سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا با بیان اینکه ۲۹ استان کشور درگیر ویروس کرونا دلتا هستند، گفت:‌ میزان بستری‌ها به شدت رو به افزایش است.

به گزارش ایرنا، علیرضا رئیسی روز شنبه و پس از آخرین جلسه ستاد ملی مقابله با کرونا در دولت دوازدهم که با حضور رئیس‌جمهوری برگزار شد، افزود: رعایت پروتکل‌های بهداشتی به زیر ۴۰ درصد رسیده است. وی با بیان اینکه طی هفته آینده درگیر موج سهمگین‌تری از دلتا کرونا می‌شویم، گفت: ویروس دلتا قدرت سرای‌پذیری بالایی دارد و پروتکل‌های بهداشتی خوب رعایت نمی شود. معاون وزیر بهداشت تصریح کرد: افراد حتی اشخاصی که دز اول واکسن کرونا را دریافت کردند باید از رفتن به رستوران، مکانهای تجمعی و سرپوشیده پرهیز کنند.

۷میلیون دوز واکسن تا پایان مرداد

رئیسی دیروز همچنین گفت: میزان ورودی‌های واکسن کرونا به کشور قابل قبول است طی دو روز اخیر ۲ میلیون دوز واکسن به کشور وارد شده‌، یکشنبه(امروز) هم یک میلیون دوز واکسن می‌رسد و تا پایان مرداد ماه به‌طور کلی هفت میلیون دز واکسن به کشور می‌رسد.

وی تاکید کرد: در حال حاضر سامانه ثبت نام واکسیناسیون افراد بالای ۵۵ سال باز است و سامانه طوری طراحی شده که نیاز به دریافت پیامک نیست و همان لحظه می‌توان محل، ساعت و روز واکسیناسیون را انتخاب کرد.

رئیسی گفت: پیش‌بینی می‌کنیم تا پایان شهریورماه فاز ۳ واکسیناسیون به پایان برسد و افراد دیابتی که انسولین تزریق می‌کنند بانک اطلاعات آنها موجود بوده و از طرف مراکز بهداشتی برای تزریق واکسن به آنها فراخوان داده می‌شود و عجله از نداشته باشند.

اوضاع وخیم کرونا در مشهد

حال مشهد وخیم است و با مثبت شدن ۵۰ درصد تست‌های کرونا از هر دو بیمار مراجعه کننده به مراکز بهداشتی این شهر یک نفر قطعا به کرونا مبتلا شده است.

به گزارش همشهری آنلاین، سازمان نظام پزشکی مرکز استان با نسبت به وقوع فاجعه‌ای وحشتناک در این شهر هشدار داده است.

استاندار خراسان رضوی نیز خواهان تعطیلی سراسری و کامل شهر حداقل به مدت یک هفته، مسدود شدن تمامی ورودی و خروجی‌ها ریلی، زمینی و هوایی و احداث مراکز موقت درمانی برای بستری بیماران است. درخواستی که دیروز در ستاد ملی کرونا بررسی و تصمیم‌گیری شد و سفر به این شهر را ممنوع کرد. تنها اتفاقی شاید شهری را که همچنان هتل‌هایش از مسافر پر است و در بیمارستان‌هایش تختی برای بستری وجود ندارد از پیک کرونا نجات دهد.

در روزهای اخیر هم انتشار فیلمی از وضعیت بیمارستان امام رضا این شهر نشان از وضعیت وخیم مراجعات سرپایی به این مراکز درمانی داشت. بیمارانی که برای ترزیق رمدسیویر سرپایی هم جایی برای نشستن ندارند و باید در فضای سبز بیمارستان منتظر رسیدن نوبت باشند.

تهران در اوج کرونا

تهران هم اوضاع تعریفی ندارد. دیروز رئیس مجتمع بیمارستانی امام خمینی (ره) تهران  با تاکید بر اینکه کرونا در تهران در شرایط اوج خود قرار دارد، گفت: واقعا اوضاع سختی داریم‌ و فشار زیادی به کادر درمان وارد می‌شود.

 خسرو صادق نیت به ایسنا گفت: تعداد موارد نیازمند به بستری بالا است و حدودا دو هفته است که با مشکل کمبود تخت مواجه هستیم، چون هم تعداد بیماران کرونایی به شدت افزایش یافته است و هم مراجعه بیماران غیر کرونایی همچنان وجود دارد. اما توانسته‌ایم این مشکل را با افزایش تعداد تخت‌های اورژانس و تخت ویژه، ایجاد کمیته ترخیص، سرعت دادن به ارائه خدمات بستری و راه‌اندازی درمان سرپایی با تزریق داروی رمدسیویر به بیش از ۳۰۰ بیمار در روز را برطرف کنیم و در حال حاضر کسی نبوده که نیازمند درمان باشد و ما در درمانش به مشکل خورده باشیم؛ البته واقعا اوضاع سختی داریم‌ و فشار زیادی به کادر درمان وارد می‌شود.

وی درباره تامین تجهیزات و اکسیژن رسانی به بیماران، اظهار کرد: تامین اکسیژن بیماران نیازمند هزینه بالایی است و قیمت اکسیژن مایع افزایش یافته است که این موضوع سبب شده تا کارخانه‌جات از ما پول نقد بخواهند و وقتی بیمارستان در نقدینگی مشکل داشته باشد دچار چالش می‌شود.