عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام:
ایرادات شورای نگهبان به CFT به معنای ردّ آن نیست
یک عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: من فضای مجمع تشخیص را برای بررسی این کنوانسیون مناسب ارزیابی میکنم و مطمئن هستم که حتی ممکن است نظر اعضای شورای نگهبان نیز وقتی موضوعات به عنوان مصلحت به مجمع ارجاع میشود، تغییر کند.
حجت الاسلام مجید انصاری در گفتگو با جماران افزوده است: ایرادات شورای نگهبان به این لایحه به معنای ردّ آن نیست. من 22 ایراد شورای نگهبان را به دقت مطالعه کردم. اکثر این اشکالات به قسمت ب بند یک ماده 2 قانون CFT بازمیگردد. تقریباً اکثر اشکالاتی که گرفته شده به این قسمت مربوط میشود، هرچند که اشکالات دیگری نیز گرفته شده است. لذا ممکن است برخی از این اشکالات با اصلاحاتی جزئی در مجلس قابل رفع باشد و درباره بعضی از اشکالاتی هم که اساسیتر بوده، بستگی دارد که مجلس چه تصمیمی بگیرد. عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در ادامه گفت: 200 کشور تابه حال به CFT پیوستند و کنوانسیون مبارزه با تأمین منابع مالی تروریسم قانونی است که به نفع جامعهجهانی و به نفع کشور ماست. زیرا ما بیش از هر کشور دیگری در جهان از ابتدای انقلاب از ناحیه تروریستها در معرض آسیب بودیم. اگر این قانون را با ملاحظات و تحفظاتی که در مصوبه مجلس پیشبینی شده و با رعایت منافع ملی، قانون اساسی و شرع بپذیریم، به نفع کشور است. به ویژه با توجه به اینکه پیوستن به این کنوانسیون یکی از لوایح چهارگانهای است که عضویت ما را در FATF تضمین میکند.
وی بیان کرد: پیوستن به افایتیاف نیز شرط لازم برای همکاری بانکی با جامعهجهانی است. به ویژه وقتی که اتحادیه اروپا و کشورهایی نظیر چین، روسیه و دیگر کشورها در مقابل یکجانبهگرایی و اقدام غیرقانونی ترامپ در خروج از برجام و تحمیل تحریمها ایستادند و دنبال راهحلی برای حل مسأله مبادلات بانکی و اقتصادی ما هستند، در چنین شرایطی ما نباید اقدامی کنیم که این کشورها نتوانند طبق مقررات بینالمللی یا ملی خودشان با ما همکاری کنند. به عبارت دیگر نباید به دست خود برای ترامپ و دشمنان جمهوریاسلامی که همان مثلث شوم آمریکا، اسرائیل و عربستان هستند، بهانهتراشی کنیم.
فضای مجمع تشخیص برای بررسی کنوانسیونCFT مناسب است
انصاری گفت: پیوستن به این کنواسیون و ملحق شدن به FATF در راستای منافع ملی است، لذا باید موانع را برطرف کرد. قطعاً اگر این لایحه میان شورای نگهبان و مجلس اصراری شود، موضوع به مجمع تشخیص خواهد آمد. من فضای مجمع تشخیص را برای بررسی این کنوانسیون مناسب ارزیابی میکنم و مطمئن هستم که حتی ممکن است نظر اعضای شورای نگهبان نیز وقتی موضوعات به عنوان مصلحت به مجمع ارجاع میشود، تغییر کند.
وی اظهار کرد: اگر مجلس توانست با اصلاحات در لایحه آن را به تصویب برساند که دیگر مشکلی وجود ندارد. اما اگر نتوانست با اصرار میتواند پرونده را به مجمع بکشاند تا در آنجا تصویب شود. آنچه مسلم است در شرایط فعلی به هیچوجه به مصلحت نظام و مردم نیست که با نپیوستن به FATF و تصویب نکردن لوایح چهارگانه مربوطه، به دست خود راه را برای دشمنان هموار و زمینه تحریم بیشتر را با خودتحریمی فراهم کنیم.
دیدگاه تان را بنویسید