نیمی از سطح تالاب میانکاله بهشهر بر اثر خشکسالی از صحنه آبی کشور حذف شد و حالا یک پتروشیمی حیات تالاب شمالی ایران را تهدید می‌کند. به گزارش فارس، تجربه مشاهده گردن دراز فلامینگو در کنار دودکش‌های عظیم صنعتی تنها در یک نقطه از زمین محقق می‌شود، شبه جزیره‌ای در شمال ایران به نام میانکاله. میانکاله ایستگاه زمینی بیش از ۲۸ نوع پرنده است که مسیر مهاجرت آنها از سیبری تا قطب جنوب کشیده می‌شود. سال ۱۳۹۸ در پی شروع کاهش سطح آب جزیره موجی از تلف شدن پرنده‌ها آغاز شد و ببش از ۵۰ هزار پرنده مهاجر از یک سفر سلامت محروم شدند. هم‌اکنون تنها ۵۱.۳ درصد از سطح آبی میانکاله پر آب است و مابقی مساحت آن خشک شده است. خشکسالی تنها منبع تهدید میانکاله نیست و توسعه یک واحد پتروشیمی در این منطقه حیات زیستگاه غنی این شبه جزیره را تهدید می‌کند.

پروژه قانونی به نام پتروشیمی میانکاله وجود ندارد

رحمان صادقی، یک کارشناس اقتصاد به اهمیت توسعه پتروشیمی میانکاله اشاره کرده و می‌گوید که یک پتروشیمی در این منطقه می‌تواند اقتصاد شمال ایران را متحول کند و بسیاری را سر کار بفرستد. اما هاشم اشتهاردی، دیگر کارشناس اقتصاد معتقد است، در مقابل پتروشیمی که سود آن برای عده‌ای خاص است و اشتغال بالایی هم ندارد، توسعه گردشگری در این منطقه یک کسب‌وکار متناسب با زیست‌بوم با اشتغال بالا و سود برای همه مردم است. سازمان حفاظت محیط زیست تنها مرجعی است که به کمک افکار عمومی می‌تواند جلوی ساخت پتروشیمی میانکاله را بگیرد. اخیرا رئیس سازمان حفاظت محیط‌زیست هم نوشته است که «پروژه قانونی به نام پتروشیمی میانکاله وجود ندارد».

افشاگری از ارتباط فرزند یکی از روسای قوا با مالک پتروشیمی میانکاله

‌یاشار سلطانی در شبکه ایکس نوشت: «چند روزی است که پروژه غیرقانونی پتروشیمی میانکاله مجدد شروع شده و دیروز (پنجشنبه ۲۱ فروردین) حدود ۴۰ تریلی تجهیزات در پروژه مستقر شده است. ‌پشت ماجرای میانکاله، یکی از روسای قوه است که فرزندش با رئیس پتروشیمی ارتباط دارد. ‌در صورتی که این حمایت‌های غیرقانونی ادامه یابد، حتما مستندات را منتشر می‌کنم. ‌بعدا معترض نشوید که امنیت روانی جامعه مخدوش شده است.»