عضو هیات مدیره تامین اجتماعی: طلب تامین اجتماعی از دولت، به یکچهارم ارزش واقعی تقلیل یافته است
به گفته عضو هیات مدیره تامین اجتماعی، بودجه جاری کشور معادل ۲۱۰۰ همت است در حالیکه بودجه تامین اجتماعی معادل ۶۴۵ همت و ۳۰درصد بودجه جاری کشور است، با این تفاوت که بودجه کشور به منابعی مانند نفت و مالیات وابسته است اما این بودجه تامین اجتماعی بدون دریافت یک ریال از منابع دولتی و از طریق کارفرمایان و کارگران تامین میشود.
مرتضی لطفی در گفتوگو با ایسنا با بیان اینکه طلب 590همتی تامین اجتماعی از دولت گفت: طبق بررسیهای تطبیقی که در ارتباط با این مطالبات در بازارهای مسکن، ارز و بورس از شهریور سال ۱۴۰۱ تا خرداد ۱۴۰۲ به عمل آمده، مشخص شده در صورتیکه مطالبات تامین اجتماعی توسط دولت پرداخت میشد و سازمان این مطالبات دریافتی را در بازارهای فوقالذکر سرمایهگذاری میکرد قطعا ارزش روز مطالبات مذکور اکنون به حداقل ۴ برابر افزایش مییافت.
وی با بیان اینکه در سه سال گذشته ۱۹۲هزار میلیارد تومان سهام پتروشیمی شازند و پتروشیمی دماوند، دخانیات، آلومینای ایران و اپال پارسیان را در ازای بدهی دولت دریافت کردیم، خاطرنشان میکند: در بودجه سال جاری کشور ۷۰هزار میلیاردتومان نیز به این منظور در نظر گرفته شده و به تامین اجتماعی مجوز انتشار اوراق دادهاند. ما اصرار داریم مطالبات تامین اجتماعی از دولت را از طریق واگذاری ۲۰درصد سهام هلدینگ خلیجفارس، شرکت ملی مس و فولاد مبارکه اصفهان تهاتر کنیم.
عضو هیات مدیره تامین اجتماعی میگوید: در حال حاضر تامین اجتماعی ۲۷ شرکت کمبازده و زیانده دارد. این شرکتها قبل از انقلاب تاسیس شدند که به لحاظ ایجاد اشتغال دارای تراکم منابع انسانی هستند. به طور مثال یک کارخانه با ۱۰۰ نفر باید اداره میشد و امروز ۶۰۰ نیرو دارد و اجازه دست زدن به آنها را هم نداریم. شرکتهای دیگری هم هستند که دچار فرسودگی ماشینآلات و عدم امکان بازسازی و نوسازی هستند. تامین اجتماعی از طریق شستا این برنامه را دارد که شرکتهای کمبازده و زیانده یا شرکتهایی که فاقد دارایی خاصی هستند را منحل کند یا نوسازی صورت دهد و کاری انجام دهد که نگهداری آنها به صلاح سازمان باشد و به سودهی برساند.
لطفی به این سوال که آیا استقراض از بانکها برای پرداخت دیونی که برعهده سازمان است ازجمله پرداخت تعهدات، اثرگذار است و آیا همچنان برای پرداخت حقوقها استقراض صورت میگیرد؟ پاسخ داد که با پدیده جدید الزام به عرضه سهام بانک رفاه مواجه شدیم. بانک رفاه در سال ۱۳۲۷ از محل ذخایر و منابع کارگران به عنوان بانک صنفی تاسیس شد که به جامعه کارگران خدمات ارائه دهد اما متاسفانه در شورای اقتصاد و حتی مجلس تصویب شد بیش از ۶۷درصد را در قالب اصل ۴۴ سیاستهای اقتصادی کشور واگذار کنیم.
عضو هیات مدیره تامین اجتماعی در پایان گفت: سال گذشته ماهانه تعهدات قانونی تامین اجتماعی به بازنشستگان ۲۸هزار میلیارد تومان بود و امسال این رقم به ۴۲هزار میلیارد تومان رسیده است و به عبارتی حدود 50درصد به تعهداتمان اضافه شده است.
دیدگاه تان را بنویسید