گرانی بازار فولاد هیچ‌کس را خوشحال نمی‌کند

تغییر قیمت فولاد گرم در بورس‌کالا تابع عرضه و تقاضا صورت گرفته و گرانی بازار فولاد هیچ‌کس را خوشحال نمی‌کند.

منصور یزدی‌زاده به تغییر قیمت امروز فولاد گرم در بورس کالا اشاره کرد و گفت: معاملات بر اساس قیمت‌های تغییر داده شده هم در حوزه شمش و هم در حوزه فولاد، انجام شد و نمی‌توان گفت که نتیجه ایده‌آلی به دست آمده است.

وی دلیل اظهارات خود را گرانی بازار عنوان و اظهار کرد: زمانی که محصولی گران فروخته می‌شود، هیچ‌کس از جمله تولیدکننده از شرایط بازار خوشحال نمی‌شود.

یزدی‌زاده تاکید کرد: تولیدکننده‌ها به مهمترین عاملی که در عرضه و تقاضا علاقمند هستند، ثبات قیمت است چراکه همواره قیمت‌ها مانند تیغ دولبه‌ای بازار را تحت تاثیر خود قرار داده‌اند.

عضو حقوقی هیات مدیره ذوب آهن اصفهان همچنین به نقش بورس کالا در تعیین نرخ پایه برخی محصولات اشاره کرد و افزود: با توجه به شرایط حاکم بر کشور و دغدغه دولت مبنی بر جلوگیری از سوءاستفاده برخی دلالان سبب شده تا در سازمان‌هایی مانند بورس، قیمت‌گذاری اتفاق بیفتد اما سقفی قرار داده نشده و همواره قیمت پایه اعلام می‌شود که منطبق با ضوابط بورس کالا است.

وی خاطرنشان کرد: تاکنون همراهی خوبی با برنامه‌های بورس کالا صورت گرفته و اگر نوسان قیمتی هم اتفاق افتاده، دلیل آن به عملکرد بازار و دلالیلی مانند نوسان نرخ ارز برمی‌گردد.

به گفته یزدی‌زاده، یکی از کارکردهای مهم بورس‌کالا این است که این مرجع تابع عرضه و تقاضاست و افزایش و کاهش قیمت‌ها هم گواه این عملکرد بوده است.

    

تغییر قیمت فولاد در کوتاه‌مدت به نفع بازار نیست

تغییر قیمت فولاد در بازه‌های زمانی کوتاه نمی‌تواند به نفع بازار باشد و تولیدکننده و خریدار را در مسیر عدم ثبات قرار می‌دهد؛ در نتیجه بهتر است که بورس کالا و تولیدکننده به ثبات قیمت‌ها روی آورند و با این روش به رونق بازار کمک کنند.

حمیدرضا فولادگر رئیس کمیسیون ویژه حمایت از تولید ملی مجلس شورای اسلامی در واکنش به قیمت‌گذاری‌های جدید فولاد گرم در بورس اظهار کرد: تغییر قیمت به طور کلی در بازه‌های زمانی کوتاه نمی‌تواند به نفع بازار باشد و تولیدکننده و خریدار را در مسیر عدم ثبات قرار می‌دهد اما نمی‌توان نقش بازار سرمایه را در معاملات نادیده گرفت زیرا در ماه‌های اخیر به فعال‌تر شدن بازار کمک کرده است.

وی ادامه داد: در ماه‌های اخیر شاهد رغبت بیشتر مردم به بازار سرمایه بودیم و این مساله علامت خوبی می‌تواند به شمار رود؛ ضمن اینکه یکی از تاکیدات به فعالان و شرکت‌های تولیدی، صنعتی و خدماتی این بوده است که نباید به صورت سنتی فقط به سمت بانک‌ها بروند.

فولادگر خاطرنشان کرد: از سوی دیگر هم بازار سرمایه باید همکاری لازم مانند برگزاری دوره‌های آموزشی یا رونق شرکت‌های تامین مالی را داشته باشند تا بتوان به توسعه بازار سرمایه و همچنین فعالان حوزه فولاد برای رفتن به سمت بازار جدید، دست یافت.

این عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی همچنین با اشاره به اظهارات نخست خود پیرامون نامناسب بودن تغییر مکرر قیمت‌ فولاد گفت: قسمت پالایش بازار مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی هر سال آماری از بازار ارائه می‌دهد که در آن به بدترین مولفه‌های کسب و کار در آن سال اشاره می‌شود.

وی افزود: نوسانات قیمت و تغییر مکرر بخشنامه‌ها از بدترین مولفه‌های کسب و کار در سال 97 بود و در نتیجه نباید اشتباهات و سیاستگذاری‌های نادرست سال گذشته را در سال جدید ادامه داد.

فولادگر همچنین یادآور شد که قیمت‌گذاری برای فولاد یکی از گزینه‌های مورد بحث همیشگی در بازار سرمایه بوده که در بسیاری از مواقع با موضع‌گیری فعالان این بازار هم مواجه شده است و بر این اساس طرفین می‌توانند با تعامل دوسویه، قیمت‌گذاری را انجام داده و ایجاد ثبات را مدنظر قرار دهند و از این طریق به رونق بازار کمک کنند.