اطلس وضعیت زنان کشور رونمایی شد
در نشست مشاور وزیر کشور در امور زنان و مدیران کل امور زنان و خانواده استانداری‌های کشور با حضور معصومه ابتکار از اطلس وضعیت زنان کشور بر مبنای داده‌های سرشماری سال ۹۵ و اطلاعات محرمانه دستگاه‌ها با ۲۹ شاخص اصلی در ۸ محور بر روی صفحه نمایش رونمایی شد. به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی معاونت ریاست‌جمهوری در امور زنان و خانواده، آمار موجود در اطلس وضعیت زنان و خانواده کشور که براساس سرشماری سال ۱۳۹۰ در سال‌های ۱۳۹۲ و ۱۳۹۳ آماده شده بود، در سال ۱۳۹۵ به روزرسانی شد؛ به‌طوری که اکنون این آمار به تفکیک استان‌ها و به صورت کامل‌تر نسبت به اطلس قبلی در دسترس است. در اطلس زنان و خانواده موضوعات و آسیب‌های اجتماعی حوزه زنان از جمله فرار دختران از منزل، خودسوزی زنان، اقدام به خودکشی و آسیب‌هایی هم‌چون اعتیاد در میان بانوان و تعداد افراد دستگیر شده در این زمینه، وجود دارد که به تفکیک آمارهای محرمانه که از دستگاه‌های مختلف دریافت شده در این اطلس آمده است. گفتنی است، معاونت ریاست‌جمهوری در امور زنان و خانواده از چند سال گذشته با هدف شناسایی، پیشگیری و مقابله با آسیب‌های اجتماعی البته با همکاری دستگاه‌های متولی، اطلس وضعیت زنان و خانواده را در دستور کار قرار داده بود تا از این طریق آسیب‌های اجتماعی شناسایی و در سیاست‌گذاری‌ها و برنامه‌ریزی‌ها نیز از آن‌ها استفاده شود.
    

۱۳ میلیون جوان ایرانی  در آستانه تجرد قطعی
۱۳میلیون جوان مجرد ایرانی از سن مناسب ازدواج عبور کرده‌اند. این آمار اما تنها یک روی سکه است. چرا که این گروه از جوانانی که در حال عبور از سن ازدواج هستند، همزمان در معرض تجرد قطعی نیز قرار گرفته‌اند. سن مناسب برای ازدواج سنین 18 تا 35 سالگی است و علاوه بر این‌که زمان مناسب ازدواج است، بهترین سن برای باروری و بچه‌دار شدن هم هست و عبور از این سن برای فرزندآوری مخاطراتی به دنبال دارد. اکنون متوسط سن ازدواج دختران ایرانی 25 سال و متوسط سن پسران ایرانی 27 سال است و البته این آمار در استان‌های بزرگ مانند تهران بالاتر و رو به افزایش است. از سوی دیگر روند تجرد قطعی نیز در کشور رو به افزایش است. تجرد قطعی نشان‌دهنده عدم ازدواج تا 50 سالگی است. منظوراز تجرد قطعی، نسبت درصد کسانی است که تا 50 سالگی ازدواج نکرده‌اند.
    

 ۲۰ میلیون کاربر ایرانی اینترنت کمتر از ۲۰ سال دارند

معاون پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش‌وپرورش با بیان این‌که از ۵۶ میلیون کاربر اینترنت، ۲۰ میلیون نفر زیر ۲۰ سال دارند، گفت: علت بروز بسیاری از آسیب‌ها در حوزه دانش‌آموزی فقدان مهارت‌هایی چون سواد رسانه‌ای است که باید به آن توجه شود. علیرضا کاظمی در نشست علمی تخصصی دختران دهه ۸۰ با موضوع «تاثیر فضای مجازی بر دختران دانش‌آموز»، افزود: فضای مجازی می‌تواند به‌عنوان ظرفیتی ارزشمند در اختیار نهاد تعلیم و تربیت قرار گیرد، اما شروطی دارد که فراهم شدن الزامات و زیرساخت‌ها در نظام آموزش و پرورش از این جمله است. معاون پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش‌وپرورش گفت: هم‌چنین ۴۰ میلیون نفر کاربر شبکه مجازی و تلگرام هستند و ۴۰ درصد آن‌ها از فیسبوک استفاده می‌کنند. 
به گفته وی، افراد بین  ۲۰ تا ۸۰ ساعت در هفته درگیر فضای مجازی هستند که اختلالاتی ایجاد کرده و عمده آن شکاف گفتمانی بین خانواده است که افراد را به سمت افسردگی سوق داده و منجر به اختلال در روابط زناشویی شده است. فضای مجازی سبک زندگی را تغییر داده و پرخاشگری را در خانواده‌ها افزایش داده است.