رئیس دفتر الجزیره در تهران درمورد رویکرد ایران درمورد بحران سوریه سه نکته بیان کرد. به گزارش «انتخاب»؛ عبدالقادر فایز، نوشت: تا کنون هیچ نشانه‌ای از تحرک نظامی ایران در سوریه مشاهده نمی‌شود، چه به شکل حضور مستقیم و جدید برای نبرد، و چه به شکل فعال‌سازی گروه‌های مسلح هم‌پیمان ایران در خاک سوریه. این وضعیت نیز به سختی می‌تواند یک تصمیم تاکتیکی یا کوتاه‌مدت بدون افق مشخص باشد و به نظر می‌رسد که این هم یک تصمیم حساب‌شده است. به گفته وی، سه نکته قابل توجه در ارتباط با رویکرد ایران نسبت به تحولات سوریه و نحوه عملکرد تهران در میدان سوریه به ترتیب زیر است:

1. مولفه سیاسی:  عباس عراقچی، وزیر امور خارجه، نقشی کلیدی در هدایت مرحله کنونی ایفا می‌کند و تقریباً تنها سخنگوی تهران در حوزه‌های سیاست، نظامی‌گری و امنیت ملی است که در میدان سوریه با ابعاد منطقه‌ای آن فعالیت می‌کند. به نظر می‌رسد این نقش، تصمیمی است که با اجماع در میان نهادهای تصمیم‌گیری در داخل ایران اتخاذ شده است. نکته جالب دیگر این است که این اقدامات در داخل ایران با هیچ انتقاد جدی، چه در مطبوعات و چه در برخی تریبون‌های دینی-سیاسی، مواجه نشده است. برای کسانی که ایران را به خوبی می‌شناسند، این مسئله بسیار مهم تلقی می‌شود.

2. مولفه رسانه‌ای: تلویزیون رسمی ایران تغییرات قابل توجهی در روایت خبری خود از تحولات سوریه ایجاد کرده و به جای استفاده از اصطلاح «گروه‌های تروریستی» یا «تکفیری‌ها»، از عبارت «معارضان مسلح» استفاده می‌کند. این تغییر به سختی می‌تواند یک اقدام تصادفی یا نظر شخصی باشد و احتمالاً تصمیمی رسمی بوده است، به‌ویژه با توجه به رسمی بودن رسانه مذکور.

3. مولفه نظامی:  تاکنون هیچ نشانه‌ای از تحرک نظامی ایران در سوریه مشاهده نمی‌شود، چه به شکل حضور مستقیم و جدید برای نبرد، و چه به شکل فعال‌سازی گروه‌های مسلح هم‌پیمان ایران در خاک سوریه. این وضعیت نیز به سختی می‌تواند یک تصمیم تاکتیکی یا کوتاه‌مدت بدون افق مشخص باشد و به نظر می‌رسد که این هم یک تصمیم حساب‌شده است.

 نتیجه‌گیری:  بر اساس این نکات می‌توان تحلیل کرد که ایران در حال اتخاذ رویکردی متفاوت نسبت به تحولات سوریه است.