درآمد کارگران، ریالی است و خرج آنها دلاری؛ تاجیک: منحنی قدرت خرید مردم رو به نزول است
همزمان با نوسانات قیمت ارز، هزینه سبد معیشت کارگران همگام با گرانیها اخیر، افزایش چشمگیری داشته است.
«محمدرضا تاجیک» رئیس مجمع کارگران استان تهران در گفتوگو با تسنیم با اشاره به افزایش قیمت دلار گفت: متأسفانه افزایش قیمت دلار باعث کاهش قدرت خرید کارگران شده است. کارگران ریالی درآمد دارند و دلاری خرج میکنند و همزمان با گرانی ارز، قیمت تمام کالاها افزایش یافته است.
وی بیان کرد: چند سالی است که ارزش اسمی دستمزد بالاتر رفته یعنی دستمزد کارگران به صورت ریالی همواره در حال بالا رفتن بوده اما شوکهای پی در پی ارزی کاری کرده که ارزش واقعی دستمزد همواره در یک منحنی نزولی حرکت کند.
رئیس مجمع کارگران استان تهران با بیان اینکه قدرت خرید کارگر با توجه به رشد فزاینده تورم که دلیل اصلی آن گرانی دلار است، کاهش یافته، افزود: حتی اگر در بهترین حالت دولت اقدام به افزایش 50درصدی حقوق نیز کند باز هم کفاف معیشت خانوار را نمیدهد چون این میزان نهایتاً شاید بتواند تأمینکننده بخشی از اقلام خوراکی باشد ولی دیگر هزینهها مانند هزینه مسکن، پوشاک، رفاهی، آموزش و پرورش و بهداشت را تامین نمیکند.
تاجیک با اشاره به ضرورت اجرای سیاستهای حمایتی به صورت هدفمند در کنار افزایش دستمزد کارگران بیان کرد: قرار بود قرارگاه مسکن برای کارگران با توجه به شوکهای ارزی و تورمی عملیاتی شود اما پیگیری و اجرا نشد. نیاز است در کنار افزایش دستمزد، دولت نقش حمایتی خود را ایفا کند.
وی اظهار داشت: مسئولان از کف جامعه کارگری خبر ندارند. سیاستمداران باید در راستای منافع جامعه هدف حرکت کنند نه عدهای خاص. در شرایط تورمی فعلی، هرگونه افزایش نرخ ارز رسمی میتواند به موج جدیدی از افزایش قیمتها دامن بزند. سیاست جدید، نرخ ارز رسمی را بهطور قابلتوجهی افزایش میدهد که این امر میتواند تأثیرات منفی بر تورم و هزینههای معیشتی داشته باشد. حذف ارز نیمایی بهطور مستقیم بر هزینه واردات تأثیر خواهد گذاشت و میتواند به افزایش قیمت کالاهای ضروری و واسطهای تولید منجر شود. تولیدکنندگانی که نیازمند واردات مواد اولیه هستند، با هزینههای بیشتری روبهرو خواهند شد و این موضوع میتواند به کاهش رقابتپذیری تولیدات داخلی منجر شود.
دیدگاه تان را بنویسید