نماینده اردکان گفت: شرایط اقتصادی و اجتماعی ایران واقعاً خاص است. از این‌رو دیگر جا برای آزمون و خطا و لفاظی تندرو‌ها نیست. رهبر معظم انقلاب اصول عقلانیت، حکمت و مصلحت را برای دولت تعیین کردند و به درستی هم سیستم را به سمت جلو هدایت می‌کنند. با این اوصاف، تندرو‌های داخلی در روز‌های اخیر به شدت فتیله را پایین کشیدند، زیرا رهبر معظم انقلاب مواضع خود را شفاف اعلام کردند، هرچند انتهای حرف‌های این تندرو‌ها نشان می‌دهد قرار است ادامه این بحث‌ها را داشته باشند.

مصطفی پوردهقان، در گفت‌وگو با رویداد۲۴ افزود: اینکه سیاست خارجی در وضعیت اقتصادی کشور‌ها تاثیرگذار باشد، امری ثابت شده در علم اقتصاد است و ایران هم از این قاعده مستثنی نیست. این موضوع حتی در سال‌های اخیر در مملکت ما پررنگ‌تر هم شده است، زیرا مرتباً صدا‌هایی از کشور به بیرون مخابره می‌شود که نشان می‌دهد برخی افراد ملاحظاتی در بیان اظهارنظر‌های خود ندارند. متاسفانه حرف‌های تنش‌زا، شعاری و ایدئولوژی را می‌زنند که هزینه را برای کشور بالا برده است و اثرات منفی همین صحبت‌ها را در وضعیت اقتصادی کشور دیده‌ایم.

وی یادآور شد: وقتی عده‌ای به حرف زدن خود و هزینه درست کردن برای کشور فکر نمی‌کنند، طبیعی است که ترس فعالان اقتصادی را دربرمی‌گیرد، زیرا تحریم از دل همین رویه‌ها بیرون می‌آید و حتی سایه جنگ هم می‌تواند بحران‌ها را افزایش دهد. اینکه سیستم مالی و پولی قفل می‌شود به خاطر همین کار‌های اشتباه است و حال وقتی روزنه‌ای باز می‌شود تا فضا رو به تلطیف برود، انتظارات تورمی کاهش پیدا می‌کند؛ مثل این روز‌های ایران.

عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس تصریح کرد: حال اگر این مذاکرات به توافقاتی بر پایه عقلانیت برسد، نه تنها آثار تورمی کاهش پیدا خواهد کرد که حتی مسیر رشد اقتصادی ایران هم سرعت می‌گیرد. پس یادمان باشد که برای بهبود شرایط اقتصادی مملکت به هیچ وجه نباید دیپلماسی سیاسی را کم‌رنگ ببینیم، بلکه باید جدی و بااراده در این مسیر سرمایه‌گذاری و حرکت کرد. پوردهقان اظهار داشت: دنیای سیاست پر از احکام ثانویه است و ما نباید در گذشته گیر کنیم. اصول ما در نظام جمهوری اسلامی مشخص است. حال اگر کشوری به استقلال، آزادی، جمهوریت و اسلامیت ما احترام بگذارد ولو اینکه در گذشته رفتار دیگری داشته، باید فراموش کنیم و نباید به خاطر سوابق قدیمی آن کشور و یا کشور‌ها همچنان با گارد ظاهر شویم. از این‌رو امیدوارم که با حفظ منافع کشور در مذاکرات با آمریکا هم توافقات نهایی حاصل شود.

وی یادآور شد: برای خوش‌بینی به مذاکرات و بیان اینکه در آینده نزدیک توافق حاصل می‌شود و شرایط اقتصادی کشور بهبود پیدا می‌کند، زود است. هرچند در این دور مذاکرات هم نرخ ارز کاهش پیدا کرد و هم بورس مثبت شد، اما یادمان باشد که این تکانه‌های اقتصادی چه افزایش و چه کاهش آن، برای کشور سم است، زیرا اگر کاری پایه و اساس داشته باشد، ماندنی و بلندمدت است.

عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس گفت: مذاکرات اخیر و گشایش‌های روانی که به تبع آن در اقتصاد مشاهده شد باید ما را  بیش از پیش به اهمیت دیپلماسی سیاسی واقف کند. حتی به واسطه این مذاکرات و خوش‌بینی‌ها، شرایط اجتماعی مملکت بهتر شده، زیرا تا حدی امید به جامعه تزریق شده است. از این‌رو کار تیم مذاکره‌کننده خیلی سخت است و باید ضمن حفظ اصول کشور بتواند انعطاف‌هایی را هم برای توافق نهایی داشته باشد.