حریری:

 اصراری برای بازگشت به نخست وزیری ندارم

«سعد حریری» که هفته گذشته از نخست‌وزیری لبنان استعفا داد و سپس برای نخست‌وزیری دولت تکنوکرات اعلام آمادگی کرد، اکنون در تازه ترین موضع خود گفت که برای بازگشت به نخست وزیری اصراری ندارد.

وی  دلیل عدم تمایل به نخست وزیری مجدد را اینگونه عنوان کرده است که در شرایط کنونی تشکیل دولت وحدت ملی دیگر بی فایده است.

این در حالی است که حریری چهارشنبه هفته گذشته و یک روز پس از استعفا آمادگی خود را برای نخست وزیری مجدد مشروط به تشکیل دولت تکنوکرات اعلام کرد.

از سوی دیگر امروز ناآرامی های لبنان وارد سومین هفته خود شده است و از روز یکشنبه همزمان با خروج حامیان رئیس جمهور در مسیر منتهی به کاخ ریاست جمهوری «بعبدا» بار دیگر تظاهرات پس آنکه چند روز فروکش کرده بود، آغاز شد و در ادامه آن بار دیگر بیروت و برخی شهرهای دیگر شاهد مسدود شدن راههای ارتباطی بودند، اما ارتش در تلاش برای بازگشایی راهها است و امروز تمام راههای ارتباطی بیروت بازگشایی شده است .

در این میان سعد حریری و «جبران باسیل» وزیر خارجه دولت پیشبرد امور دوشنبه با یکدیگر دیدار کردند.

روزنامه الاخبار لبنان دیروز (چهارشنبه) در مورد موضع تازه سعد حریری نوشت: سعد حریری  ضمن تاکید بر اینکه برای بازگشت به نخست وزیری اصراری  ندارد در عین حال گفت: در انتظار رایزنی و مشورت های بیشتر درنگ کرده است.

به نوشته الاخبار، منابع نزدیک به حریری اعلام کردند، احتمال گزینه تشکیل دولتی با حضور افراد متخصص و کارشناس بدون مشارکت وی قوت گرفته است و در این خصوص نام افرادی مانند «ریا حسن» وزیر کشور و «نواف سلام» قاضی دیوان بین‌المللی دادگستری و سفیر پیشین لبنان در سازمان ملل متحد است.

روزنامه الجمهوریه نیز با اشاره به اینکه باسیل و حریری علاوه بر دیدار روز دوشنبه، یک بار دیگر  شب گذشته نیز با یکدیگر دیدار کرده اند، نوشت: این دیدار در پی گفت وگوی حریری با «علی حسن خلیل» وزیر اقتصاد لبنان و نزدیک به «نبیه بری» رئیس پارلمان این کشور صورت گرفت .

حسن خلیل در دیدار با حریری او را در جریان دیدگاه‌های حزب‌الله و جنبش امل در خصوص  روند تشکیل دولت قرار داد.

حریری تاکید کرده است که در این مرحله تمایلی به نخست‌وزیری ندارد و این موضع خود را به باسیل، حزب‌الله و تمامی سران و شخصیت‌هایی سیاسی که با وی دیدار کرده‌اند، اطلاع داده و اعلام کرده است آماده پیشنهاد شخصیتی سیاسی مورد توافق همه برای نخست وزیری دولت متخصص (تکنوکرات) است؛ دولتی که هیچ وابستگی به احزاب و نیروهای سیاسی نداشته باشد. حریری در این خصوص چند نام و شخصیت سیاسی نیز پیشنهاد داده که برخی از آنها قابل بررسی هستند و برخی دیگر نیز رد شده اند.

این در حالی است که باسیل در دیدار با سعد حریری طرحی را ارئه کرد که شامل موارد زیر است:

--تشکیل دولت جدید بدون حضور سیاستمداران شناخته شده.

-نخست‌وزیر شخصی مورد قبول خود را پیشنهاد دهد تا با موافقت گروههای سیاسی روند تشکیل دولت آغاز شود.

-با توجه به اینکه در مرحله کنونی حضور یک تیم شایسته ضروری است از گروههای سیاسی انتظار می رود نام افراد شایسته و متخصص بویژه در زمینه اقتصادی را ارائه دهند.

-نظرخواهی از معترضان در خیابان‌ها به منظور اطلاع یافتن از نامزدهای مورد نظر آنان در دولت جدید.

«نبیه بری» رئیس پارلمان لبنان نیز روز گذشته در ارزیابی اوضاع کنونی کشور، اولویت را با تشکیل هرچه سریع تر دولت جدید دانست و گفت، در شرایط کنونی تاخیر در تشکیل دولت جایز نیست زیرا اکنون کشور ظرفیت تاخیر را ندارد و هر چه بیشتر تشکیل دولت طول بکشد،  خطرات نیز افزایش می یابد.