به گفته مقامات آمریکایی، واشنگتن به اوکراین گفته است که می‌تواند از تسلیحات تهیه شده توسط آمریکا برای ضربه زدن به نیروهای روسی که از آنسوی مرز حمله می‌کنند، استفاده کند و این فقط به نیروهایی که در منطقه نزدیک خارکیف هستند، محدود نمی‌شود. 

این تغییر موضع تنها چند هفته پس از آن اتفاق می‌افتد که ایالات متحده در پاسخ به حمله فرامرزی به شهر خارکیف، بی سر و صدا به کی‌یف برای حمله به داخل روسیه چراغ سبز نشان داد. در آن زمان، مقامات آمریکایی تاکید کردند که این سیاست از جمله محدودیت‌های دیگر، فقط به منطقه خارکیف محدود است. 

به گزارش پایگاه خبری پالتیکو، از آن زمان نیروهای اوکراینی حداقل یک بار از سلاح‌های آمریکایی برای حمله به روسیه استفاده و اهدافی را در شهر بلگورود منهدم کردند و موفق شدند حمله روسیه را خنثی کنند. اما مقامات اوکراینی و دیگر کشورهای اروپایی، آمریکا را تحت فشار قرار داده‌اند تا محدودیت‌های خود را حتی بیشتر از این کاهش دهد و به اوکراین اجازه حمله به هر نقطه در داخل روسیه را بدهد. 

در این میان، جیک سالیوان، مشاور امنیت ملی آمریکا گفته بود که موافقت با اوکراین برای استفاده از تسلیحات آمریکایی علیه خاک روسیه به هر مکانی که نیروهای روسی در سراسر مرز باشند، گسترش یافته است. روسیه در روزهای اخیر اعلام کرده است که ممکن است به زودی به سمت شهر «سومی» در شمال شرقی این کشور حرکت کند، این شهر نیز نزدیک مرز روسیه است و سالیوان در واکنش گفت، اگر این اتفاق بیفتد، این سیاست در آنجا نیز اعمال خواهد شد. 

مشاور امنیت ملی آمریکا ادامه داد: این در مورد جغرافیا نیست. این در مورد عقل سلیم است. اگر روسیه از خاک خود به اوکراین حمله کند یا در شرف حمله باشد، منطقی است که به اوکراین اجازه دهیم به نیروهایی که از آن سوی مرز به این کشور ضربه می‌زنند، حمله کند. 

در این راستا نشریه انگلیسی اسپکتیتور به نقل از یک مقام بلندپایه سابق غربی که به طور منظم از کی‌یف بازدید می‌کند، گزارش داده است که سیاستمداران در غرب در حال درک این موضوع هستند که مقامات کی‌یف باید برای پایان دادن به درگیری‌ها در اوکراین بر سر مسائل ارضی و عضویت در ناتو، مصالحه کنند. 

این مقام غربی که خواست نامش فاش نشود، گفت: «آتش بس در امتداد خط کنترل، بعلاوه تضمین‌های امنیتی برای کی‌یف تا از عضویت کامل در ناتو منصرف شود. این کار لازم است. اوکراین مانند قبرس می‌شود؛ کشوری که عضو اتحادیه اروپاست اما تقسیم شدنش را به رسمیت نمی‌شناسد». 

نشریه اسپکتیتور در ادامه توجهات را به نگرانی کشورهای اروپایی در مورد موج جدید پناهندگان اوکراینی در صورت طولانی شدن درگیری جلب کرده است. این نشریه از قول منبعی مطلع در آلمان نوشت، برلین انتظار دارد در زمستان آتی به دلیل آسیب به تاسیسات انرژی اوکراین، حداکثر یک میلیون پناهنده اوکراینی را پذیرا شود. 

این مجله اضافه کرد که کنفرانس اوکراین شکست خورد، زیرا نشان دهنده عدم تمایل کشورهای جنوب جهانی برای قطع روابط با روسیه است. کنفرانس سوئیس درباره صلح اوکراین نشان داده است که «حمایت بین‌المللی از یک جنگ همیشگی رو به کاهش است و زمان سازش‌های زشت آغاز شده است. 

به گفته یکی از مقامات ارشد سابق دفتر رئیس جمهور اوکراین، کی‌یف «امیدوار بود این کنفرانس معیار جدیدی از حمایت بین‌المللی باشد»، اما در واقع فقط نشان داد که اوکراینی‌ها چقدر حمایت خود را در جنوب جهانی از دست داده‌اند و همین موضوع می‌تواند یک شکست جدی برای کی‌یف و زلنسکی به حساب بیاید.