کرده و با قیمت‌های بالاتر می‌فروشند، در حالی که کشاورزان از این شرایط سود نمی‌برند. این مقام صنفی به مشکلات موجود در زنجیره توزیع اشاره کرد و ادامه داد: بخش توزیع به دست افراد بدون تجربه و دانشی افتاده که  باعث ایجاد نوسانات قیمتی در بازار می‌شوند. در گذشته بازار بر اساس عرضه و تقاضا تنظیم می‌شد، اما امروزه شاهد انباشت و دپو توسط برخی فروشگاه‌ها و شرکت‌هاست که کمبود را ایجاد می‌کنند.

تقی‌زاده در نهایت خاطر نشان کرد: در حال حاضر ۸۰ درصد برنج در دست کشاورزان نیست و این میزان به دلال‌ها و شرکت‌های بزرگ منتقل شده است. این نشان می‌دهد که مشکلات ساختاری در توزیع برنج همچنان باقی است و نیازمند اصلاحات جدی است.