دیپلمات پیشین:
تلاش کنیم تا مذاکرات در کوتاهترین زمان ممکن به نتیجه برسد

سفیر سابق ایران در فرانسه گفت: باید تلاش کنیم مذاکرات را برخلاف مذاکرات گذشته برجام که مدتها به طول انجامید و رسیدن به نتیجه بسیار دشوار بود، به سرعت پیش ببریم. در گذشته طرف مقابل ما ۱+۵ بودند و نظرات مختلفی داشتند اما اکنون تنها با یک کشور مذاکره میکنیم و این میتواند سادهترین راه برای رسیدن به نتیجه باشد. بنابراین، باید تمام تلاش خود را به کار ببندیم تا مذاکرات در کوتاهترین زمان ممکن به نتیجه برسد، زیرا هرچه مذاکرات طولانیتر شود، فضاسازی علیه آن بیشتر خواهد شد.
ابوالقاسم دلفی دیپلمات پیشین و سفیر سابق ایران در فرانسه در گفتوگو با خبرنگار ایلنا، درباره ارزیابی خود از دور دوم مذاکرات ایران و آمریکا تصریح کرد: آنچه که واقع قضیه است، این است که دو کشور، یعنی هم ما و هم آمریکاییها، به تفاهم کلی دست یافتهاند که برای رفع مشکلات باید مذاکره کنند. در واقع، دوگانهای که ترامپ مطرح کرد، یعنی جنگ یا گفتوگو، در نهایت به انتخاب گفتوگو از سوی هر دو طرف منجر شده است.
وی ادامه داد: بعد از نامهای که ترامپ ارسال کرد و جوابی که دریافت نمود، مقرر شد که مذاکرات آغاز شود. با وجود تمام مشکلات داخلی ما و آمریکاییها، دور اول مذاکرات به انجام رسید. دور اول اطلاعرسانی و وضعیت روشنی از مطالب مطرح شده در مذاکرات نداشت. فقط در حد این بود که مذاکرهای صورت گرفته است. ما معتقد بودیم که مذاکره باید غیرمستقیم باشد، در حالی که آمریکاییها میگفتند مستقیم. حالا بینابین، مقداری مستقیم و مقداری غیرمستقیم انجام شد، اما این به منزله این نبود که کسانی که در داخل آمریکا مخالف مذاکره هستند و در کابینه دولت ترامپ مثل وزیر دفاع و رییس شواری امنیت حضور دارند به این گفتوگوها راضی باشند.
جناح مورد حمایت صهیونیستها
به دنبال فضاسازی علیه مذاکرات ایران و آمریکا است
این دیپلمات با سابقه با بیان اینکه در داخل هیئت حاکمه آمریکا دو نگاه متفاوت وجود دارد، گفت: در درون هیئت حاکمه آمریکا یک نگاه معتقد به مذاکره و حل مسائل هستهای از طریق آن است و نگاه دیگر به مذاکره اعتقادی ندارد و بر این باور است که باید با فشار حداکثری یا اگر جواب نداد به سمت جنگ پیش رفت. همچنین، این جناح دوم از حمایت لابی صهیونیستها نیز برخوردار هستند و آیپک در آمریکا قدرت دارد، در حقیقت یهودیان آمریکا از این جناح حمایت می کنند و این فضا را ایجاد میکنند. در داخل کشور ما هم وضعیت مشابهی وجود دارد. رسانهها و گروههای سیاسی که نمیخواهند این وضعیت به شکلی که باید حل و فصل شود، فضاسازیهای خود را علیه مذاکرات آغاز کردهاند. در این فاصله یک هفتهای بین دور اول و دور دوم مذاکرات فشارها از هر دو طرف
افزایش یافت.
دیدگاه تان را بنویسید