رویدادی که خروج سفیر فلسطین از ابوظبی را در پی داشت؛
امضای رسمی اولین قرارداد همکاری امارات و اسرائیل
منابع خبری از امضای رسمی توافقنامه همکاری میان دو شرکت اماراتی و اسرائیلی درباره کرونا پس از توافق دو طرف بر سر عادیسازی روابط خبر دادند. به گزارش شبکه اسکای نیوز عربی، شرکت اپکس امارات اعلام کرد که به منظور همکاری در زمینه توسعه تحقیقات و پژوهشهای مربوط به ویروس کرونا، یک توافقنامه تجاری استراتژیک را با گروه اسرائیلی «ترا» امضا کرده است. در همین حال، خبرگزاری رسمی امارات اعلام کرد که هدف از امضای این توافقنامه؛ توسعه و تقویت تحقیقات و پژوهشهای مربوط به کرونا و بهبود عملکرد دستگاه تست این ویروس برای کمک به تسریع و تسهیل فرآیند آزمایش و تامین انجام آن با دقت بالا برای همه افراد جامعه بر اساس بهترین شیوههای جهانی است. طبق این گزارش، خلیفه یوسف خوری، رئیس هیئت مدیره اپکس در جریان امضای این توافقنامه اظهار کرد: از آغاز همکاری با مجموعه اسرائیلی ترا که نخستین کسب و کار برای گشایش تجارت، اقتصاد و شراکت کارآمد میان بخشهای کسب و کار امارات و اسرائیل از طریق تقویت تحقیقات و پژوهشهای ویژه کرونا به شمار میآید، خوشحالیم. در مقابل، رئیس هیئت مدیره و مدیر اجرایی ترا هم ابراز امیدواری کرد که این همکاری اهداف مورد نظر را به ویژه در این شرایط استثنایی محقق کند. پنجشنبه شب واشنگتن، ابوظبی و تلآویو طی بیانیهای مشترک اعلام کردند که با وساطت دونالد ترامپ، رئیسجمهور آمریکا، محمد بن زیاد، ولیعهد ابوظبی و بنیامین نتانیاهو نخست وزیر اسرائیل برای آغاز روابط رسمی به توافق رسیدند. کمی پس از این مخابره این رویداد مهم، منابع خبری امارات اعلام کردند که سفیر فلسطین در واکنش به توافق عادیسازی روابط امارات با رژیم صهیونیستی، این کشور را برای همیشه ترک کرد. جبریل الرجوب، دبیرکل کمیته مرکزی جنبش فتح اعلام کرد، سفیر فلسطین در امارات این کشور را ترک کرده است و هرگز به این کشور باز نمیگردد. وی در ادامه افزود، توافق میان امارات و اسرائیل خنجری از پشت به فلسطینیان و تمامی مسلمانان و امت عربی است.
از سوی دیگر، نبیل ابوردینه، سخنگوی ریاست تشکیلات خودگردان فلسطین تاکید کرد، امکان ندارد در برابر نابودی طرح صلح عربی، زیر پاگذاشتن تصمیمات اتخاذ شده در نشست سران کشورهای عربی و اسلامی و قطعنامههای شورای امنیت یا پایمال کردن و بی توجهی به حقوق فلسطینیان و در راس آن مقدسات سکوت کرد. ابوردینه همچنین عنوان داشت، تصمیم ملی فلسطین فروشی نیست.
در این میان، حمد بن جاسم آل ثانی با انتشار رشته توئیتهایی در حساب کاربری خود در مورد توجیهات امارات برای این توافق و اظهاراتی مبنی بر اینکه این توافق در توقف طرح الحاق اسرائیل نقش داشته است، گفت که اعراب حاشیه خلیج فارس باهوشتر از آن هستند که برای آنها توجیهات واهی همچون توقف تصمیم الحاق اراضی و نماز در مسجدالاقصی را در سایه سستی مواضع کنونی عربی مطرح کنیم. وی با بیان اینکه نیازی برای این توجیهات وجود ندارد، تاکید کرد که با صلح و با روابط برابر با اسرائیل موافق است. حمد بن جاسم تاکید کرد که مردم فلسطین به هیچ کس این وکالت و اختیار را ندادهاند تا به جای آنها، در مورد آیندهشان تصمیمگیری کند. در همین راستا روزنامه کویتی «القبس»، منابع آگاه دولتی در کویت بر موضع ثابت این کشور در قبال مسأله عادی سازی روابط با رژیم صهیونیستی تاکید کردند. روزنامه القبس به نقل از منابع مذکور نوشت: موضع کویت نسبت به عادیسازی روبط با رژیم صهیونیستی ثابت است و هرگز تغییر نخواهد کرد. منابع دولتی کویت همچنین اعلام کردند: کویت بر موضع خود پافشاری دارد و آخرین کشوری خواهد بود که اقدام به عادیسازی روابطش با اسرائیل میکند.
دیدگاه تان را بنویسید