فرشاد مومنی:
شوک ارزی، اتلاف ذخایر استراتژیک کشور است
یک اقتصاددان تصریح کرد: از ۱۳۷۹ تا ۱۴۰۰، ۲۰۰۰ درصد جهش در نرخ ارز تجربه شده و به طور متوسط سالانه ۴۴ درصد بر واردات ما افزوده شده است، حکومتگران ما نمی فهمند در شرایطی که ایران در تحریم است با روی کار آمدن رئیس جمهور منتخب امریکا برنامه دسترسی به ذخایر استراتژیک ارزی برای کشور تا چه اندازه تاثیرگذار است؟ در این ۳۵ سال حسب گزارشهای رسمی بانک مرکزی نرخ ارز عامدانه بالا برده و گفته میشود حالا که نرخ بالا رفته ارز تزریق شود به بازار آزاد، این اتلاف ذخایر استراتژیک کشور در شرایط کنونی که تولید و رفاه مردم ضربههای مهلک خورده به نفع چه کسی است؟ این سیاستهای تورمزا که بنیه تولیدی کشور را در ابعاد بیسابقهای میان تهی کرده و هر تولیدکنندهای که بر عمق ساخت داخل اضافه کند را به ورشکستگی سوق میدهد و هر که به مونتاژکاری روی آورد بیشتر سود میبرد، قابل اغماض نیست.
به گزارش ایلنا، فرشاد مومنی در نشست «ارزیابی مبانی نظری تصمیمگیریهای اقتصادی در ایران با تاکید بر نرخ ارز» در موسسه مطالعات دین و اقتصاد، افزود: رویکرد اقتصاد سیاسی غایتمحور است و میگوید در فرآیند تصمیمگیری شما را میترسانند و مجبور میکنند به یک تصمیم تن دهید مثلا آقای احمدی نژاد ادعا میکرد که دنبال عدالت است اما ما سعی کردیم به ایشان بفهمانیم که عدالت با سیاستهای تورمزا سنخیت ندارد، آقای پزشکیان هم همین حرفها را میزند و کارهای آقای احمدینژاد را تکرار میکند.
وی با نکوهش شوک ارزی در کشور، اظهار کرد: اگر قرار است تصمیمی بگیریم باید تصمیمات را در کادر مقبولی قرار دهیم و بدیهیات عقل سلیم را در اداره کشور در نظر داشته باشیم. اگر شوک نرخ ارز این قدر نجاتدهنده است یکباره آن را به ۱۰۰ هزار تومان برسانید تا وعدههایی که میگویید اتفاق بیفتد و کشور نجات پیدا کند، آقای مسعود نیلی در کتاب اقتصاد ایران گفته است که چرا ما فکر میکردیم با دستکاری نرخ ارز اقتصاد و تولید و سرمایهگذاری افزایش پیدا میکند و توضیح میدهد چرا هیچ یک از آنچه عزیزان فکر میکردند اتفاق نیفتاد؟ خود ایشان به عنوان طرفدار افراطی وارد کردن شوک به نرخ ارز توضیح میدهند که کار ما به جایی رسیده که به اتخاذ تصمیمات لحظهای رسیدهایم.
او افزود: در فاصله زمانی نسبتا کوتاهی برای اولین بار پس از انقلاب اسلامی با شورشهای شهری با مضمون غیرسیاسی روبهرو شدهایم و به این دلیل که کارد به استخوان مردم رسیده است. برای اینکه بخواهیم کمکی به حکومت بکنیم باید نشان دهیم این دور باطلی که اقتصاد و جامعه ایران را اسیر کرده هر بار که تکرار میشود به عمق فجایع در ایران اضافه میکند و این شرایط کشور را بیش از پیش شکننده میکند.
دیدگاه تان را بنویسید