مشکوک‌ترین اقدام تندروها طی روزهای اخیر که به احتمال حضور جریان نفوذ در پشت تحرکات آنان قوت می‌بخشد، طرح شایعه استعفای پزشکیان و انتشار سریع و در حجم بالای آن در فضای مجازی است. البته که نقطه آغاز مطالبه استعفای رئیس‌جمهور طی روزهای اخیر، بیانیه‌ای است که مریم رجوی، سرکرده منافقین در تاریخ 25 آذرماه منتشر کرد و در آن از پزشکیان خواست چنانچه توانایی ایستادگی در برابر اجرای قانون حجاب را ندارد، استعفا دهد.

محمد رهبری، کارشناس فضای مجازی و نویسنده کتاب «توئیتری شدن سیاست» معتقد است، نشر گسترده شایعه استعفای آقای پزشکیان احتمالا کار یک گروه کوچک اما سازمان‌یافته بوده است که برابر بروز هر تحول و اصلاحی از سمت دولت، شدیدترین مقاومت‌ها 

را دارد.

وی در گفت‌وگو با خبرنگار جماران،  بیان کرد: ما شاهد انتشار شایعه استعفای رئیس‌جمهور به صورت هماهنگ در توئیتر، ایتا، تلگرام و اینستاگرام بودیم. به خصوص در روز ۳۰ آذرماه، این شایعه با یک متن مشخص در ده‌ها صفحه اینستاگرام منتشر شد و ویدئوی یک فرد نسبتا ناشناس در این خصوص نیز بازدید قابل توجهی گرفت. مجموع این موارد نشان می‌دهد نوعی هماهنگی پشت این قضیه وجود داشته تا شایعه استعفای رئیس‌جمهور برجسته شود. 

وی در خصوص منبع تغذیه این گروه، عنوان کرد: نهادهای ذی‌ربط باید در این خصوص اظهار نظر کنند‌. امروز روزنامه کیهان نوشت که شایعه استعفای رئیس‌جمهور را جریانی به راه انداخت که پوشش انقلابی‌گری دارد. این که حتی روزنامه کیهان چنین چیزی را می‌گوید، جای تأمل دارد. 

این پژوهشگر شبکه‌های اجتماعی با بیان اینکه بی‌ثبات‌سازی دولت یکی از اهداف مهم کمپین شایعه‌سازی استعفای رئیس‌جمهور است، گفت: هدف دیگر این کمپین روحیه دادن و تقویت افرادی است که در دولت قبل حضور داشته‌اند و اکنون یا همچنان خودشان در مناصب قدرت قرار دارند یا نزدیکان‌شان. این افراد که عمدتا گفتمان دولت چهاردهم را قبول ندارند، نمی‌توانند ایجاد تغییرات را بپذیرند و این کمپین برای اینکه نوعی مقاومت بروکراتیک در برابر اصلاحات مدنظر دولت شکل گیرد، این شایعه را نشر داد. رهبری ادامه داد: لذا دولت باید پیام اقتدار خود را به این افراد و گروه‌ها برساند و به آنان نشان دهد که مصمم‌تر از قبل، مسیر تغییرات و اصلاحات مدنظر خود را دنبال می‌کند. همچنین دولت باید در برابر مدیرانی که نسبت به این تحولات مقاومت می‌کنند، واکنشی مناسب نشان دهد تا بتواند تحولات مدنظر خود را اجرا کند.

 ساده‌لوحی تندروها، آنان را به عامل نفوذی دشمن

 تبدیل کرده است

فعال سیاسی اصولگرا نیز معتقد است اگرچه جریان تندرو به طور مستقیم با براندازان در ارتباط نیست، اما با ساده‌لوحی خود عملا به عامل نفوذی آنان تبدیل شده است.

محمد مهاجری، در گفت‌وگو با خبرنگار جماران اظهار کرد: نمی‌توان گفت بخش تندروی جریان اصولگرا دست‌شان با منافقین و براندازان خارج کشور در یک کاسه است و یک همکاری سازماندهی‌شده بین آنان وجود دارد، اما قطعا می‌توان نوعی همنوایی را میان جریان تمامیت‌خواه و منافقین دید. بالاخره هر دو این جریانات دشمن آقای پزشکیان اند. حضور هر دولتی که بتواند به دوام و بقای جمهوری اسلامی کمک کند، برای براندازان ناخوشایند است و می‌خواهند با آن مقابله کنند. اصولگرایان تندرو نیز معتقدند چون دولت پزشکیان، دولت جلیلی نیست، پس باید از بین برود. بنابراین هر دوی آن‌ها با دو خاستگاه مختلف، یک هدف را دنبال می‌کنند. طبیعتا اصولگرایان تندرو اصلا حواسشان هم‌ نیست که در زمین دشمن  بازی می‌کنند و تنها می‌خواهند به هدف خودشان برسند و به هر نحوی که شده، سعید جلیلی رئیس‌جمهور شود.

این فعال سیاسی اصولگرا بیان کرد: امروزه جریان نفوذ مانند ۲۰ سال پیش عمل نمی‌کند که حتما لازم باشد یک سری عناصر را مشخص و با آنان مذاکره کند.‌ اکنون دشمن در راستای عملیات نفوذ خود، خیلی راحت‌تر از ساده‌لوحی جبهه پایداری و عناصر تندرو استفاده می‌کند تا به اهداف خود برسد. به عنوان مثال سال ۹۸، سناریوی سریال گاندو توسط منافقین نوشته شده بود و آن را از طریق برساخت یک تفکر و روش سیاسی، به تندروهای داخلی دیکته کردند و صداوسیما نیز در یک اقدام ابلهانه آن را تولید کرد. اکنون نیز پایداری‌چی‌ها بسیار ساده‌لوحانه عمل می‌کنند و همین موضوع باعث شده که عملا به عامل نفوذی دشمن تبدیل شوند.

مهاجری با بیان‌ اینکه اکنون‌ حتی وضعیت نسبت به دولت‌های خاتمی و روحانی هم بدتر است، گفت: در دولت خاتمی علاوه بر تندروها، اصولگرایان معقول و خردورز هم وجود داشتند که در نقطه مقابل آقای خاتمی بودند و انتقادات خود نسبت به دولت را مطرح می‌کردند. اما در مورد دولت پزشکیان‌ من حتی یک اصولگرای عاقل نمی‌شناسم که مواضع سخت علیه پزشکیان اتخاذ کند. اکنون صرفا یک جریان تندرو که کمترین بهره را از عقل و خرد برده، در حال مقابله سخت با دولت است و متاسفانه در برخی از ارکان قدرت هم حضور دارد و چه بسا توسط همان‌ها هم تحریک می‌شود.