معاون رفاه و امور اقتصادی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی با اشاره به اینکه متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان از جنس همسان‌سازی است، اظهار کرد: همسان‌سازی‌ها و متناسب‌سازی‌ها بار مالی بسیار سنگینی را به صندوق‌های بازنشستگی و سایر مجموعه‌های مرتبط تحمیل می‌کند و اجرای آن نیازمند اختصاص زمان و بررسی و تخصیص منابع لازم است.

به گزارش ایلنا، علیرضا عسگریان گفت: تغییرات موجود در برنامه هفتم توسعه حتما تدریجی است. اصلا امکان آن وجود ندارد که تغییراتی مثل سن و سابقه بازنشستگی تدریجی نباشد.

وی افزود: صندوق‌های تامین اجتماعی اکنون با موقعیت خاصی مواجه هستند و منابع آن‌ها باید تامین شوند. از سوی دیگر، مردم و بازنشستگان نیز نباید بیش از این از ناحیه سیاست‌های مربوط به حفظ منابع صندوق‌ها آسیب ببینند. این دو مورد، پارامترهای اصلی ما در سیاست‌گذاری هستند. ما این دو پارامتر را باید با هم در نظر گرفته و نقطه تعادل بین حفظ منابع صندوق‌ها و وارد نیامدن فشار به جامعه را پیدا کنیم و روی همان نقطه تعادل حرکت کنیم. اگر آن نقطه تعادل محور گفتگوهای حول برنامه هفتم باشد، دیگر همه نسبت به اجرای آن پاسخگو و مسئولیت پذیر خواهند بود.

باب گفتگو درباره برنامه هفتم توسعه باز است

معاون رفاه و امور اقتصادی وزیر کار در ادامه با اشاره به بحث‌های شکل گرفته درباره برنامه هفتم توسعه و موارد مربوط به حوزه کار و تامین اجتماعی در این برنامه گفت: برنامه هفتم توسعه در مرحله پیش‌نویس قرار دارد و باب گفتگوی اجتماعی درباره آن باز است و قرار است این برنامه بازهم به دولت برگردد و برود. شهادت می‌دهیم که تراکم زیاد گفتگو در جریان شکل‌گیری این برنامه در دولت وجود داشته است و ذی‌نفعان در وزارتخانه‌های مختلف که مرتبط با این برنامه هستند، فرصت خوبی برای انتقال نظرات خود به سمع و نظر کارشناسان دولت داشتند. ما امیدواریم خروجی این فعالیت‌ها در نهایت یک برنامه خوب باشد.

اجرای طرح کالابرگ الکترونیکی درگرو تامین منابع است

عسگریان درباره اجرای طرح کالابرگ الکترونیکی و در پاسخ به سوالی درباره علت تاخیر در اجرای این طرح و جزئیات آن توضیح داد: کالابرگ موضوعی است که بیش از دو سال در دولت مطرح است. قرار بر این بود که با اجرای این طرح تا حد ممکن فشار از روی دولت برداشته شود. در سال ۱۴۰۱ که بحث کالابرگ جدی شد، ما مرحله اول و دوم این طرح را به صورت آزمایشی و پایلوت اجرا کردیم. قرار است که کالابرگ اول تنها به اقشاری که آسیب‌پذیر هستند کمک بکند. به ویژه سه دهک اول پایین قرار است یک کمک جدی از ناحیه کالابرگ دریافت کنند. این کمک باید قالب خود را پیدا کند.

وی با اشاره به مسئله زمان اجرای طرح گفت: برای اجرای طرح کالابرگ ابتدا باید زیرساخت‌ها بطورکامل فراهم شود و زیرساخت‌های این طرح ابتدا در وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی فراهم می‌شود و اکنون این زیرساخت‌ها در مرز آمادگی ۹۰ درصدی است. البته دستگاه‌های دیگر کشور مثل وزارت کشاورزی در این حوزه مداخله دارند تا مایحتاج درنظر گرفته شده در طرح کالابرگ را فراهم کنند. همچنین در صورت شروع اجرای سراسری طرح وزارت صنعت، معدن و تجارت نیز وارد می‌شود و باید گفتگوی مبسوطی با صنوف مختلف باید انجام شود.

معاون رفاه و امور اقتصادی وزارت کار تاکید کرد: تامین مالی طرح کالابرگ الکترونیکی بسیار اهمیت دارد. یک شق ماجرا اجرایی-عملیاتی است و یک شق دیگر ماجرا بحث تامین منابع است. پیش‌بینی من با این اوصاف این است که قبل از فصل تابستان اولین مرحله از اجرای طرح کالابرگ الکترونیکی شروع شود.