معاون وزیر و رئیس سازمان تحقیقات و ترویج کشاورزی با تاکید بر بکارگیری هوش مصنوعی در حوزه امنیت غذایی اظهار کرد: به طور متوسط ۲۵ تا ۳۰ درصد از تولیدات ۱۳۳ میلیونی بخش کشاورزی به اصراف و ضایعات تبدیل می‌شود. به گزارش ایسنا، مجتبی خیام نکویی افزود: اگر روزانه ۹۰ میلیون ایرانی، یک دانه‌ برنج را دور ریز کنند، غذای ۲۳ هزار نفر در آن روز ضایعات می‌شود و اگر روزانه یک قاشق دور ریز شود، در واقع طی آن روز غذای ۵۰۰ هزار نفر تبدیل با ضایعات می‌شود.