صرفهجویی ۳۲ میلیارد ریالی در واحد نورد گرم فولاد مبارکه
الکتروموتور پینچرولهای کلاف پیچ نورد گرم که عمدتا وارداتی و از رده خارج بودند، با همکاری واحدهای دفتر فنی ناحیۀ نورد گرم، بومی سازی قطعات و تجهیزات، خرید قطعات یدکی الکتریکی، تعمیرگاه مرکزی و شرکت رشد صنعت نیرو بومیسازی شد.
کارشناس بومیسازی فولاد مبارکه ضمن اعلام این خبر گفت: موتورهای 406 DC و 415 کیلووات مربوط به پینجرولهای کویلر نورد گرم و از برند «آنسالدو» هستند.
محسن رضایی با تأکید بر اینکه این موتورها با توجه به هزینۀ طراحی و ساخت و خاص بودن آنها هزینههای بالاسری زیادی دارند، تصریح کرد: در حال حاضر برای ساخت یک موتور 100 DC کیلووات، باید بیش از دو برابر سرمایۀ مورد نیاز ساخت الکتروموتور بومی سازی شده سرمایهگذاری شود. این در حالی است که بومی سازی انجام شده بیش از 32 میلیارد ریال برای فولاد مبارکه صرفۀ اقتصادی به همراه داشته است.
وی با اشاره به اینکه در اثر تحریمها عملا امکان خرید این تجهیز از شرکت آنسالدو غیرممکن بود، گفت: به همین منظور با ارسال یکی از موتورها برای تعمیرات، بازسازی، نوسازی و همچنین داده برداری از این الکتروموتورها مهندسی معکوس آن در دستور کار قرار گرفت.
به گفتۀ این کارشناس بومی سازی شرکت فولاد مبارکه اصفهان، این موتورها به دلیل اینکه در زمان ورود ورق در بازوی پینچ رول در حدود 5.1 برابر جریان نامی بار تحمل میکند، نیاز به طراحی ویژه و تقویت جریان سیم پیچ و تقویت سیستم خنک کننده دارد که این موارد با دقت زیاد در طول پروژه رعایت شده است.
وی خاطرنشان کرد: از ردۀ تولید خارج بودن این الکتروموتورها و مشکلات تأمین و هزینههای زیاد ارزی برای الکتروموتورها از مهمترین نکاتی بود که کار بومی سازی را ضروری میساخت.
رضایی در بخش پایانی سخنان خود از تمامی واحدهای مشارکتکننده در این پروژه تشکر و قدردانی کرد.
دیدگاه تان را بنویسید