بلینکن:
حمایت تسلیحاتی از اوکراین چند ماه قبل از جنگ آغاز شد
آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه ایالات متحده اعتراف کرد که واشنگتن از مدتها پیش از آغاز جنگ اوکراین مشغول مسلح کردن کییف بوده است. بلینکن در یک گفتؤگوی تفصیلی با روزنامه «نیویورکتایمز» گفت: «ما در سپتامبر و دسامبر ۲۰۲۱، مدتها پیش از آغاز جنگ، ارسال بیسروصدای سلاح به اوکراین در حجم زیاد را آغاز کردیم تا مطمئن باشیم که این کشور هرچه برای دفاع از خود نیاز دارد را در اختیار دارد، از جمله سامانههای استینگر و جاولین».
بلینکن همچنین با طرح این ادعا که حتی در صورت حصول توافق آتشبس در جنگ اوکراین، مسکو از این فرصت برای بازآرایی نیروها و آغاز دوباره جنگ استفاده خواهد کرد، گفت باید اقداماتی انجام شود تا مسکو از حمله به اوکراین منصرف شود، اقداماتی مانند عضویت اوکراین در ناتو و ارائه تضمینهای امنیتی به کییف. وزیر خارجه آمریکا درباره احتمال قطع حمایتهای تسلیحاتی آمریکا از اوکراین در دولت جدید «دونالد ترامپ» گفت انتظار ندارد، اما امیدوار است که آمریکا به حمایت از اوکراین ادامه دهد، زیرا مسئله فقط اوکراین نیست. او تاکید کرد: «مسئله هرگز فقط اوکراین نبوده است».
بلینکن همچنین چین را بزرگترین تهدید برای منافع واشنگتن و نظم جهانی تحت رهبری آمریکا دانست و گفت: «هیچ کشوری نمیتواند مانند چین نظام بینالمللی که ما بعد از جنگ جهانی دوم وضع کردیم را تغییر دهد. هم قدرت نظامیاش را دارد و هم قدرت اقتصادی و دیپلماتیک».
وزیر خارجه آمریکا جنگ غزه را برجستهترین بحران برهه کنونی دانست و گفت که قرار بوده در ۱۰ اکتبر ۲۰۲۳ برای مذاکره درباره عادیسازی روابط میان عربستان و اسرائیل، به ریاض سفر کند، سفری که به دلیل عملیات «طوفان الاقصی» و جنگ غزه لغو شد. با این حال، بلینکن مدعی شد که عادیسازی روابط میان تلآویو و ریاض هنوز ممکن بوده و سرنوشت این طرح به تصمیمات ترامپ بستگی دارد.
بلینکن در طول این مصاحبه بارها از پرداخت به جنایات جنگی اسرائیل در غزه خودداری کرد و هنگامی که مصاحبهکننده برای چندمین بار قصد داشت به رنج مردم فلسطین اشاره کند، بلینکن حرف او را قطع کرد و گفت: «نیازی نیست رنجها را به من یادآوری کنید... به دلیل همین (رنجها) است که تمام تلاشم را کردهام تا راهی برای پایان جنگ، بازگشت اسرا و برقراری آتشبس
پیدا کنم».
اگرچه بلینکن از اذعان به سنگاندازیهای نتانیاهو در مسیر مذاکرات آتشبس غزه خودداری کرد، اما اعتراف کرد که نخستوزیر رژیم صهیونیستی با اقدامات و سیاستهایش در بسیاری از مواقع موجب تاخیر در حصول آتشبس شده است.
او شهادت «یحیی السنوار» رهبر حماس در غزه را یکی از این موارد دانست و گفت با شهادت السنوار و حذف شدن تصمیمگیرنده اصلی از معادلات، حصول آتشبس دشوارتر شده است. او با اشاره به حمایت دولتهای آمریکا از اسرائیل، گفت که این حمایت برای اطمینان از اینکه تلآویو قادر به دفاع از خود در برابر ایران، یمن و دیگر گروههای مقاومت باشد، ضروری است.
این در حالیست که وزارت دفاع روسیه دیروز (شنبه) اعلام کرد گروه «زاپاد» (غرب) ارتش روسیه کنترل دهکده «نادیا» در منطقه لوهانسک را به خود خود درآورده و حدود ۵۹۰ نفر از نظامیان اوکراینی در نبردهای ۲۴ ساعت گذشته در این منطقه کشته شدهاند.
خبرگزاری نووستی در این باره گزارش داد که وزارت دفاع روسیه در بیانیهای در این باره گفت: «در نتیجه اقدامات تهاجمی موفقیتآمیز، یگانهای زاپاد نیروهای مسلح دهکده نادیا را در جمهوری خلق لوهانتسک آزاد کردند». وزارت دفاع روسیه، علاوه بر این، اعلام کرد کییف بیش از ۴۴۰ سرباز را در نبردها با گروه مرکزی ارتش روسیه و بیش از ۲۵۰ سرباز و یک انبار مهمات را در نبردها با گروه جنوب از دست داده است.
طبق این بیانیه، اوکراین حدود ۱۷۰ سرباز را در نبردها با گروه «وستوک» از دست داده و حدود ۷۰ سرباز را نیز در نبردها با گروه جنگی «دنپر» نیروهای مسلح روسیه از دست داده است. علاوه بر این، اوکراین حدود ۵۰ سرباز و یک تانک را در نبردها با گروه شمال در نیروهای مسلح روسیه از دست داد.
وزارت دفاع روسیه همچنین اعلام کرد که پدافند هوایی هشت موشک دوربرد «اتکمز» ساخت آمریکا را سرنگون کردهاند که کییف شلیک کرده بود. طبق اعلام این وزارتخانه، ارتش روسیه به زیرساختهای پایگاههای هوایی نظامی، کارگاه مونتاژ، انبار پهپادهای جنگی و تعدادی از نیروهای انسانی اوکراین در روز گذشته حمله کرد.
وزارت دفاع روسیه در بیانیه دیگری نیز از سرنگونی ۱۰ پهپاد اوکراینی بر فراز چهار منطقه روسیه، صبح یکشنبه، بر فراز قلمرو لنینگراد، استان پسکوف و کورسک و پنج پهپاد دیگر بر فراز منطقه ورونژ خبر داد. پیشتر، وزارت دفاع روسیه اعلام کرده بود پدافند هوایی این کشور ۱۶ پهپاد اوکراینی را شبانه بر فراز مناطق روسی سرنگون کرده است.
دیدگاه تان را بنویسید