معاون درمان سازمان تأمین اجتماعی گفت: امسال قیمت دارو یک‌باره ۳۰ تا ۴۰درصد افزایش پیدا کرد، در حالی‌که طبق قانون باید ۲۰درصد افزایش پیدا کند. تا همین الان بار مالی قیمت دارو برای تأمین اجتماعی ۳۰درصد است. وقتی ناگهانی تصمیمی در کشور گرفته می‌شود سازمانی که یک ریال از بودجه عمومی دولت استفاده نمی‌کند طبیعتا دچار مشکلاتی شده و این تلاطم و موج به همه اطرافیان و ذینفعان برخورد می‌کند.

به گزارش توسعه ایرانی، شهرام غفاری گفت: «سلامتی» مهمترین دارایی یک انسان و تنها دارایی فقراست. ۱۵ میلیون نیروی کار که عمدتا کم‌برخودار هستند، بیمه‌شده تأمین اجتماعی هستند که سلامتی آنها عامل توسعه است و توسعه بدون سلامتی نیروی کار، امکان‌پذیر نیست.

معاون درمان تأمین اجتماعی ادامه داد: گاهی باید قوانین را بازنگری کنیم تا اگر فرانشیز بخش بستری ۱۰درصد است، هم تأمین اجتماعی و هم مراکز درمانی دانشگاه، بسته خدماتی را بازتعریف کنند. اگر قانون را درست اجرا کنیم می‌توانیم با ظرفیت مراکز ملکی و دانشگاهی دغدغه بیمه‌شده‌ها را در بخش بستری مرتفع کنیم. باید با ذینفعان همفکری و صحبت کنیم و به قانون بازگردیم و می‌توانیم با خرد جمعی مشکلات را حل کنیم.

وی افزود: در بخش سرپایی ۶۰ میلیون ویزیت و حدود ۱۴۰ میلیون مراجعه در مراکز ملکی داریم که کاملا رایگان است ولی مشکل مردم با این بخش سرپایی حل نمی‌شود. برای این موضوع باید چاره‌ای اندیشه شود. یا باید برای تک‌تک شهرها و روستاها مراکز درمانی بسازیم که دسترسی عادلانه به خدمات داشته باشند که البته شدنی نیست. ما نیازمند برنامه‌ای هستیم متناسب با منابع ملی. همه با هم باید برای سلامت مردم هزینه کنند. اگر فعالان صنعت نفت بیمارستان دارند یعنی تأمین اجتماعی دارد و اگر دانشگاه بیمارستان دارد یعنی تأمین اجتماعی و صنعت نفت بیمارستان دارند. نباید رقابت در ساخت و ساز تبدیل شود به عاملی برای اتلاف منابع.

غفاری ادامه داد: بیمارستانی ساخته‌ایم که ۱۰ تا ۲۰ سال، نرخ اشغال تخت در آن ۲۶درصد است. بیمارستانی ساخته‌ایم وسط زمین کشاورزی و با ضریب اشغال تخت پایین! باید منابع را ملی دید و برای منابع، ملی تصمیم گرفت. باید متناسب با آینده خود را تجهیز کنیم نه با گذشته. باید نگاه به آینده باشد چون منابع محدود است و باید متناسب با آینده برنامه‌ریزی کنیم و تجهیز شویم. باید رویکردها را اصلاح کنیم. مهم نیست در کجا ایستاده‌ایم. هر جا هستیم در این کشور جایگاهی را اشغال کرده‌ایم و باید متناسب با آن جایگاه، عمل و فکر کنیم. کار سختی پیش رو است. حوزه سلامت مردم شوخی‌بردار، تعطیل‌بردار و تعلل‌بردار نیست. کار سختی است و این سختی را حس می‌کنم و به خاطر همین همیشه خود را شرمنده جامعه کارگری می‌دانم.

وی افزود: ما هر آنچه که در توان داریم باید برای حفظ و ارتقای سلامتی جامعه بیمه‌شده، به ویژه نیروی کار به‌کار بریم. کسی در این مهم تردیدی ندارد و نباید هم تردید داشته باشد اما چگونگی تأمین سلامت مردم، متناسب با زمینه و زمانه، موضوعی است که روی میز همه دولت‌ها بوده. اگر دولت‌ها فقط دو شعار بخواهند بدهند، یکی رفاه از منظر صندوق و بیمه‌های اجتماعی و بازنشستگی است و دیگری بحث سلامت مردم است.

معاون درمان تأمین اجتماعی ادامه داد: وظیفه تأمین اجتماعی، تأمین امنیت روانی و جسمی مردم است. چگونگی تأمین سلامت ممکن است مورد بحث و اختلاف نظر باشد ولی بیمه‌شده یک چیز بیشتر نمی‌خواهد؛ اینکه وقتی وارد مرکزی بشود، خدمت بگیرد و پول ندهد یا حداقل پول را بدهد، طوری‌که به واسطه آن پرداخت، فقیر نشود.

وی تصریح کرد: امروز در نقطه مطلوبی نیستیم لذا باید به عملکرد خود در گذشته نگاهی بیندازیم و بازنگری کنیم و متناسب با آنچه امروز داریم، آینده بهتری را برای نیروی کار رقم بزنیم. تنگنای مالی همه جا هست. باید کوله‌پشتی را یک بار دیگر زمین بگذاریم و بیندیشیم و برای آینده، سازوبرگ متناسب با نقاط ضعف و قوت تأمین کنیم.