پس از گذشت حدود دو سال از بلاتکلیفی شغلی نزدیک به ۷۳ کارگر کارخانه روغن‌نباتی جهان، هنوز وضعیت این کارگران بیکار شده مشخص نیست.

به گزارش ایلنا، کارخانه روغن‌نباتی جهان که در شهر زنجان واقع شده، اواخر مرداد ماه سال ۱۴۰۱ به دلیل مشکلات مدیریتی و رکود بازار فروش محصولات به حالت تعطیلی درآمد و کارگران شاغل در آن به جز تعداد محدودی به عنوان نگهبان یک‌جا بیکار شدند که در نهایت کارگران از ابتدای شهریورماه سال ۱۴۰۱ برای دریافت مقرری بیمه بیکاری به اداره کار معرفی شدند. آنها بعد از گذشت بیش از ۲۴ ماه خواستار مشخص شدن وضعیت محل کار و بازگشت به کار خود شدند.

یکی از این کارگران با بیان اینکه از سال ۱۴۰۱ محل کار سابق آنها تعطیل شده و اقدامی از سوی مسئولان استانی برای بازگشایی آن انجام نشده، افزود: کارگران بیکار شده به جز تعداد کمی تاکنون موفق نشده‌اند شغلی برای خود پیدا کنند در نتیجه منتظرند فعالیت محل کار از سر گرفته شود تا بازگشت به کار شوند.

او با بیان اینکه اکثر کارگران برای تامین معاش خانواده‌هایشان از مقرری بیمه بیکاری استفاده می‌کنند که مقرری برخی کارگران رو به اتمام است، گفت: حداقل مقرری بیمه بیکاری، تامین‌کننده معاش خانوادهایمان نیست اما اگر بخواهیم برای تامین مایحتاج زندگی خود به اشتغال موقت روی بیاوریم، بازرسان اداره کار و بیمه تامین اجتماعی مقرری بیمه بیکاری ما را قطع خواهند کرد.

یکی دیگر از کارگران درباره دریافت خسارت ناشی از عدم وصول مطالبات (خسارت تاخیر تادیه) خود و همکارانش نیز گفت: متاسفانه بعد از چندین ماه بلاتکلیفی برای وصول مطالبات معوقه خود، پرونده شکایت ما کارگران برای پرداخت خسارات ناشی از عدم وصول مطالبات به دیوان عدالت اداری ارسال شد که متاسفانه دیوان با شکستن آرای صادره، رای به پرداخت یک‌سوم مطالباتمان داد و در نتیجه همه کارگران متضرر شده‌اند.

به گفته این کارگر، رقم خسارت تاخیر تادیه هر یک از کارگران حدود ۱۵۰ میلیون تومان بود که با رای دیوان به یک سوم (۵۰ میلیون) کاهش یافت که هم اکنون برای تعداد زیادی از همکاران واریز شده و فقط چند نفر باقی مانده‌اند.

او با اشاره به اینکه در کارخانه روغن‌نباتی جهان که زمانی معیشت حدود ۵۰۰ خانوار کارگری را به صورت مستقیم تامین می‌کند، هم اکنون حدود ۱۲ کارگر مشغول نگهبانی‌اند، افزود: بعد از تعطیلی کارخانه قرار شد با همکاری دستگاه‌های مربوطه استان مشکل روغن جهان به زودی رفع شود که نشد.