یک فعال صنفی:
کارگران ساختمانی نیاز به حمایت دارند نه نمایش
معاون اجرایی اتحادیه شرکت تعاونیهای کارگران فصلی ساختمانی کشور گفت: حمایتهای نمایشی از کارگران ساختمانی اوضاع را بدتر میکند. به طور مثال قانونی که سال گذشته در مجلس تصویب شد، تاکنون نه تنها کمکی به بیمه کارگران ساختمانی نکرده بلکه سبب شده موضوع بیمه کارگران کلا مسکوت بماند.
ابوذر نجفی به ایلنا گفت: بهرغم وجود قانون، مشکل سهمیه بیمه کارگران ساختمانی همچنان وجود دارد و کارگران بسیاری در انتظار دریافت سهمیه بیمه اجتماعی هستند.
وی افزود: کارگران فصلی ساختمانی به دلیل موقتی بودن کار، معمولا از حمایتهای مستمر و جامع برخوردار نیستند. با این اوصاف، حتی کسانی که موفق به دریافت بیمه شدهاند، ممکن است به راحتی سهمیه بیمه خود را در جریان بازرسیهای غیراصولی از دست بدهند.
معاون اجرایی اتحادیه شرکت تعاونیهای کارگران فصلی ساختمانی کشور بیان کرد: کارگران ساختمانی از حداقلیترین حقوق خود محروم هستند. آنها همانطور که کار ثابتی ندارند، سابقه بیمه واقعی هم ندارند و به همین دلیل بسیاری از کارگران ساختمانی با وجود داشتن سوابق کاری بسیار از دریافت مستمریِ بازنشستگی محروم هستند.
این فعال کارگری به عدم توانایی تعاونیها برای ارائه تسهیلات به کارگران ساختمانی اشاره کرد و گفت: بخش تعاون وزارت کار با تشکیل شرکتهای تعاونی به دنبال ایجاد بستری برای ساماندهی کارگران و تسهیل دسترسی به منابع مالی با ارائه تسهیلات است. وظیفه بخش تعاون تهیه تجهیزات و توسعه ابزارها برای ارائه خدمات به کارگران و کاهش هزینهها از طریق ارائه مستقیم پروژههای ساختمانی به تعاونیهاست اما متأسفانه تعاونیها غالبا به خاطر کمبود سرمایه نمیتوانند جوابگوی نیاز کارگران باشند.
نجفی تأکید کرد: حمایتهای نمایشی از کارگران ساختمانی اوضاع را بدتر میکند. تشکیل کارگروه مشترک برای سیاستگذاری یکسان و مشترک بین بخش روابط کار و بخش تعاون و همچنین بازنگری قوانین و تعریف و تدوین قوانین یکپارچه و سیاستهای مشترک برای حل اساسی مشکل کارگران ساختمانی از خواستههای ماست. ساماندهی و ثبت رسمی کارگران فصلی در سامانههای مشترک برای اطمینان از دریافت خدمات و تقویت تعاونیها و نظارت بر وضعیت کارگران ساختمانی برای تضمین رعایت حقوق کارگران، باید جزو اهداف اصلی باشد.
وی افزود: همچنین مجلس و تامین اجتماعی یک بار دیگر باید مسأله بیمه کارگران ساختمانی را در کارگروهی مشترک مورد بررسی قرار دهند تا اگر واقعا به دنبال حل مشکل این کارگران هستند، اقدامی جدی انجام دهند.
دیدگاه تان را بنویسید