اخبار فولاد
نیازهای داخلی به صورت حداکثری، تامین میشود
مختار بخشیان با اشاره به اینکه تولید گندله در سال جاری با ۲.۷ درصد افزایش نسبت به برنامه، به ۷ میلیون و ۵۰۰هزار تن خواهد رسید، ادامه داد: تولید کلاف گرم از مرز ۶ میلیون و ۴۰۰هزار تن خواهد گذشت که این میزان تولید از برنامه هدفگذاری شده بیشتر است.وی پیشبینی تولید محصولات سرد و پوششدار تا پایان سال جاری را ۱میلیون و ۵۵۵هزار تن و ۴درصد فراتر از برنامه اعلام و اضافه کرد: شرکت فولاد مبارکه این قابلیت را دارد تا نسبت به ظرفیت و نیاز بازار در سال آینده نیز رشد تولید داشته باشد.
معاون بهرهبرداری فولاد مبارکه یکی از برنامههای اصلی فولاد مبارکه در سال آتی را تمرکز بر تولید محصولات ویژه موردنیاز صنایع نفت و گاز و محیط گاز ترش، افزایش تولید محصولات گرم با ضخامت کمتر از ۲ میلیمتر و محصولات موردنیاز صنایع خودروسازی اعلام کرد.وی گفت: در سال جاری تولید ۵ نوع محصول جدید و با ارزش افزوده بالاتر در دستور کار قرار گرفت و یکی از محصولات بسیار راهبردی و مهم که هماکنون هم در حال تولید آزمایشی است، محصولات مورداستفاده در محیط گاز ترش و تولید لولههای انتقال نفت و گاز است. مختار بخشیان خاطرنشان کرد: فولاد مبارکه تاکنون بهجز محصولات مذکور، سفارشهای ویژه دیگری ازجمله تولید ورق موردنیاز لولههای انتقال گاز شیرین، انتقالات سیالات و آب را نیز دریافت کرده که پس از تولید، آنها را به مشتریان تحویل داده است. معاون بهرهبرداری شرکت فولاد مبارکه گفت: سال آینده بهمنظور تأمین حداکثری نیاز بازار داخل، شرکت فولاد مبارکه تولید ۷۰۰هزار تن اسلب و ۶میلیون و ۵۰۰ هزار تن محصولات گرم، سرد و پوششدار را هدفگذاری کرده است. وی در همین راستا از تلاش تمامی کارکنان نواحی و خطوط تولید شرکت و همچنین از پیمانکاران و تأمین کنندگان تشکر و قدردانی کرد.
نقش بورس کالا در توسعه صنعت فولاد
بهرام سبحانی، رئیس انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران معتقد است که راه اندازی بورس کالا و عرضه فولاد در این بورس، دو مزیت بزرگ برای صنعت فولاد داشت؛ نخست، واقعی شدن قیمتها و انتقال سود از واسطه ها به تولید و دوم، ایجاد انگیزه برای ورود بخش خصوصی به سرمایهگذاری در صنعت فولاد.
بهرام سبحانی، رئیس انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران درخصوص نقش بورس کالا در توسعه صنعت فولاد گفت: قبل از راه اندازی بورس کالا در شهریور سال ۸۲، فولاد مشمول قیمت گذاری بود که این امر تفاوت قیمت قابل توجهی را میان قیمت درب کارخانه و قیمت های کف بازار ایجاد کرد.
وی افزود: این شرایط سبب شد واسطه گران با ترفندهایی حواله خرید دریافت کرده و با قیمتهای نازل خرید خود را انجام داده و با قیمت بالا در بازار به فروش برسانند. در نتیجه سودی معادل ارزش کل کالا نصیب دلالان می شد و در مقابل تولیدکننده نه تنها سودی نمی برد بلکه زیان نیز می داد. رئیس انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران اظهار داشت: از شهریور ۸۲ که بورس کالا راهاندازی شد و مکانیزم عرضه در بورس و کشف قیمت از طریق رقابت میان خریداران مطرح گردید، قیمت به یکباره از نرخ های دستوری به قیمت های حاشیه بازار نزدیک شد و در نهایت سودی که تا پیش از این به جیب واسطه ها می رفت به تولید و تولیدکنندگان بازگشت. وی ادامه داد: این بازگشت سود به تولید سبب شد شرکتها بتوانند توسعه های خود را دنبال و طرحهای توسعه پیاده نمایند. همچنین شرکت ها توانستند ظرفیتهای تولید را بالا برده و درنتیجه این امر سبب دلگرمی و انگیزه بخش خصوصی برای حضور در صنعت فولاد شد و آنها نیز به جرگه تولیدکنندگان پیوستند. سبحانی خاطرنشان کرد: بررسی ها نشان می دهد بعد از راه اندازی بورس کالا، ورود بخش خصوصی به سرمایه گذاری بخش نورد و سپس با اصلاح اصل ۴۴ قانون اساسی در بخش فولادسازی افزایش یافت. وی تصریح کرد: امروز به جرات میتوان گفت سکان صنعت فولاد به دست بخش خصوصی است.
دیدگاه تان را بنویسید